Huhkittu pihatöissä – Gardening the whole day

Huhkittu pihatöissä – Gardening the whole day

Heissan! Eilen meni pihatöissä koko päivä. Kotiuduin sisälle vasta puoli yhdeltätoista illalla. No, tulipa kuvattua pihaa iltavalossa juuri ennen sisälle tuloa. Kotipuutarha-lehden kokkareilla meitä opastettiin kuvaamaan iltavalossa. Näinpä tuli siis tehtyä. Minusta näissä iltavalokuvissa on outo valo ja kasvit eivät pääse täysin oikeuksiinsa. Varjoja ei nyt ole kuvissa ja minusta kuvat näyttävät siksi vähän latteilta, mutta tämä on tällaisen tavisräpsijän mielipide. Mieheni leikkasi nurmikon, minä trimmasin. Istutin 60 kesäkukkaa, ja usemman kymmentä sipulia ja juurakkoa, kun halvalla sain ;O). Etupihan istutusalue näytti tältä illalla. Vielä nuo kasvit saisivat rehevöityä ja kaikki sipulit ja juurakot eivät ole viellä nousseet. Monet siemenkylvötkin ovat vielä minimaalisen kokoisia. Hi! Yesterday, we were gardening the whole day. I came in at half past ten pm. Just before that I took some pictures. You can see, how much light we still have at that time. My hubby cut the lawn, I trimmed and planted 60 annuals, dozens of rhizomes.

Tuohon syvennykseen on tarkoitus hankkia jonkin sortin penkki tai tuolit. Jos joku ihmettelee, miksi noita rautoja on siellä ja täällä kasvien keskellä, voin kertoa, että ne ovat Mikin esteitä. Mikki ei paljon kukkia väistele. We’ll buy a bench or something like that here.

Siperiankurjenmiekka on intoutunut kukkimaan. Muutoin tuntuu kuin puutarha vetäisi parhaillaan henkeä revetäkseen lähiaikoina oikein kunnon kukintaan. Nuppuja on siellä ja täällä. Toivottavasti Avointen puutarhojen aikaan on paras kukinta ja sää suosisi. Iris sibirica is blooming. Otherwise there are lots of buds, but not so many bloomers in the garden right now. 

Osallistukaa nyt ihmeessä ja antakaa puutarhavinkki tuossa alemmassa postauksessa. 100 euron lahjakortti olisi tyrkyllä ja kukaan ei ole vinkkaillut mitään. On siis aika hyvät saumat saada se ;O) Vinkin ei tarvitse olla maita mullistava. Se voi olla jokin oma lannoitusjuttu, öttiäisten häätöjuttu, DIY-juttu liittyen koristeisiin, kalusteisiin tai vaikka kasvien nimikyltteihin. Come on!! Olisikohan tänään sellainen päivä, että lököttelen vain tuolla puutarhassa? Periaatteessa mitään ei tarvitsisi tehdä, mutta en osaa vain olla. Olen kuin Duracell-pupu tuolla puutarhan puolella. Aurinkoista sunnuntaita! Will it be a lazy day today, because I shouldn’t have to do anything in the garden? I doubt it. I can’t just sit and cool off, I like to do something, when I’m outdoors. Sunny Sunday!

22 thoughts on “Huhkittu pihatöissä – Gardening the whole day

 1. Todella u p e a a.. mielellään noin kauniin puutarhan poluilla vaeltaa:)

 2. Upea puutarha!

  Minä pidän tuosta valosta, täytyy itsekin kokeilla. Siinä on pehmeyttä ja erilainen värisävyjen korostus kuin päivävalossa otetuissa.

 3. Kyllä näyttää niin kauniilta -kaikki kukat ja polut ja kaikki. Olet lepopäivän ansainnut! 😀

 4. Voi te ahkerat siellä, kyllä silmä lepää teidän pihaa katsellessa

 5. Uskon kyllä että pihaanne olette käyttäneet eräänkin tunnin…aivan upea ja kunhan kasvit vielä tosiaankin rehevöityvät nin tulos on varmasti todella fantastinen. Kauniita istuksia ja kärhökin niin hienona kukkii, minun toinen yritys saada kärhöt talvehtimaan on jälleen epäonnistunut. Sain viime kesänä siihen oikein kunnon istustus ja lannoitus ohjeetkin, mutta plääh…ei mitään hyötyä niistä ollut. Taidan jo luovuttaa!

 6. Näyttää kauniilta iltavalossakin kuvattuna.
  Ilmoitin oman puutarhamme ensimmäistä kertaa avoimeen puutarhapäivään. Jänskättää, saammeko vieraita tänne maaseudulle.

 7. Kerrassaan on hulppea tuo teidän piha ja niin paljon kukkia ja pensaita, täytynee äidille näyttää näitä kuvia kun tulee käymään, hän on kanssa kukkaihminen.
  Vietähän tänään vapaapäivä ja istuskele puutarhassasi ja katsele kättesi töitä ja nauti, saat olla kyllä ylpeä pihastasi!!!<3

 8. Ihan mieletön teidän puutarha!! Wau! Tykkään erityisen paljon noista poluista 🙂

 9. Hienolta näyttää ja voin luvata, että kasvu ryöpsähtää ihan yllättäen – näin ehti täällä jo käydä.

  Iltavalo taitaa toimia hyvin kasvien yksityiskohtien ja yksittäisten kasvien kuvaamisessa, kun kuvat eivät pala vaaleilta alueilta samalla tavalla puhki.

 10. Upea puutarha!
  Meilläkin pitäisi olla tuollaiset raudat esteenä, jos olisi puutarha. Meidänkään Ru ei paljon väistele kukkasten takia. Yhtenä kesänä yritin kasvattaa kivikkokasveja, mutta jollekin taisi suorastaan olla pakkomielle kävellä niiden yli 😉

 11. Hyvältä näyttäää iltavalon kuvasi. Meilläkin istutettiin eilen tuijia vielä liki puoliltaöin, mutta päiväsaikaan onkin velttoiltu viileämmässä 😉

 12. Henkeäsalpaavan kaunista jo nyt vaikka kaikki ei vielä kukikaan! Syksymmällä olet kukkameren keskellä!! 🙂

 13. Kauniille näyttää! Minun silmään ainakin näyttää, että istuttamasi kasvit ovat jo kovasti kasvaneet.
  Täällä oli ainakin eilen niin kuuma päivä, ettei olis millään jaksanut huhkia koko päivää pihatöissä!

 14. Kauniit värit on illalla kuvatuissa Sinun upeasti kukkivassa puutarhassasi ☺

 15. Puutarhasi näyttää upealle! Hienoa nähdä kesäkukkasi sitten myöhemmin!

 16. Onnea Satu kaksi vuotis blogillesi! Hyvät kuvat kukkivatsta puutarhastasi näin iltasellakin. Siperiankukatkin mahtavasa kukinnoissaan.
  Valolla on minusta suuri merkitys kuvien otossa ja valohan muuttuu alituiseen. Auringon paistaessa suoraan ja voimakkaasti minä en saa sellaista kuvaa kun haluaisin vaaleista kukista.
  Mukavan leppoisia puutarha päiviä nautitaan ilolla hyvin mielin sekä Mikille terveiset.

 17. Harmi, kun olette niin kaukana 🙁 Tuo teidän piha olisi niin upea katsastaa livenä aivoimilla. Ehkä joku toinen vuosi. Ei mene enää kauan kun puutarhanne poksahtaa keitaaksi <3

 18. Hi Satu! You did a great job, so sit and relax!
  I love your paths, many stones and I see your new statue is renovated now, isn't it?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: