Puuhailua puutarhassa – Gardening

Puuhailua puutarhassa – Gardening

Hei kaverit! Mikki tässä pitkästä aikaa ja minulla on mukavaa kerrottavaa. Mammalla ja minulla on ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä Bayer Gardenin kanssa. Mami sai eilen Bayer Gardenilta ihanan paketin täynnä kaikkea kivaa puutarhan hoitoon liittyvää ja osaa sen paketin sisällöstä me nyt testailemme ja esittelemme teille muillekin. Mamin tytär Anne-Mari toimi loistavana kuvaajana.

No, aloitellaan täällä kasvarissa. Kokeillaan ensin VitaGro-ravinnetabletteja.

VitaGro-ravinnetabletit ovat pitkävaikutteisia ja ne luovuttavat ravinteita tasaisesti ja pitkään. Kesäkukkien lannoituksen voi näillä tableteilla hoitaa yhdellä kertaa. Tabletit voi lisätä joko istutusvaiheessa tai jo valmiisiin istutuksiin. Työnnetään vain tabletti ruukkuun multaan. Tosi kätevää!

Paketissa oli myös Biocin-F -uutetta, joka on luonnonmukainen kasvia vahvistava aine. Uute edistää kesäkukkien ja perennojen ravinteiden ottoa ja tekee niistä elinvoimaisempia ja vahvempia. Uute parantaa kasvien vastustuskykyä ja kesäkukat jaksavat kukkia pidempään ja perennojen talvenkestävyys paranee. Uutetta voidaan suihkuttaa tai antaa kasteluveden mukana. Mami lisäsi uutetta kasteluveteen. Meikä tutki noita kasveja tuolla taustalla.

Ja sitten kastellaan…

VitaGro on nestemäinen kasviravinne, joka soveltuu kesäkukille, kodin huone- ja koristekasveille ja vihanneksille. Nestemäisestä ravinteesta kasvi pystyy hyödyntämään ravinteet nopeasti käyttöönsä. Kasvukaudella ravinnetta tulisi käyttää joka kastelukerralla annosteluohjeiden mukaisesti. Ravinne lisää kasvien kasvua ja kukintaa sekä parantaa vastustuskykyä tauteja ja tuholaisia vastaan. Mami päätti kastella pikkukasvihuoneen kurkkuja, tomaatteja ja paprikoita tällä ravinteella.

Ja minä odottelin ulkosalla…

Seuraavaksi ravitsimme ruusuja Natria Ruusulannoitteella. Tämä lannoite sisältää kasvien tarvitsemia ravinteita ja sopii kukkien lisäksi myös tomaateille ja vihanneksille. Koska meillä on noita uusia köynnösruusuja, lannoitimme niitä. Ravinteen voi ripotella suoraan kasvien juurelle noin 10 cm:n syvyyteen. Natria Ruusulannoite on 100 % orgaaninen ja ympäristöystävällinen BIO-lannoite. Ruusu saa ravinteita tarpeen mukaan koko kasvukauden ajan ja täten ylilannoittamisen vaaraa ei ole.

Minä yritin tekeytyä ruusuksi myös, mutta ei mami ravinnut minua…

No, rapsutuksia sentään sain!

Oho, nyt on mamilla tuima ilme! Mikäs pullo tuo on? Se on uutuustuote! Natria, nopea rikkakasvien ja sammaleen poistaja, jonka tehoaineet ovat täysin luonnonmukaisia rasvahappoja. Aineella torjutaan rikkakasveja ja sammalta laatoitetuilla alueilla, käytävillä, rakennusten ympärillä sekä puiden ja pensaiden ympärillä. Valmiste on kosketusvaikutteinen ja vaikuttaa vain kasvin vihreiden osien kautta. Ja eiku suihkuttelemaan!

Ja sitten meillä oli vielä yksi homma. Muurahaiset ovat hyökänneet meidän oleskelukasvariin. Viritettiin sinne pari  Baition-muurahaisrasiaa. Muurahaisrasia on tehokas ja hygieeninen tapa torjua sisätiloissa olevat muurahaiset.

Rasiassa olevat väkäset väännetään poikki taivuttamalla niitä taaksepäin. Näin syötin aukot avautuvat.

Ja sitten rasia sellaiseen paikkaan, etten minä saa sitä hampaisiini. Rasian sisällä on hunajaa houkutusaineena muurahaisille, jotka vievät syöttiä pesäänsä ja koko pesä tuhoutuu. Jospa ne murkut sitten jättäisivät meidän kasvarin rauhaan.

Tällaisia puuhasteluja tänään. Jatkoa vielä lähiaikoina seuraa mm. luujauheen ja verijauheen merkeissä. Kyllä nyt alkaa puutarha kukoistaa! Oujee! Kiitos, Bayer Garden!

29 thoughts on “Puuhailua puutarhassa – Gardening

 1. Voi kun te olette mahtavan hyviä malleja Mikin kanssa! Ihanat kuvat ja hyvä selostus. Ruusu-Mikki sai toivottavasti ravintoa sitten työpäivän päätteeksi 😉

 2. Kiitos, Saila. Tuo mallina olo ja testailu oli oikein hauskaa puuhaa. Mulla oli myös loistava paparazzi! Joo, sai Mikkikin lopulta ravintoa. Nyt nukkuu tyytyväisenä masunsa vieressä. Ja kohta minäkin… ;O)

 3. Kauniita kuvia ja kiitos vinkistä muurahaisten torjuntaan ☺
  Kaivavat kaikki hiekat pihalaattojen väleistä ja marssivat kuin paraskin "armeija".

 4. Mikin kertomana tätä oli hauska lukea! Eläydyin koiran näkökulmaan niin, että alkoi jo muurahaisrasioiden kohdalla naurattaa! Kyllä oli hyvää tietoa, josta taidankin poimia muutamia juttuja omaan käyttööni. Terkkuja Mikille!

 5. What good helpers you have! It made me smile. xoxo

 6. Anne-Mari on ottanut hienot kuvat. Tämä on aivan pro esittely, kyllä Mikki osaa. Mallikin on luonteva ja vakuuttava, joten laitetaan apuaineet mieleen.

 7. We love coming to look at your beautiful flowers, and all that you are doing! Your plants are so happy because you feed them!!!
  We love all the photos!
  love
  tweedles

 8. Joo, niitä ei meinaa pidätellä mikään. Toivottavasti tämä auttaa!

 9. Kiitos, Cheri. Enpä ole ennen mallina toiminutkaan – kerta se oli ensimmäinen! Joo, Mikki on alan miehiä ;O)

 10. Kiitos sinulle, kun kävit katsomassa! Mukavaa keskiviikkoa!

 11. Haukoin henkeäni tämän sinun upean kukkapuutarhasi kanssa! Onpa kaunis! Pitää 'varastaa' vinkkejä. Tuosta ruusulannoitteesta vinkkaan miehelle, hän sitä ruusutarhaa nyt alkoi hoitamaan:)

 12. Hyviä vinkkejä. Tuota muurahaisjuttua meidän pitäisi kokeilla. Niitä vilisee jokapuolella, eikä pesän kokoa pysty oikein arvuuttelemaan.

 13. Näytti toimivan. Laitoin yhden rasian meidän talon kivijalan viereen. Sieltä tulee rakenteita pitkin joka yön aikana kuolleita murkkuja ja hiekkaa keittiön puolelle ikkunan alle. Eipä ollut tullut enää viime yönä. Erävoitto rasialla!

 14. Puutarha-apulainen Mikki on kyllä pätevä 😉
  Nuo ravinnepuikot olisi varmaan käteviä, kun ei tarvisi laittaa kasteluveteen lannoitetta.
  Kiva kastelukannu sinulla!

 15. Tuo rikkaruohohävite kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Minullakin on täällä joitain lannoitekäpyjä, joita pitäisi muistaa kokeilla. Mielenkiintoista kuulla, huomaako noiden vaikutuksen.

 16. louis vuitton sale
  Hi, just wanted to say, I enjoyed this post. It was practical.
  Keep on posting!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: