Ja lapio viuhui taas!

Ja lapio viuhui taas!

Ja niin meni taas ilta lapion varressa. Tyhjensimme äitini kanssa pari säkillistä tummaa kivituhkaa, joka oli tällä kertaa huomattavasti tummempaa kuin viime syksynä. No, ehkä väri vielä tasoittuu… Aikeenani oli alkaa tehdä myös kivireunuksia, mutta tällä kertaa kivet olivat niin suuria, etten niitä pystynyt kärräämään. Ärräpäitten kera ryhdyin muihin puuhiin. Ihmettelen vaan, miten tavaran koko, laatu ja määrä vaihtelevat niin paljon eri toimituskerroilla…

Huomaatko yllä eron eiliseen? Uusi polun pohja sai tänään päälleen kivituhkaa. Omenapuun alusta on myös myllätty mullalle. Huomenna on tiedossa tuon mullan putsaamista nurmikosta ja rikkaruohoista. Tulipa taas kuntoiltua. Meillähän ei siis koneita ole, joten niitä ei käytetä. Luomulla mennään. Ihan kottikärryillä ja lapiolla.

Äitini oli apunani tänäänkin. Kielloistani huolimatta hänkin heilui lapion varressa. Aika riuska nainen ikäisekseen… Sitä hän ihmetteli, että miten nämä minun projektit aina tuppaavat paisumaan. Eilen oli puhetta polusta ja tänään kaivetaan jo kymmenen neliön kukkapenkkiä. Jaa-a. Kai se johtuu siitä, että yksi idea johtaa toiseen. Ihan tuttu kuvio mulle. 

Huomenna homma taas jatkuu. Ties miten.., heh, heh.

Tuossa pitäisi nyt olla tilaa sille köynnöstunnelille, josta olen aiemmin puhunut. Luulisi nyt mieheni olevan tyytyväinen, kun on tilaa rakentaa. Kokee kyllä aika yllätyksen perjantaina, kun tulee kotiin.. No, onpa kai jo tottunut yllätyksiini. Lähtee yhdennäköisestä pihasta ja tulee takaisin vähän toisennäköiseen. Ja muutos on yleensä tapahtunut viikolla muutaman arkipäivän aikana.

Pitää varmaan ruveta nimeämään näitä polkuja.. Liljakuja, Länsiväylä, Itäpolku, Yläpolku jne… Jospa rakas mieheni rakentaisi mulle taas muutaman viitan…

Nurmikko alkaa käydä vähiin tällä tontilla. Hyvä niin. Inhoan nurmikon leikkausta ja trimmausta. Toki nurmikko tuo pihaa pehmeyttä ja väriä. Tuovat kyllä kukatkin, jahka pääsevät vauhtiin. Kyllä tuolta pitäisi nousta kaikenlaista.

  Jaa-a. Pitänee mennä nukkumaan. Vähän tuntuu kahden illan lapiominen vartalossa. Olipa muuten kiva, että Suomen kaunein piha -ohjelmassa pääsi tänään Lappeenrannan kivipiha jatkoon. Oli mun suosikkini kivipihoista. Tietty oman kaupungin pihaa kannustan! Reipasta viikon jatkoa!

43 thoughts on “Ja lapio viuhui taas!

 1. Apua, ihan hengästyttää tuo energia ja into. Mun hommat ei edisty. Eilen oli tyttöni näyttökonsertti ja tänään oli töissä virkistysilta. Mukavaa ohjelmaa kylläkin. Ihaillen katselen kuvia ja luen touhuistanne.

 2. Olet kyllä oikea tarmon pesä. Voin jo sisäisin silmin nähdä tuon kaiken sitten, kun nukat pääsee vauhtiin. Paratiisi.
  Oikein hyvää tätä työteliäistä tyoukokuuta.

 3. Ahkerat kädet ja ideat saavat kaunista aikaan! Omaa mökkipihaa uudistaessani etsin ideoita, kuvista näyttäisi siltä, että osa kukkapenkeistäkin on juurikankaan päällä, onko?

 4. Piti kysyä vielä, mistä ole hankkinut nuo vaaleat ruusukaaret?

 5. Meilläkin työkaverit menivät ravintolaan syömään, mutta lapio voitti.

 6. Minulla on jokin sisäinen vimma möyhiä maata. Kivaa toukokuuta!

 7. Ihana lukea intoasi ja inspiraatioitasi puutarhanlaiton suhteen 🙂 Meillä ei vielä pihahommat ole lähteneet oikeastaan mitenkään käyntiin, ideoita on mutta ei ole vielä ehtinyt niitä toteuttaa 🙂 Puuhakasta keskiviikkoa <3

 8. Kyllä sitä saa palio aikaha ku o remmi päällä. Mun pitääs kivetä yks poloku, mutta tua remmi pakkaa luistaa. On teirän takapiha muuttunu viimme keväästä. Tuloo oikee kukkameri.

 9. Olettepa olleet ahkeria ja muutoksen huomaa selvästi.
  Luonnonkivireunukset rajaavat kauniisti kukkapenkkejä ja polkuja.
  Mekin pidimme Lappeenrannan pihaa kauneimpana eilisillan ohjelmassa.

 10. Voi hyvänen aika sinun tarmoasi! Käsipelillä kaikki! Mikä paratiisi pihasi onkaan kesällä kun kaikki on täydessä loistossaan!

 11. Näyttää hyvälle! Pidän erityisesti tuosta uudesta kukkapenkistä omenapuun alla.

  MInulla on vielä kaikki puutarhahommat tekemättä…

 12. Wau, siellä on laitettu hösseliksi! Ihanaa, että on kevät ja pääsee puutarhahommiin 🙂

 13. Oletpas ollut ahkera!
  Minulla kuolee justiinsa taimet, kun en saa niitä istutettua 🙁 Nyt yritän tästä inspiroitua ja lätkäistä ne nopeasti kukkapenkkiin. Mä en ymmärrä, miten mua aina laiskottaa puutarhahommissa siinä vaiheessa, kun pitäisi kyykkiä 😀 😀

 14. Niin hauskaa seurata tätä, kun itse on tottunut siihen, että vastaavaa "koskaan ei tiedä, miltä näyttää kun tulee takaisin kotiin"-ilmiötä kyllä esiintyy sisätiloissa, mutta puutarha pysyy aina samanlaisena. Tai siis ei meidän pihaa voi edes puutarhaksi nimittää. Tilaa siellä kyllä olis vaikka mille, mutta parempi kun pysyn suosiolla lestissäni vaan. Yhtään kasvia kun en ole koskaan laakista osannut oikeaan paikkaan istuttaa ja henkihän niiltä lähtee ja sit masentaa 🙂

  Veikkaan, että koneet jäis tehoissa sulle toiseksi joka tapauksessa, joten luomulinja on hyvä 🙂

 15. Ai hitsi, unohdin kokonaan katsoa pihaohjelman eilen! Ne tulevat aina niin aikaisin, silloin olun vielä täydessä touhussa lapion varressa kuten teilläkin 😀 Kampesin kiviä maasta, mun ei tarvitse niitä mistään tilata, onneksi, mutta monen kokoista tavaraa kyllä tulee täälläkin 😉
  Ihanan näköistä, peukutukset nurmikon pienenemisen johdosta.

 16. Puutarhurointi vaan on niin ihanaa. Meilläkään ei liiemmin ole pihalla koneita käytetty apuna, vaan suurimmaksi osaksi käsivoimin mennään. Olet ollut taas todella ahkerana.

 17. säätietojen perusteella aurinko hellinyt teitä tänään, tääl lotisee…hirmuisen homman olette taas kerran tehneet käsipelillä, naisenergiaa! varmaan naapurinnekin nauttii saadessaan ihastella kaunista puutarhaanne tuolta yläkerran parvekkeelta. ihastuin tuohon "kasvoreliefiin" oksansa menettäneessä puussa, loistava idea:))
  minustakin Lappeenrannan kivipiha oli kaunis, muutenkin olen tykännyt kaikista jaksoista, talletan ne ja katselen sit myöhemmin kun lähetysaikana muuta puuhaa.
  työniloa, onneksi muutaman viikon päästä alkaa vähän pidempi loma!

 18. Se on jännä, miten nämä puutarha-urakat tuppaa kaikilla hurahtaneilla paisumaan 🙂 No, haba ainakin kasvaa ja saa käyttää luovuutta. Teillä on jo todella kaunista siellä!

 19. Minullakin olisi kiven vieritystä ja kantamista, mutta olen vetkutellut sitä koko kevään. Ei niin kivaa puuhaa. Käsivoimin on hyvä tehdä, ei tarvitse enää muuta liikuntaa harrastaa.

 20. Minullakin olisi kivien kantamista ja vierittämistä, mutta olen vetkutellut jos milläkin syyllä koko kevään inhoamaani puuhaa.

 21. Voin kuvitella, että äitisi tai miehesi ei aina ehdi mukaan suunnitelmiisi. Mutta tuohan on puutarha-flow. Silloin pitää antaa mennä, kun siltä tuntuu. Ja joskus suunnitelmathan muuttuvat tehdessä. On harmi, jos materiaali on erilaista eri tilauskerroilla. Sama tuntuu olevan joskus myös mullan suhteen.

 22. Ihan mahtavalta näyttää! Oon samaa mieltä, että mitä sitä turhaan kovin tarkkoja etukäteissuunnitelmia tekemään. Menee ja tekee fiiliksen mukaan ja usein ne parhaat ideat tuleekin siinä tehdessä. Eletään hetkessä 🙂

 23. Voi hyvänen aika sentään ja työt tehty ihan luomuna. Minä tässä hengästyn jo ihan katselusta, vaikka kaikki näyttää niin hyvältä.

 24. Joo, muuttuu koko ajan. Lisää tulee ideoita jatkuvasti.

 25. Höh! Kyykkiminen ottaa reisiin ja peppuun, mikä on mulle hyvä juttu. En harrasta muuta liikuntaa juurikaan kuin tätä pihalla riehumista. En kyllä jaksaisikaan…

 26. Hih! Minä en tuolla sisätiloissa osaa tehdä oikein mitään…

 27. Minä nauhoitan nuo ohjelmat, sillä niiden aikaan heilun vielä pihalla. Kiitos, Saila.

 28. Ei nauti naapuri. On istuttanut korkean tuija-aidan. Inhosi Akua ja siitä kaikki alkoi… Jep, kohta loma alkaa ja voi olla pihalla aamusta iltaan. Jes!

 29. Totta! Annan mennä! Saan hyvityksenä lisäsäkin tavaraa. Hyvä niin.

 30. Jep, suunnittelu ei ole meikäläisen heiniä. Teen, miltä tuntuu ja suunnitelmat etenevät tekemisen myötä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: