Strömsöillään… – DIY

Strömsöillään… – DIY

Mieheni sanoi tänään, että meillähän alkaa olla vähän kuin Strömsössä. Joka päivä tuunaillaan ja rakennellaan jotakin. Hyvä niin! Kyllä täytyy sanoa, että mun mies on ihan paras! Tänään hän alkoi tehdä tienviittakylttiä puutarhaan. My lovely hubby painted signs that will be placed in our garden.

Tuossa taka-alalla olevan puuhellan piippupeltiä jäi aikanaan yli, josta mieheni rakensi eilen rottistuuliviirin ja nyt tienviitat puutarhaan. Nuo peltiset viitat taivutetaan tuosta juuresta osoittamaan oikeaan suuntaan ja kiinnitetään metallitolppaan, joka taas on jäänyt ylimääräiseksi aidan rakentamisesta. Tulee hieno, eikö? Toinen puoli pellistä on harmaa, ja siihen teksti tulee mustalla. Tuo kyltti tulee polun varteen talon kulmalle takapihan alkuun.

Tuuliviirin mieheni leikkasi pellistä ja maalasi toisenkin puolen mustaksi. Viiri on kiinnitetty lyhtykoukkuun. Viirin varren alaosaan tulee sarana, jotta viiri pyörii tuulen mukaan. Viiri on nyt kiinnitystä vaille valmis. Mieheni on varsinainen Pelle Peloton! He also made a weather vane. A rottweiler.

Minäkin pääsin vihdoin ja viimein maalaamaan. Siis sain aikaiseksi. Aloitin unikkotaulun maalaamisen entisen, keskeneräisen ja epäonnistuneen taulun päälle (öljyväreillä). Jos tästä joskus valmis tulee ja onnistuu, pääsee taulu makuuhuoneen seinälle. Olen suunnitellut vaaleanpunaisten unikoitten maalaamista jo pari vuotta. Tämä on vasta eka raakaversio yhdestä unikosta. Jatkoa seuraa – toivottavasti. I began to paint poppies.

Ja mitäs tässä on? Samettikukkia. Niitä on tulossa muutama laatikollinen. Tavoitteena on olla ensi kesänä omavarainen samettikukkien suhteen. Neljä pussillista erilaisia on itämässä. Viime vuonna onnistuivat yli odotusten. Marigolds…

Yhden on hyvä ottaa perheessä rennosti. Virallinen laaduntarkkailija. Tehtävä on tärkeä. Mickey <3

Ruusuja viikonlopuksi. Mukavaa lauantaita! Roses for the weekend. Happy Saturday!

73 thoughts on “Strömsöillään… – DIY

 1. Vitsi miten hauskat nuo tienviitat ja unikkotaulun alku näyttää huikaisevalta!

 2. Jopas kivoja juttuja teette, laatuaikaa sanan parhaimmassa merkityksessä! Kyltit ovat upeita samoin tuuliviiri, viiri talon mukaan, Teillä haukku meillä kukko 🙂 Onpa samettikukat hyvin itäneet! Oletkin aikas lahjakas taiteellisestikin, ihana taulu! Mukavaa viikonloppua!

 3. Strömssön sivupiste teillä. Pitäähän sitä tekemistä olla.

 4. Ihan mahtavat tienviitat, tuuliviiri maalaus ja uuttakin siellä kasvaa 🙂 Mukavaa lauantaita Satu

 5. Yhdessä puuhailu on mukavaa. Tuleepa hienot tienviitat ja viiri. Täytyy kyllä ihastella näitä miehiä, jotka innostuvat yhteiseen puutarhapuuhailuun. Ylpeä olen omastanikin, kun toteuttaa meikäläisen idoita. Laitathan sitten myös valmiista unikkotaulusta kuvan. Mielenkiinnolla odotan! Joko samettikukka pitäisi laittaa kasvamaan? Ostin viime viikolla elämäni ensimmäisen samettikukkapussin, ne ovat olleet inhokkejani. Mutta näemmä mieli muuttuu.

 6. Oih, upeita aikaansaannoksia! Ja unikkotaulusta tulee upea. Mukavaa maaliskuuta;)

 7. Upea taulu ja tuollaiset kyltit on kyllä ihanan näkösiä!
  Sulla on kyllä kultainen mies, kun tekee kaikenlaisia puutarha ja sisustelujuttuja)
  Nauttikaahan illasta ja Mikille rapsutuksia&lt;3

 8. Pelle Peloton työssään 😉 Hauskat kyltit tulee ja mukava tuuliviiri. Eikös teillä ennen ollutkin rottwailer? Kylvökset tuovat hymyn kasvoille.
  Nytkö sinä aloitit sen taulun, kiva.

 9. Ihanat tieviita ja tuuliviiri, samettikukat jo isolla taimella. Mukavaa alkavaa maaliskuuta:)

 10. Teillä on sitten selvät suunnat kun viitat on paikallaan . Samettikukat on kesällä ihania ja kun on itse kasvatetut suuri sästö sekin. vieläkö on tilat niitä sisällä esikasvattaa. Hyvää viikonloppua.

 11. Kyllä osaava ja tekevä mies on kultaakin kalliimpi. Upea tuo tuuliviiri 🙂 terkuin Liisa

 12. Hienoa jälkeä! Kantsii tulla joskus ihan visiitille Strömsöhön. Kesäaikaan todella kiva paikka, ja välillä järjestävät kierroksia ja tutustumiskäyntejäkin 🙂

 13. Ihanan näköisiä tuunauksia! Mulla on myös haaveissa joku viittasysteemi pihamaalle 🙂

 14. Kätevät emäntä ja isäntä. Hienoa jälkeä, teillä ei aika käy pitkäksi 🙂

 15. Ihan Strömsön touhuilta nuo puuhanne vaikuttavatkin! Hienoja juttuja ootte tehneet.
  Todella taitavaa; teiltä syntyy upeat kyltit, tuuliviiri, sopivat taulut, savityöt ja ompelukset, puutarhasta puhumattakaan. Kotona puuhailu on munkin lempihommaa, siinä rentoutuu ja saa yksilöllisiä koristeita ja muita juttuja.
  Leppoisaa viikonloppua!

 16. Saisi toistenkin miehet ottaa mallia!! Sulla on kyllä hieno luova kausi meneillään, kun energiaa ja inspiraatiota riittää kankaalle saakka. Mahtavaa!!

 17. Hauskoja tienviittoja tulossa 🙂 Minä en ole vielä kylvänyt samettikukkia, mutta paria sorttia aion kylvää, mutta odotan vielä pari viikkoa.

 18. Hauskat viitat! Ja upea maalaus sinulta &lt;3

 19. Mikä sen mukavampaa kuin yhdessä puuhastelu sekä suunnittelu..vois meitinkin Isäntä ottaa opiksi..taidan näyttää postauksen hänelle =D

 20. Kaunis unikko-taulun alku!
  Miehesi tekemät viitat ja tuuliviiri näyttävät myöd hienoilta. Luova pariskunta :).

 21. Upeita ovat kyltit ja viiri. Ja kaunis tulee unikkotaulustasi. Mukava kuulla, että molemmat olette innostuneita samoista asioista .-) Jopa laadunvalvojakin on mukana.

 22. Ihanan näköinen unikkotaulu valmistumassa☺
  Mukavaa alkanutta maaliskuuta Sinulle ♪☺

 23. Aivan mahtavia noi kyltit puutarhaan, siis upeat. Olette te kyllä taitavia.
  Itselläkin pitäisi lähteä tutkailemaan mitä siemeniä sitä ostaisi ja alkaisi kylvämään. Saisi sitten ilolla istutella maahan.

 24. Hieno kyltti ja viiri tulossa!
  Samettikukat ovat yksiä lemppareitani kasvattaa, koska ovat niin helppoja ja auttavat vielä pitämään tuholaisiakin poissa. Ja siemenet saa sitten jatkossa omasta takaa. Tänä vuonna laitan lisäksi isosamettikukkaa, Vanillaa, joka kuvissa ainakin näyttää tosi kauniilta. Jää vain kylväminen maaliskuun loppuun, kun vähän reissua pukkaa niille main, enkä viitsi pojalle jättää paljoa taimia hoitoon. Mutta samettikukat ovat onneksi nopeita itämään ja kasvamaan ja niille saa vauhtia kasvihuoneesta:)

 25. Hienot kyltit tulee. Minä en ole koskaan kokeillut samettikukkien itse kasvattamista. On siis mielestäsi helppoa? Tekisi mieli kokeilla, tule kalliiksi ostaa valmiit taimet kun paikkoja kesäkukille on pihassa monta.

 26. Upeita kylttejä tulossa ja toi tuuliviiri on lajinsa huippu. On siulla todella kätevä mies.

 27. Upea tuuliviiri ja hienot kyltit! Ei yhtään huono harrastus;)

 28. Taitava mies sinulla &lt;3 Hienot kyltit ja viiri 🙂 Ihanaa sunnuntai iltaa &lt;3

 29. Hienot kyltit tulossa puutarhaan! Ja viirikin on hieno!
  Samettikukat kylvin minä vasta tänään ja en ihan noin paljoa laittanut 🙂 On sinulla kohta ruukkua ruukun vieressä, kun on koulinnan aika 😀

 30. Ihanaa kukaiselämää ja kaunis taulu tulossa. Mukavat kyltit.Ahkera ja taitava myös miehesi.

 31. Juu. Olen saanut hivutettua miehenikin tuohon puutarhaharrastukseen.

 32. Kiitos, Susanna. Saa nähdä, saanko taulun valmiiksi.

 33. Minä kylvän nyt aikaisin, jotta ovat isoja jo toukokuussa.

 34. Nuo kyltit näyttävät taatusti upeilta kun ovat paikoillaan puutarhassa, samaten viiri:)
  Krapsutuksia laaduntarkkailijalle:)

 35. Kaunis unikko tosiaan, tulee kaunis ja hyvä taulu, on jo nyt. Minäkin olen maalannut vanhojen hylättyjen päälle ja usein pohjalla oleva maalaus antaa maalaukselle hyviä värejä. Minulla on vain mennyt jo niin kauan maalaamatta, että osaankohan enää mitään.

 36. Joo. Toivottavasti jossain vaiheessa saa lisätilaa kasvarista.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: