Ihanaa uutta viikkoa! – Sunny Monday!

Ihanaa uutta viikkoa! – Sunny Monday!

Eilen otin vähän rauhallisemmin puutarhassa, tulin sisälle jo yhdeksältä. Rauhoittavana tekijänä toimi sade. Hyvä niin, ei tarvinnut seisoa vesiletkun varressa kahta tuntia. Tuohon aiheeseen palaankin vielä alempana… Yesterday, we got some rain, so I took it quite easy in the garden. It was good that it rained, I didn’t have to water plants.

Laitoin nuo munanmuotoiset kynttilät takaisin kattokruunuun. Sulivat helteillä vähän omiin muotoihinsa ja pelotti, että putoavat alas tuohon lasipöydälle ja pian rikkovat lasin. Tökkäsin kynttilöiden pohjaan ruuvin jalustaksi, jotta pysyvät kynttiläkupeissa ;O) Mikin kanssa lenkillä keräsin eilen vähän kukkia pöydälle. I picked some flowers, when Mickey and I had a little walk in a forest.

Tuossa on tuo romunurkka, jota vähemmän kuvailen. Raahasin autotallista tuon valkoisen hyllykön taimia varten. Muutama chili vielä keikkuu hyllyillä. Jahka tili tulee, on aikomukseni hankkia kauniimmat amppeliastiat. Olisiko vinkkejä, mistä löydän kauniita? Joka ikkunassa roikkuu jotakin, jotta linnut eivät törmää laseihin. Something is hanging in every window, because I don’t want birds to fly against windows.

Ostamani keijunmekko on vielä hengissä (etuoikealla). Oma siemenestä kasvattamani keijunmekko on vielä mikrokokoinen.

Keväällä hamstrasin Plantagenista nämä kaksi ruukkua. Nyt saivat asukeikseen petunioita. I planted some more annuals.

Ja sitten niihin suuttimiin. Minua on alkanut nyppiä oikein toden teolla tämä krääsä, mitä myydään. Tässä on nyt kolme esimerkkiä surkeista suuttimista. Mikään ei ole kestänyt kesää kauempaa, yksi kesti tasan kuukauden. Tuo vasemmanlaitimmainen oli kallein ja kesti reilun kesän. Lopulta murtui juuresta ja sitä ei voi enää liittää letkuun. Keskimmäinen kesti vajaan kesän ja alkoi vuotaa tuolta suuttimen juuresta niin, että kastun itse enemmän kuin kasvit. Viimeinen sininen on täysi vitsi. Kesti alle kuukauden. Nyt suulake ei pysy enää paikallaan. Voisiko joku suositella minulle sellaista puutarhaletkun suutinta, joka kestäisi vähän paremmin? Aurinko paistaa. Tänään aion ottaa letkeästi. Trimmailen ehkä vähän, tehdään lasten kanssa pizzaa, chillaillaan ;O).  Mukavaa alkanutta viikkoa! I’ve had problems with garden taps. They get so easily broken. Do you know any good ones? Well, the sun is shining. I’ll enjoy my holidays and won’t do anything special. We’ll bake a pizza with the twins. Happy new week!

50 thoughts on “Ihanaa uutta viikkoa! – Sunny Monday!

 1. Minulla on ihan samat kokemukset suuttimista, kunnollista ei löydy mistään.

 2. Oi että Sinulla on huikean kaunista☺
  Meillä on ollut useamman vuoden sumutin, jota kääntämällä saa erilasia sumuja ja on kyllä hyvin kestänyt. Merkkiä en osaa sanoa, mutta siinä on vihreä kahva.

 3. Mukavaa käynnistää uusi viikko sinun puutarhakuvilla 🙂 Suuttimet ovat täälläkin menneet rikki, eikä moni muukaan väline tunnu enään kestävän normaalia käyttöä. Kertakäyttötavaraa ja kuitenkin usein hulppeat hinnat.

 4. Kaunista on kasvihuoneessasi<3
  Mukavaa maanantaita ja alkanutta viikkoa!

 5. Onpa surkeita suuttimia! Itse en käytä sellaista ollenkaan, vaan jos tarvitsee hajanaista suihkua niin laitan sormen letkun eteen, sillä tavalla saa säädeltyä tosi hyvin ja nopeasti vettä kauemmas ja lähemmäs tarpeen mukaan 😀

 6. Itse suosin kastelukannua, ja tietysti kasveja, joita tarvii kastella mahdollisimman vähän…

 7. Minä kaipaan myös suositteluja hyvistä suuttimista 🙂 Kauan,kun suihkuttelee tulee sormille kylmä,jos pitää niitä suihkun säätelijänä 🙂

 8. Huonoja kokemuksia on minullakin noista suuttimista. Sailan tyyliin mennään täälläkin! 🙂
  Minäkin haluaisin vaihtaa muoviset valkoiset amppelit kauniimpiin, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi 🙂

 9. Upealta näyttää kyllä istutuksesi, huoh… <3 Meillä on Hozelock merkkinen suutin, olisikohan Bauhausista ostettu, ja olen kyllä ollut tyytyväinen 🙂

 10. Minulla on hyvä sadetin, nyt kolmatta kesää käytössä eikä mitään häikkää ole ollut. Tämä on ostettu Velj, Keskisen puutarhamyymälästä. Kävin ottamassa sittä kuvan, laitan sen tuonne blogiini viimeisen blokkauksen jatkoksi.

 11. Ihania kuvia jälleen – hyvää alkanutta viikkoa sinulle 🙂

 12. Kaunis kesäpaikka ja ruukut! On muuten tosi vaikeata löytää kestäviä kastelusuuttimia, meilläkin on taisteltu noiden kanssa…

 13. Oho, mä olen mennyt samalla suuttimella toistakymmentä vuotta. Upee tuo keijunmekkosi, mulla oma kasvatus taas ihan mikroa. Nyt oli sitten viimenen kerta, ensi vuonna ostan valmiin taimen!

 14. Laitan siemeniä postiin, ovat viime vuodelta, joten itävyydestä en tiedä. Lunttasin avoimien puutarhojen puolelta osoitteen. Luultavasti lisää tuotantoa siemenistä tulee kuitenkin vahingossa taas.

 15. Onpas taas ihania kuvia! Kauniit pastellinsävyt lasihuoneessa. Samaa olen ihmetellyt noista suuttimista, alkavat helposti jostakin kohti vuotaa.

 16. Meillä on keltaisen harmaa suutin Hozelock toiminut kohtuullisen hyvin. Ei ole ainakaan murtunut mistään.

 17. Meilläkin tuo Hozelock on kestänyt vuosikaudet ja siinä on hyvä ja toimiva säätösuutin.

 18. Your greenhouse is looking beautiful. How nice of you to hang things so that birds won't crash into the windows. Happy summer holidays! We're still in school for another week.

 19. Jos ei ole suutinta, vesi ei lennä riittävän kauas pihan perälle ja toisaalta näpit jäätyvät. Joskus olen kyllä joutunut tuota mainitsemaasi menetelmää käyttämään.

 20. Jos minä alan kannulla kastella meidän istutuksia, saan kastella pitkään ja hartaasti. Kasvit valitsen ihan eri perusteilla kuin veden menekin mukaan… Näissä jutuissa en nuukaile. Kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa… ;O)

 21. Niinpä. Sormet kohmettuvat… ja vähän kyllä roiskuu päällekin.

 22. Minä odottelen tiliä ja inspiraatiota tuohon amppelihommaan ja pitäisi löytää nätit jostain.

 23. Ok. Kiitti vinkistä. Myyköhän jokin muukin paikka niitä. Bauhausia ei ole täälläpäin.

 24. Joo, en minäkään toiste yritä itse kasvattaa. Ehtii syksy tulla, kunnes on kunnollisen kokoinen.

 25. Oi, kiitos! Olet ihana! Sano, jos haluat jonkin kasvin siemeniä minulta vaihdossa!

 26. Jep, jossain vaiheessa kastuu itse enemmän kuin kasvit. Ei kiva!

 27. Oh, you're still working. Well, happy last weeks at work… Thank you for stopping by, Peter!

 28. Kaunis ja kodikas "lasitalo"/kasvihune! Varjoverhot olet saanut hienosti paikoilleen./Anja

 29. HI i love your blog , you have a new follower from Chile
  Angelica

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: