Yritystä jälleen kerran… – I’ll try once again…

Yritystä jälleen kerran… – I’ll try once again…

Jahas, vuosi vaihtui ja synttäritkin meni. Kiitos kaikille onnitteluista! Nyt ei auta enää mikään. Ei mikään! Muu kuin… ottaa itseäni niskasta kiinni. Olen jo vuoden ollut aloittelemassa kevyempää elämää. No, tasan vuosi sitten aloitinkin ja se kesti kaksi viikkoa. Nyt vuoden viisaampana? aloitan taas ja toivottavasti kestän kauemmin kuin kaksi viikkoa. Lukema vaa’assa on sen verran rumempi kuin viime vuonna, että jospa jaksaisin. Mulla on kaapissa mm. kolmet uudet farkut, jotka eivät mahdu jalkaan. Kiva! Jokaisia noista farkuista olen ehtinyt pitää tasan kerran. Sitten lihoin! Oon kyllä possu… Periaatteesta uusia, korvaavia farkkuja en ole ostanut, koska kaapista löytyy siis kolmet uudet. Koko syksyn olen kävellyt vanhoissa, rumissa lökäpöksyissä. Säälittävää! Missä itsekuri? Ei ainakaan täällä!

Sen neuvon annan, että jos haluat pitää linjoistasi huoli, älä jää vuoden vuorotteluvapaalle. Vuosi kotona lökäpöksyissä jääkaapin seurana on linjoille tuhoisa! Eikä auta, että liikkuu. Liikunnan ja ulkoilun jälkeen ruoka vaan maistuu paremmin! Tänä aamuna tein uroteon. Kieltäydyin herkullisesta italialaisesta sitruunakakusta aamiaisella. Sitä olisi ollut tarjolla. Toki kahvi pelkältään maistui paljon paske-remmalta ;O) Kiltisti söin muutaman hedelmäpalan ja turkkilaista jogurttia.

Joulupukki toi mixerin, tai mikä hilavitkutin se nyt onkaan, jolla saa tehtyä kaiken maailman soseita yms. Pitänee opetella käyttämään sitä. Sitten teen kaikenlaisia Pilttejä. Tänään menen kauppaan. Ostan vihanneksia ja pihviä. Niillä mennään, kunnes molemmat tulevat jossain vaiheessa korvista ulos. Ei suklaata, ei pullaa, ei mitään kivaa. Elämä on ankeeta tästä päivästä eteenpäin. Yritän psyykata itseäni kauhukuvilla toukuusta, jolloin helle iskee ja en mahdu shortseihin. Niin on joskus käynyt ja siitä jäi trauma. Muistan kun seisoin vappukulkuetta katsomassa paksuissa, mustissa samettihousuissa ja lämmintä oli varmaan 25 astetta. Sen päivän jälkeen olikin motivaatio kohdillaan tehdä asialle jotakin..

Miksi ihmisen pitää lihoa? Kuka senkin on keksinyt? Voi minua raukkaa, voi pientä parkaa! Olkaa hengessä mukana. Avaudun täällä blogissa asiasta, josko mulle tulisi lisää paineita pysyä kaidalla tiellä. Noloa sanoa jo huomenna, että kevyt elo loppui jo. Josko pärjäisin vaikka vähän aikaa. Pitää nyt vielä selventää, etten kai? ihan tonninkeiju ole, mutta tätä menoa sekin päivä voi olla edessä… Selkärankareumanikaan vuoksi painoa ei saisi tulla liikaa. Nyt olisin ikionnellinen, jos saisin viisi kiloa pois. Sitten mahtuisi vaatteet päälle, myös ne kolmet farkut. Shortly in English: I’m just complaining how I’ll manage to lose five kilos… and why I’ve got those kilos.. Please, keep your fingers crossed that I’ll be able to get rid of those kilos. Thank you all for your congratulations wishes yesterday!

59 thoughts on “Yritystä jälleen kerran… – I’ll try once again…

 1. Minä yritän saada päälle jumppavaihdetta. Monta vuotta olen käynyt säännöllisesti jumpassa n. 2 kertaa viikossa. Viime vuonna oli aina mukamas niin kiire tai jotain muuta, että varmaan kävin kerran kuussa jumpassa jos sitäkään.
  Vaikeinta on se lähteminen. Sinne kun menee, niin siellä on mukavaa ja samalla näkee tuttuja. Ja mikä ihana olotila sen jälkeen kun olet rehkinyt kunnolla ja käynyt saunassa ja sen jälkeen sohvalle… Mutta se on totta, että ruokahalu vaan kasvaa. Joten välillä tuntuu, että onko järkeä koko hommassa.
  Onneksi kuitenkin on tuo personal traineri Ru, jonka kanssa käydään ainakin yksi kunnon lenkki päivässä:)

 2. 🙂 Niin tuttua juttua. Viime vuoden alussa aloitin minäkin ja katin p…t painoa on tullut lisää. Niinpä nyt en aloitakaan mitään, vaan lopetan pullien ja muun makean syönnin (mut en lupaa mitään ;)). On täälläkin monet farkut menneet ahtaiksi ja kaappiin ;))
  Tää istuminen on pahasta. Nyt alkaa joku kampanja "Tuoliton tammikuu". Pitäis kait seisoa tässä koneella ollessakin.
  Tosi paljon tsemppiä sulle!

 3. Tätä lukiessani itsellä on myös oikein ähky olo, hyppäsin vaa`alle ja lisää oli painoa joulun aikana tullut, jotenkin vaatteetkin kiristävät, väsyttää jne. omaan erittäin huonon itsekurin ja sorrun todella helposti kaikkeen herkulliseen!!!! Minäkin vetelin aamulla luonnonjugurtit naamaan ruisleivän kera ja iltavuoroon otan kevyttä mukaan… Koitetaan yhdessä kirvistellä, että saatais ainaski muutama kilo pois:)

 4. Kuulostaa kovin tutulta. Ei muuta kuin tsemppiä projektillesi!

 5. Voi että :') Tsemppiä uuteen kevyempään elämäntyyliin, täälläkin pitäisi… ja pitäisi… 😉

 6. Tsemppiä täältäkin! Ilon kautta;) Ja kyllä näiden joulun herkutteluiden jälkeen hedelmät ja terveellisemmät maistuu varmaan jokaiselle, luulen….

 7. Tsemppiä täältäkin! Meillä on jo jonkin aikaa aamut aloitettu vihannes-hedelmä-pähkinä-täysmehu smootheilla.
  Hyvää ja täyttävää.
  Eläkkeelle jäätyäni, alkoi kummasti vyötärön seutuun kertyä ylimääräistä 🙂

 8. Tsemppiä elämäntapamuutokseen! Jotkut pääsevät pitkälle jättämällä sokerin ja sokerituotteet kokonaan pois ruokavaliosta. Tänä talvena ei ole ollut pakollista hyötyliikuntaa lumitöiden muodossa ja se näkyy. Vaikka puutarhatyöt ovatkin olleet mukavia, niissä ei kulu tähän aikaan yhtä paljon kaloreita ja työpäivinä ei juurikaan ehdi harrastaa liikuntaa kun on niin aikaisin pilkkopimeää.

 9. Niin juuri, miks pitää lihoa, miekin kun vaan katson ruokaan, tuntuu ,että maha pyöristyy, nyt jo takit tekee tiukkaa kun vetoketjua kiinni laittaa.
  Minä alan 5:2 dietillä, se sopii minulle, kaksi kertaa viikossa paastoan syöden vähemmän 500kcl sitten viitenä päivänä normaalisti, ja alan taas kävellä töihin.
  Se toimii!
  Tsemppiä sinulle.

 10. Ei muuta kuin tsemppiä projektiin, uskolla siirtää vaikka vuoria joten kun oikein uskot ja luotat niin aivan taatusti tuottaa tulosta. Me ihmiset ollaan näin heikkoja sortumaan kaikenlaisiin mielitekoihin…itsekukin 🙂

 11. Tuttua juttua, kotona ollessa tuli syötyä monta kertaa ihan vaan ajan kuluksi. Ja yleensäkin tv.tä katsellessa, yritän välillä vaihtaa mutustelun juomiseen siis veden tms. 😉 Mullakin on ollut ajatuksissa smoothiet, kun noita marjojakin löytyy pakastimesta. Pitäisi vain päästää pullat ja keksit loppumaan, (eikä tuoda kaupasta uusia), että smoothielle löytyisi oma aikansa ja paikkansa.
  Kiva, kun avaudut, meitä "kohtalonsisaria" varmaan löytyy yhdestä sun toisesta pirtistä. Tsemppiä meille kaikille !
  Aiheeseen sopiva juttu; kun laitoin syksyllä kuvani blogiini, sähköpostiin alkoi tulvimaan englanninkielistä postia, joissa kaikissa mainittiin sana "fat", eikä kuvassa näy sentään kuin vasen poski ja käsivarsi. On niillä tarkat silmät 😀

 12. Tsemppiä sinulle!! Täällä saman suuntainen tavoite, ja aikaa olen antanut itselleni uuden elämäntavan opetteluun koko vuoden. Hiljaa hyvä tulee.

 13. Kovasti tutulta kuulostaa, samoin ajatuksin täälläkin päin ollaan. Ja toivossa eletään, että joku kaunis päivä mahtuisi edes kokoon 38. Minä sorrun kyllä niin helposti, varsinkin leipää tulee puputettua, ja vaikkei olisi nälkäkään:) Tsemppiä!

 14. Kohtalotovereita löytyy….Mää en syö pullaa, enkä juuri karkkiakaan, mutta se sokeri!!! juon litroittain kahvia kera SOKERIN JA PALJON, voi siitä kun pääsis….
  Vuosi vuodelta ostan suurempia ja SUUREMPIA vaatteita 🙁
  Tsemppiä vaan ja kaikki kivat vinkit ovat tervetulleita!

 15. Voi kuule, kyllä onnistut kesään mennessä pudottamaan kilot. Ainakin muutaman, sillä hiljaa hyvä tulee. Jäin vuosi sitten eläkkeelle, enkä asettanut itselleni mitään syömiseen liittyviä paineita vaan päätin että käyn kuntosalilla kolme kertaa viikossa. Kilot ovat läheteneet pikkuhiljaa (7 kiloa) ja vyötärö ja vatsa kummasti kadonneet. Aikaa kuntosalilla menee noin puolitoista tuntia kerralla. Usko tai älä tehoaa varmasti. On vain mentävä vaikka välillä maistuisi puulle. Ja sitten kesällä touhusin vain siellä palstaltani. Nyt olen pitänyt joulukuun taukoa ja jatkan taas 15. Tammikuuta. Pidän sulle peukkuja, onnistut varmasti. Taidan myös laittaa blogiini tuosta kuntoilusta sitten juttua, kannustetaan toisiamme.

 16. Tsemppiä! Kannustan! Minulta lähti viime vuonna 5 kiloa painostani. Elämässäni oli aikamoisia muutoksia, sillä oli osansa, mutta kyllä järkevöitinkin syömistä. Menestystä!!

 17. Kyllä tässä on pidettävä tiukkaa linjaa ..minäkin. Vuorottelevapaalla minä laihduin kun oli aikaa lenkkeillä ja tehdä metsätöitä.Terveyden vuoksi on pidettävä tiukkaa linjaa. Minulla polvet oireilee jos paljon painoa tulee päälle.
  Niin ja onhan se ihan hölmöä että kaapissa on vaatetta jo käyttökelpoista ja muutamasta kilosta kiinni.
  Olen onnistunut pudottamaan 8kg ja jatkan samoilla linjoilla pikku hiljaa..Herkkuja ei pidä syödä, ihan tavallista ruokaa ja tavalliset annokset. Mikin kanssa lenkkeilemään jauskon että onnistut! Kimpassa mennään kohti terveyttä!

 18. Jees, kyl se siitä! Joku ystävä sanoi, että tyhjä tila pyrkii aina täyttymään jollain. Millä täyttää ne hetket, kun ennen kömpii kohti jääkaappia ja etsii mahantäytettä… Jotain lahjontaa itselle? ; )

 19. Tsemppiä täältäkin mukana ollaan 😉 Mulla jäi tasan 10kg siitä kun lopetin tupakoinnin. Aluksi ne ahdisti kovastikin koska juuri vaatteet olivat niiltä pienemmiltä ajoilta. Harmi vaan että nyt kilot on tulleet jo tutuiksi :0 Eikä ne oikeestaan enää,ainakaan näin talvella haittaa . Vaan pitäiskö sittenkin tehä jotakin jo heti huomenna . Vappu tulee . Hahaa
  Tsemppiä meille 😉

 20. Tsemppiä pudotukseen! Täällä on peukut pystyssä onnistumisen suhteen.

 21. Kokeiltu ja toimiva keino selättää makeannälkä on ostaa yksi pieni tikkari, jota imeskeltyään ei tee enää mieli nameja ym. hyvää. Sari

 22. I know the story … After the holidays, go on a diet.
  It's hard to …
  I believe that you lose weight 5 kg. Good Luck!
  Greetings.

 23. Mullakin on tuo Mikki. Se yrittää kyllä viedä minua lenkille alvariinsa. Nyt joululomalla olenkin tehnyt joka päivä kaksi pitkää kävelyä.

 24. Kiitos, Emilie. Yritän nyt ihan tosissaan ryhdistäytyä. Pakko!

 25. Mun heikkous on leipä Jos on tuoretta leipää, syön vaikka puolet siitä limpusta ja tietty herkkutäytteillä. Siispä luovun nyt leivästä ja se on vaikeaa.

 26. Ilot on kyllä vähissä, sillä syöminen on iloni! Äsken meni lautasellinen tuoretta ananasta. Hyvää oli ja nälkä jäi.

 27. Niin se on, että kotona olo lihottaa – ainakin minua!

 28. No, jätän nyt sokerinkin, paitsi sen, mitä hedelmissä tulee. Joo, ei ole lumitöitä ja niitä ei kyllä ole ikäväkään. Olen kyllä aika varma, että maaliskuussa viimeistään mätetään lunta oikein urakalla.

 29. Joskus nuorena pidin tuollaista diettiä. Kidutin aina lauantain ja sunnuntain itseäni ja viikolla söin normisti. Lähti aina kilo viikonlopun aikana ja kun söi siististi viikolla, pysyi se kilo poissa. Nuorena kyllä laihduttaminen oli huomattavasti helpompaa kuin nyt.

 30. Minä olen oikea herkkusuu! Kaikki niin makea kuin suolainenkin vetoaa.

 31. Voi ei! No, nyt tuossa munkin jutun alla pyörii näemmä Keventäjät-mainos. Kai niitä kohta tulee sähköpostiinkin..

 32. Niinhän se tulisikin ja pysyisi tuloksetkin paremmin. Vaan kun meikä on sellainen "kaikki tässä mulle nyt ja heti" -tyyppi. Eli pitää tapahtua ja nopeasti tai homma luisuu..

 33. Edes kokoon 38??? 38 on superhoikka!! Olen varmaan 17-vuotiaana ollut kokoa 38. Leipä on minunkin heikkouteni.

 34. Niinhän se menee. Vuosi ja kilo tai pahan vuonna tulee kaksikin. Kahvin juon onneksi mustana ilman lisukkeita. Tai no niitä lisukkeita on siinä teevadilla.. ;O)

 35. Uskon, että kuntosali auttaisi, mutta sinne minut pitäisi viedä kahleissa.. ;O) Ei ole mun juttu. Eikä jumppa! Minun liikkumiseni pitää tapahtua ulkona ja raikkaassa ilmassa. Muuten siitä ei tule mitään. Ihailen kyllä ihmisiä, jotka käyvät salilla ja jumpassa, mutta siihen ei minusta ole.

 36. Oi, että. Kahdeksan kiloa on paljon. Minäkin olen saanut kiloja pois monesti, mutta sitten ne tulevat hitaasti, mutta varmasti aina korkojen kera takaisin. Edellisellä kerralla, kun ryhdistäydyin kunnolla, pudotin lähes 10 kiloa ja puolentoista vuoden kuluessa kaikki tuli takaisin.

 37. Joskus olen lahjonut itseäni kampaajalla tai kivalla vaatteella.

 38. Joo, tsempataan! Sinä kyllä olet kuvista päätellen oikein hoikka…

 39. Joo, olen joskus kokeillut samaa. Mulla on kaapissa lasten vanhoja Muumi-tikkareita. Jos iskee epätoivo, tikkarin kimppuun..

 40. Huippukirjoitus! MInulla nousi ihan hymy huulille, kun luin! :DD
  Ihana kuulla, että muillakin on samoja ongelmia…

  Tsemiä meille siihen! 😉

 41. Tsemppiä! Usko pois, sokerinhimo unohtuu kun olet tovin siitä erossa! Jos namihimo yllättää kokeile purkan pureskelua.

 42. Myöhästyneet onnittelut! Ja tsemppiä! Kevyemmälle elämälle olisi käyttöä täällä päässä…. napit melkein sinkoilee ja kuminauha paukkaa. Selkärangassa vain lukee Nokia, joten tahdonvoima ei tahdo riittää mihinkään. Argh. En kyllä pystyisi sanomaan EI sitruunakakulle 😉 Hyvää viikonloppua!

 43. Lokakuussa itse aloitin sokerivieroituksen ja samalla painonhallintaa. Yhä projekti on käynnissä. Se sokerikoukku on paha, minulla oli tavoitteena olla noin 3 viikkoa ilman sokeria. Sen jälkeen olen voinut vähän lisätä lisättyä sokeria ja sokerinhimo on selkeästi muuttunut. Painonpudotus jatkuu helmikuulle, toivottavasti mukaan jäisi järkeviä ja pysyviä muutoksia. Tavoite ei ollut kuin lievästi ylipainosta normaalipainoon. Ja tietysti, että pysyy kolesteroliarvot kurissa. Ne eivät pysy kurissa, jos syö suklaata ihan koko ajan. Tsempit sinulle!

 44. Tuo on totta, nuorempana oli helppoa.
  Nyt paaston ma ja to, muina päivinä syön hyvin, ja minulla se tepsii.
  Lisäksi kävelen 2 viikko töihin tai takaisin kotiin, kun ja jos ei miehen työvuorot sovi yhteen.

 45. Kiitos, Maarit. Mulle tulee jostain syystä aina purkasta nälkä.. :o)

 46. Kiitos, Katja. Pitää nyt yrittää keventää vähän..

 47. Minä olin noin vuoden riippuvainen suklaasta. Oli todella vaikeaa päästä siitä irti. Nyt olen siitä päässyt, mutta vielä on tsempattavaa.

 48. You will be as successful at losing your kilos as you are at everything else, making a beautiful home and garden, and having a beautiful flowering life. Good luck to you!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: