Hommahan etenee!

Hommahan etenee!

Eilen illalla tulimme pihatöistä äitini kanssa sisälle puoli yhdeksältä. Alkoi sataa ja hyvä niin. Uudet istutukset saivat vettä.

Tuonne uuteen kukkapenkkiin meni varmaan sata omaa kasvattamaani samettikukkaa reunoille. Lisäksi kylvin kehäkukan siemeniä, istutin valkoiset idänunikon, keltavaleunikon ja siperianunikon pikkuruiset siementaimet. Mukaan mahtui myös kolme ostamaani sinivaleunikon ja maitokellon taimea. Vielä jäi tilaa…

Homma on vielä kesken. Tänään tai huomenna alan kärrätä kiviä ja kivituhkaa reunoille. Ajattelin myös istuttaa samettikukkien taimia muualle pihaan.

Nyt minusta on yllättäen alkanut tuo oikea puoli näyttää vähän vajaalta… Heh. Mitähän siihen keksisi? Tuohon lipputangon ympärille pitäisi nousta vaaleanpunaisia tulppaaneja, lemmikkejä ja päivänkakkaroita. Myöhemmin sitten tsinnioita. Ainakin heittelin siemeniä…

Saa nähdä, tuleeko noista säleikköpuista ikinä mitään… Aika hassuilta nyt näyttävät.

Tuohon kukkapenkin viereen pitäisi köynnöstunnelin mahtua vallan mainiosti. Mitähän köynnöstä siihen laittaisi? Onko ehdotuksia? Näin Roomassa mielettömän hienon visteriatunnelin, mutta se ei taida täällä asti menestyä. Harmi.

Tähän mahtuisi kyllä aika hyvin kivituhkalla tehty paikka aurinkovarjolle ja divaanille. Niin olin vähän suunnitellut… Ei täällä hommat taas ihan heti lopu. Mielikuvitus laukkaa ja lapio viuhuu!

Pitänee lähteä kohta ”töihin lepäämään”, että illalla jaksaa taas. Kivaa torstaita!

36 thoughts on “Hommahan etenee!

 1. Oi että rakkaus kukkiin ja puutarhanhoitoon on niin sykähdyttävää. Näitä on ihanaa lukea, sillä into ja ihastus kuuluu tänne asti, ihan tälläiselle kukattomalle perushömelölle naisellekin.

  Upeaa ja kukkaisaa viikkoa ihanainen. Minulla olisi sinulle lempinimikin "Kukkis" toivottavasti et pahastu. <3 <3 <3

 2. Onpas siellä kova vauhti! Hetkessä omenapuun alla on uusi istutusalue.

 3. Hope that you are successful at growing the beautiful meconopsis betonicifolia which is one of my favourite flowers. I have tried to grow it several times, but sadly my soil and spot do not like it.

 4. Sinä olet kyllä uskomaton tehopakkaus! Ihanaa seurata, miten hommat edistyvät ja kohtahan sinulla on siellä aivan mahtava kukkameri 🙂 Pitääkin lähteä lapioimaan multaa, että tuo oma projekti edistyisi…

 5. Ihanaa kun saat äidiltäsi apuja puutarha hommissa, minä joudun etupäässä yksinäni turaamaan:(

 6. Upeaa jälkeä taas tullut, tuollanen piha jossa ei ole paljoa nurmion leikkuutta on ihana.

 7. Kyllä näyttää niin upealta ja järjestelmälliseltä. Olisi kivat tuollaiset käytävät, mutta meillä on niin kaksi isoa tonttia ja isäntä ei voisi hyväksyä, kun pitää päästä ajamaan ajettavalla leikkurilla koko piha. Vaikka minähän se taidan tässä perheessä olla se, joka ajan sen nurmikon.

 8. Todella paljon olet taas ehtinyt tekemään! Todella siistit kaikki penkkien reunukset. Mistä ammennat kaikki nuo reunuskivet?
  Visteria köynnöskuja olis niin upea, mutta eihän sen menestymisestä ole toivoakaan näillä leveysasteilla…
  Rentouttavaa torstai-iltaa sulle ja tsemppiä huomiseen työpäivään!

 9. Teillähän tapahtuu kauhean paljon kaikkea jännää, kiva seurata projektien edistymistä 🙂 Oijoi, jokos olet päässyt kesäkukkia istuttamaan..

 10. Kysyit ehdotuksia köynnöstunneliisi. Jos haluat kukkivaa köynnöstunnelia voisit harkita näitä kolmea vaihtoehtoa. Ensimmäinen ehdotukseni on erittäin runsas- ja valkokukkainen lumikärhö 'Paul Farges' toiselta nimeltään Summer Snow. Menestyy auringosta puolivarjoon. Parasta tässä köynnöksessä on sen pitkä kukinta-aika juhannukselta lokakuulle ja sen kestävyys. (Vyöhyke I- IV) Aurinkoisessa paikassa myös lievästi tuoksuva. Toinen ehdotelmani on tarha-alppikärhö Sorbet, jolla on ulkoreunoiltaan purppuranpunaiset ja vaaleakeskustaiset kerrotut kukat. Samat valovaatimukset kuin edellisellä. Kolmas ehdotelma on kerrottu valkokukkainen ja remontoivakukintainen kestävä tarha-alppikärhö Albina Plena. Tämäkin kärhö menestyy auringosta puolivarjoon. Voi toki yhdistellä näitä kaikkia, jolloin saat vaihtelua kukintaan ja sävyt myös natsaavat hyvin.

 11. Kiitos, Sussi. En edes ajattele tätä ahkeruutena. Tämä homma on intohimo! Hulluus! Flow!

 12. I've tried meconopsis twicwe as well. I try again! Thank you for stopping by, Rosemary!

 13. Toivottavasti kukat kukkivat. Istutettu niitä kyllä on!

 14. Joo, apu on arvossaan ja tarpeen! Kiva tehdä yhdessä.

 15. Ei. Nuo säleikköpuut ovat riikunoita. Niistä pitäisi tulla litteitä, yhteen suuntaan haaroittuvia.

 16. Kivet on tilattu suursäkeissä. Rentouduin taas tuolla pihatöissä. Kivaa perjantaita!

 17. Joo, istutin omia kasvatteja. Toivottavasti ei tule kylmä.

 18. Kiitos vinkeistä. Löytyykö noita kärhöjä ihan normipuutarhamyymälöistä vai pitääkö tilata netistä?

 19. Rohkeasti olet istuttanut jo kesäkukkia, minä aina pelkään sitä kesäkuun alun hallaa. Olen jo monena vuonna kylvänyt samettiruusut suoraan kasvupaikoille ja hyvin on onnisunut, tosin tietysti kukinta alkaa myöhemmin. Taimet ovat tanakoita ja jos niitä on liian tiheässä niin siitä sitten siirtelen jonnekin muualle.
  Kauhean isoja urakoita olet tehnyt ja vauhti ilmeisesti vain kasvaa….

 20. Istutiko jo samettikukat siis maahan? Mä en millään uskalla vielä, kun ovat niin kylmänarkoja. Tietysti harsoja päälle sit vaan, jos kylmät iskee, niin eipä hätiä. Teillä on siellä kyllä ihailtava vauhti päällä 🙂

 21. Uskoisin, että aika yleisesti on saatavilla ainakin lumikärhöä Summer Snowia ja Albina Plenaa. Helsingin puutarhakeskus Sofianlehdosta luulisi löytyvän nämä kaikki mainitsemani köynnökset ja istutusohjeet vielä kaupan päälle.

 22. Ihana puutarha 🙂 Kiva puutarha "aplulainen" koira myös 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: