Ihana aamu – A lovely morning

Ihana aamu – A lovely morning

Kävin äsken pihalla napsimassa kuvia. Jo nyt on aivan mahtava sää. Sinitaivas ja aurinko paistaa. Linnut pitävät upeaa konserttiaan. Kohta viedään Mikki lenkille ja sen jälkeen pihatyöt jatkuvat. Eilen kävin hankkimassa kaksi Lawinia-köynnösruusua ja kassillisen orvokkeja Tirilän Puutarhasta. Tirilän Puutarha on paikallinen, ihana puutarha. Sieltä voi ostaa tosi laadukkaita taimia ja ennen kaikkea tämäkin yritys on paikallinen, ei mikään kansainvälinen suurketju. Tästä se taas alkoi Tirilässä ramppaaminen. Käyn siellä varmaan kahdesti viikossa lähes koko kesän ajan. Aina on jotain haettavaa… The sun is shining and the birds are singing. We’ll have a lovely, sunny day. I’ll spend it outdoors – in the garden. I’ll plant some flowers. 

Nuo Lawinia-köynnösruusut istutin illalla uuden kaariportin juurelle kahden kärhön kaveriksi. Orvokit istutin uuden istutusalueen reunaan.

Jaoin vanhoja taimia, joista istutin poikasia tuohon uuteen alueeseen. Istutin lemmikkiä, sormustinkukkaa, illakkoa, alppipiikkiputkea (vai mikä sen nimi onkaan..?), laventelia, nukkapähkämöä, jalopähkämöä, väriminttua, liljoja, iiriksiä, tuoksukurjenmiekkaa yms. Alueesta täyttyi vasta pieni murto-osa. Mutkaan olisi tarkoituksenani ostaa pari ryhmäruusua ja tuonne varjoisalle sivustalle ehkä jotain tuijia ja alppiruusua. Takapihan puolelle kotkansiipeä ja kuunliljaa. Huomenissa pitää tilata vielä lisää Kekkilän puutarhamultaa – neljä suursäkillistä sekä puoli säkillistä luonnonkiviä. Tilaan mullan ja kivet paikallisesta Peltolan Pihasta. Voin viedä sinne täytettäviksi jo aiemmin maksamani suursäkit, joten ei tarvitse maksaa uusista ja toimitus on nopea. Eiköhän mullankärräys siis pääse jo jatkumaan hyvissä ajoin ennen uutta viikonloppua.

Eilen illalla mieheni ja poikani jatkoivat polun rakentamista. Mieheni valamat kymmenen sementtilaattaa pääsivät käyttöön. Miehet rakensivat uuteen polkuun haaran, joka vie takapihan terassille. Hyvä niin, sillä alkukeväästä alue on kovin märkä ja kurainen. Jospa Mikkikin innostuisi ensi keväänä kulkemaan laattoja pitkin, jotta kuraa tulisi vähemmän.

The path itself is almost done, but I’ll have to order some more soil and stones. I’ll also have to plant lots of plants. I’ll divide old ones and buy some new ones.

This part of the path leads to our terrace. Here, we’ve used the tiles my hubby made this winter.

Näitten krokusten kera toivottelen kaikille mukavaa Pääsiäispäivää! – I wish you all a happy Easter Monday!

50 thoughts on “Ihana aamu – A lovely morning

 1. Siellähän ollaan niin vauhdissa että ihan hengästyttää!
  Olen minäkin vähän touhunnut pihalla, mutta aika rennosti nämä lomapäivät on menneet.
  Onneksi on ollut ihania ilmoja. Mukavaa viimeistä vapaata!

 2. Mahtavat projektit menossa. Oma kukkapenkkinäpertely tuntuu tosi vaatimattomalta tuollasten polkujen rinnalla 🙂 Eikö olekon ihanaa kun pääsee näin varhain keväällä toimeen. Paikalliset puutarhat ovat parhaita.

 3. Teillä on kyllä valtavat projektit menossa ja lopputuloksen voin hyvin kuvitella. Näissä puutarhahommissa vaaditaan usein kärsivällisyyttä, joka minulta tahtoo puuttua, ennen kuin se lopullinen visio on toteutunut. Mekin kävimme muutama päivä sitten puutarhakeskuksessa ja siellä meinaa aina tulla hulluksi kun paikka on pullollaan kaikkea ihanaa…

  Hyvää ja aurinkoista päivän jatkoa ja tarmoa projekteihin 🙂

 4. Upea jo nyt!

  Minä olen vasta levittänyt lannoitetta puutarhaan, ja muut hommat ovat alkutekijöissäään…

 5. Meillä saatiin hädin tuskin perennapenkki tehtyä, joten onneksi ei ole mitään isompaa suunnitteilla. Ihana seurata teidän puuhia 🙂

 6. Ootte ollut reippaita, vielä huhtikuu ja noin paljon valmista ! Kasvit ehtivät saada oikein hyvä alun ja loppukesästä on varmasti jo aika valmiin näköistä.

 7. Voi, kun siellä ollaan jo pitkällä puutarhahommissa, meillä vieläkin vähin lunta, vasta pääsee sieltä täältä haravoimaan!
  Hyvältä näyttää tuo polku ja piha!

 8. Vau upealta jo nyt näyttää! Ja sit kun ne köynnökset kasvavat tuohon kaariporttiin !!

 9. Voij eij! Aivan mahtavan näköistä jo nyt!! Tuo puutarhakaari on myös huikea! Kyllä olette ahkeroineet 🙂

 10. Kyllä se on sitten niin että kivet sopii hyvin tuohon polun reunamaan. Upeaa!

 11. Näyttääpä tosi ihanalle!!! Ja sääkin on hellinyt meitä rakentajia;)

 12. I just love your world! Everything is sooo beautiful! What a nice day!
  love
  tweedles

 13. Ihanaa kun pääsee vihdoin kunnolla pihahommin, kun sää on niin suloinen! Voi miten kaunis puutarha sinulla, kaikki näyttää hirmu sievältä! Itse myös mielelläni suosin paikallista osaamista taimiostoksilla käydessäni, jos se suinkin on mahdollista – olisi kyllä ihanaa asua jossain ihan taimitarhan naapurissa… 🙂

 14. Oi, siellä ovatkin pihapuuhat jo hyvällä alulla! Itse vielä oikein ehtinyt edes ajatella.
  Mutta jos huomenissa orvokkikaupoille, johan tässä alkaa oikein innostua…

 15. On jo niin kukat kuskistelemassa pinnalla. Orvokit kestää kyllä hyvin tätä aikaa.

 16. Hyvällä mallilla teillä jo uudet hienot istutusalueet ja polut. Alkukevään into kyllä kannattaakin hyödyntää niin voi loppukesän sitten nautiskella työn hedelmistä:)

 17. Ihania istustuspuuhia! <3 Kovasti sormet syyhyäis jo täälläkin! 🙂

 18. Your path project is looking wonderful! How nice that you will be able to spend the day in your garden!

 19. I see your hubby has more and more talents – he made tiles for path!
  Hope your new project is wonderful, Satu!

 20. Mielettömän mahtava projekti sinulla! Olen sitä Facebookissa katsellutkin, mutta en ole saanut vielä kommentoitua tänne.

  Paikallinen ja vielä kattava puutarha, ei sitä voi oikein muuta puutarhakaupaltaan pyytää.

 21. Orvokit ovat niin kauniita ja kestävät yö pakkaistakin hyvin . ihana piha on teillä 🙂

 22. Toivottavasti. Kasveja pitää vaan jostain haalia melkoisesti…

 23. Kiitos, Niina. Toivottavasti lähtevät hyvään kasvuun.

 24. Onnekseni en asu taimiston naapurissa. Jos asuisin, olisin konkurssissa… ;O)

 25. Meikäläinen heiluu pihalla heti, kun lumet ovat hävinneet.. ;O)

 26. Nyt on paras aika istuttaa uutta, jollei syksyllä jo istuttanut. Enpä tiedä, voiko tällä luonteella koskaan ihan vain nautiskella ja olla…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: