Pompöösi jatkaa valitsemallaan tiellä ;O)

Pompöösi jatkaa valitsemallaan tiellä ;O)

No, niin. Seiskan pompöösi täällä linjoilla taas! ;O) Voi, voi. Tietäisivätpä vaan… Lisää on tulossa ja pompöösi vain pahenee. Tää suuruudenhullu romanttisuus on valitettavasti vain pahenemaan päin etenevä oireyhtymä.

Tuohon saarnin alapuolelle tulee köynnöstunneli
Tähän divaanin taakse istutin heisiangervoja ja japaninverivaahteran

Kuten huomaatte, tää on jo vakavaa… No, nyt näyttää vähän hurjalle, mutta kasvit tulevat peittämään osan kivistä, näin on tarkoitus. Jollain se on mullan ja polun raja erotetteva. Tiilireunukset näille polkumäärille ovat liian kalliita, enkä nyt muutenkaan tiedä…

Niin kuin näkyy. Eivät polut vielä lopu. Tuohon oikealle polku jatkuu – jo huomenissa.

Tässä materiaalit, jotka saapuivat tänään. Ja meillähän ei koneita tunnetusti käytetä. Kaksi kättä, joskus useampi, kottikärryt ja lapio.

Itäpolulla kukkii

Viime keväänä Amsterdamista hamstraamani tulppaanit kukkivat yltiöromanttisella etupihallamme ;O). Hyvä niin. Ensi kevääksi lisää – ihan täältä Suomesta! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Ja huomenna lapio viuhuu!

67 thoughts on “Pompöösi jatkaa valitsemallaan tiellä ;O)

 1. Anna mennä vaan!
  Itsellehän sitä pihaa tehdään, ja minusta pihat ovat kuin lempivärit, toinen tykkää toisesta toinen taas toisenlaisesta. Kaikissa pihoissa on sitä jotakin, vaikea numeroilla kertoa.
  Aika tekee tehtävänsä kivien kanssa, eivätkä ne jatkossa paljoa näy. Meilläkin nyt kivet loistavat kuin auringot pihamaalla ;( Itse tein alussa mökillä vähän liian kapeita käytäviä, reunalla olevat kasvit tuppaavat silloin tulemaan kulun tielle.
  Etupihasi tulppaanit sopivat sinne oikein hyvin, ihania! Tykkään romantiikasta 🙂

 2. Hienoa, että sinulla on selvä visio pihastasi ja sen rakentamisesta. Jatka valitsemallasi tyylillä. Jokainen tekee pihaa itselleen omaksi iloksi. Onneksi myös me saamme nauttia kuvien välityksellä ihanasta pihastasi. Kyllä tuo energiasi minua ihastuttaa, voisitko sitäkin jotenkin ainakin minulle lähettää, mulla tämän kevään pihatyöt on kovasti vaiheessa.

 3. Hih…hyvä, jatka vaan aivan omalla innolla ja visiolla! On muuten piha hiukan muuttunut siitä mitä tänään televisiosta näimme 🙂 Tätä projektia on niin mukava seurata ja kun kasvit pääsevät valloilleen niin avot!!!

 4. Itselle se puutarha tehdään näin se vaan menee..ja juuri sellainen mieluisa kun tykkää.
  Kivet maastoutuvat vasta ajan olossa.

 5. Näinhän se on! Mullakin eka polku on liian kapea. Kaikkea ei tajua eka kerralla ottaa huomioon.

 6. Leena, ota koppi! ;O) Kyllä meikä tässä muutaman päivän makasi aika reporankana, mutta nyt on voimat taas palautuneet sateita pidellessä.

 7. Meikäläisellä tuo piha muuttuu aika haipakkaa. Ehkä tulevina vuosina vähän hitaammin, vaikka on mulla kyllä pari visiota muhimassa…

 8. Joo, kaikki vie aikaa, kunnes kivet ja kasvit asettuvat.

 9. Jatka vaan samaan malliin, viis siitä mitä muut sanovat. Omalla tyylillään kaikki muutkin elämäänsä elävät. Minusta on niin ihailtavaa tuo sinun energisyytesi! Toteutat epäröimättä visiosi ja saat aivan hämmästyttävällä vauhdilla aikaan kaikkea kaunista. Tykkään ja ihailen täältä ruudun takaa 🙂 kauniita iltahämyisiä kuvia <3

 10. Oijoijoi tätä teidän pihaa sitten katselee aina vain niin mielellään! ♥ ♥

 11. Niihän sitä sanotahan, että toinen tykkää äitistä ja toinen tyttärestä. Onneksi kaikki puutarhat on erilaasia….Tuluppaanit on ihania ja kivet saa aika äkkiää sammalta niskaha, nii eivät loista eres kevääsin. Sais eres piänen palan tuasta energiasta!

 12. Eikäääh ku minnuu nii alko naurattaan se että pari suunnitelmaa jo ensi kesäksi tiedossa. Muistan sen sun kirjoituksen kun jännitit kameroita, jotain mainintaa siitä oli!!! Teidän matkaa seuranneena voi sanoo että tää piha on varmasti ja ainaskii suomen tapahtumarikkain ja tosi tosi tosi kauniskin!! Pihan omistajat ja laaduntarkkailija ovat kyl tosi supereita ja voittajia, sillä teillä on teille itsellenne se suomen kaunein piha! Eiköstä juu. Sitä paitsi mä niin tiedän että sä mietit jo seuraavaakin kesää vaikka tämä ei ole edes vielä kunnolla alkanut!! 🙂 Kuinka paljon mä vielä jatkan kirjottamista. No ainaski mä oon ylpee teistä, jatkakaa samaan malliin! <3

 13. I think you should continue to work in the garden because this style is beautiful !
  Greetings

 14. Olipa ihanaa nähdä "livenä" tätä Sinun puutarhaasi ja sanonpa, että oli todella kaunista ♪♥
  Mitähän kesän aikana näemmekään ☺

 15. Kyllä noista ohjelman tämän päiväisitä tämä vaan oli paras 🙂

 16. Niin kaunis oli pihasi ja koko ajan vain kaunistuu 🙂 On tosi kiva seurata teidän touhuja siellä! Ihailen myös kovasti teidän hyötypuutarhaa 🙂

 17. Oletko mitannut kuinka pitkän kuntolenkin saa, kun kävelee kaikki puutarhasi polut? Hurmaava lenkki. Terapiakävely 😉

 18. Oi Satu, koko kevään olen odottanut puutarhaasi Suomen Kaunis Piha ohjelmassa ja eilen odotukseni palkittiin, ihana oli nähdä kauneutta myös tv:n välityksellä. Ihana jakso!

 19. Oli kiva pongata telkkarista "tuttuja". Etupihan tulppaanit on nyt tosi kauniit! Meillä kun ei oikein vielä edes viherrä 🙁
  Mitä jos polkujen reunakiviä vähän upottaisit, voisi olla vähän luonnollisemman näköisesti vai pystyykö niitä? Nyt ne kyllä tosiaan vähän hyppää silmälle kun ei kasvillisuus vielä rehota. Itsekin tänään upottelin ja asettelin kiviä muurimaisesti polkuni viereen erottamaan multatilaa. Mutta toki mun kivet on vähän pienempiä kooltaan, piti etsiä moneen kertaan pitkin tonttia että löytyisikö suurempaa kokoa. Ja meillähän kiviä riittää, kun ei ole yhtään luonnonkiveä jouduttu tilaamaan. Se on vain lapioisku ja melkein takuuvarma osuma kiveen.

 20. Minusta puutarhanne on tavattoman kaunis! Oli ihana nähdä se myös tv:n kautta.

 21. Luonnonkivet on kauniita polkujen reunassa. Oman kokemuksen mukana tiilet ei oikein tahdo kestää talvea, rapautuvat ja sitä tiilimurskaa on inhottava kerätä pois.
  Minulla on vielä eilinen jakso katsomatta, en malttanut tulla illalla sisälle kun kerrankin paistoi aurinko ja tarkeni tehdä hommia ilman toppatakkia. Tänään katson!

 22. Mieletön puutarha! Ihan naurattaa kun tässä ikkunasta omalle pihalle vilkaisee 😀 Se kun on lähinnä vielä "tyhjän paperin" näköinen. Ja tietysti pihanne osui eilen televisiosta silmään 🙂 Ihmettelinkin kun näytti niin tutulle nämä kuvat. Kaunista kaunista! Vastavierailulle tulin ja olipa mukava kun löysin tänne. Saa inspiraatiota omiin pihahommiin 🙂

 23. Todella kaunis teidän piha. Hieno oli katsella myös telkkarista. ♥

 24. No nyt karkasi kommentti näppikseltä 🙂 Piti kirjoittamani, että mukava kun tänne vierailulle löysin, eikä vastavierailulle 😀

 25. Seiskat oli mun mielestä alakantin arvioita, mutta tuomarikolmikko on kyllä muuten ihan asiallinen ja positiivinenkin. Jopa Sumari ;). (Välillä tulee kiintiö vähän täyteen, jos sama henkilö on kovin monessa ohjelmassa).

  Ja siis olit kyllä ihan superluonteva! Ei huolen häivää. Voisit hyvin ruveta juontamaan jotain puutarhaohjelmaa miehesi kanssa 🙂

  Teidän kasvimaa on superi ja lasimökki aivan ihana. Hyvä Satu <3

 26. Kaunista oli, ja koko teidän perhe esiintyi niin luontevasti ja sympaattisesti! Onnea ja menestystä myös jatkossa!

 27. Hei,
  Eilen katsoin eka kerran tätä ohjelmaa, joten en noista säännöistä tai kriteereistä tiedä.
  Ihailin tuota lavakauluskasvimaatanne ja montaa muuta ihanaa pientä yksityiskohtaa puutarhanne eri osissa. Puutarha on se jossa juuri minä ja perheeni viihdytään ja edelleen inspistä sinne teille.

 28. Joo, jatketaan. Mulla on nyt kaksi projektia kesken ja kolmas jo siintelee mielessä…

 29. Eipä mennyt todellakaan hukkaan istua eilen telkan edessä kuin tatti ja odottaa koska pihanne esitellään ❤️ Sinä olit niin ihanan aurinkoinen ja pihanne on aivan hurmaava ❤️

 30. Kiitos, Jessi. Meidän oli niin erityylinen, ettei musta noita oikein voisi edes vertailla keskenään…

 31. Kiitos, Tuulikki. Harvoin tulee kuvattua tuota hyötytarhaa, kun en niin sydämellä tuota hyötypuolta tee. Se on vähän se velvollisuusosasto mulle.

 32. Mitähän nää puutarha-arvioijat olis nyt sanoneet teidän pihasta 😀 Vaan oli se jo viime kesänäkin hieno ja paras noista eilisistä 🙂 En kyllä tykkää hirveesti noista formaateista ollenkaan, niitä on joka lähtöön. Kyllä sitä itelleen laittaa pihaansa, ihan miten haluaa ja omilla voimavaroillaan.
  Piha on aina "kesken" ja jotain uutta ideaa pukkaa jatkuvasti ja nauttia saa (pitää) omastaan ja ihailla toisten hienoja pihoja.

 33. Ei noita oikein upottamaan pysty. Laitan rakoihin kivituhkaa ja yritän saada kasvamaan sammalta.

 34. Joo, pahempaa odotin. Kilttejä olivat. Kiitos, Annukka!

 35. Eivät ymmärrä arvioijat hyvän päälle. Heti kun näin pihasi, niin tiesin heti, että mitä äänestän. Mutta ei, kallio ja kivet miellyttivät tuomareita enemmän 🙁 Onneksi saamme täällä seurata pihasi kehittymistä ja yltiöromanttisuuden lisääntymistä. Ihan kurillani ajattelin, että pitäisi tilata tuo Tommi Heinonen (olikos se mies tuonniminen) ja pyytää häneltä pihasuunnitelma ja esittää ideakuvina blogiasi, että tällaisen haluan… Mitähän siitäkin tulisi 😉

 36. Pelkäsit vähän etukäteen miten olette onnistuneet esiintymään ohjelmassa, mutta syytä huoleen ei tosiaankaan ollut; niin luontevia olitte.
  Kasvihuoneenne on aivan ihana ja sellaisen tahtoisin itsekin. Ehkä sitten joskus 🙂

 37. Jokainen meistä tekee tietoisesti tai tiedostamatta puutarhastaan itsensä näköisen ja sellaisen, jossa itse viihtyy ja jonka avulla saa tuoda esille omaa persoonallisuuttaan. Täyden kympin annan sinulle siitä innosta ja tarmosta, jolla rakennat omaa unelmiesi puutarhaa ja kuten me kaikki puutarhaihmiset tiedämmekin ei puutarha ole koskaan täysin valmis, vaan se muuttuu ja kehittyyy koko ajan ajan myötä. Myös omat mieltymykset ja makutottumukset saattavat muuttua suurestikin vuosien varrella.Tulee halu luoda jotain erilaista ja uutta entisen ja tutun tilalle. Jatketaan edelleen tämänhetkisellä, valitsemallamme linjalla. Huomennahan se voi jo olla toinen.

 38. Hienoa, että olit uskaltautunut ohjelmaan 🙂 Mukava kuulla heidän kommenttejaan. Likkaa yksityiskohtia, heh, puutarhassahan täytyy olla yksityiskohta toisen vieressä. Isoon puutarhaan niitä mahtuu ainakin sata, ja ne just tekevät puutarhan persoonalliseksi. Muuen on liian pelkistettyä ja tylsää.

 39. Oli kiva katsella teidän pihaa eilen telkusta 🙂 Ja onpas se muuttunut viime kesäsästä tosi paljon jo! Sulla on oma visio ja selvät sävelet, mitä siinä muiden mielipiteillä väliä. Hieman nauratti tuo pompöösi tuomarilta, mitä se edes tarkoittaa??

 40. Ei näytä hurjalta, vaan hyvältä<3

  Upeita tulppaaneja! En tajua, mikä viivyttää mun kerrottuja oranssejani…

 41. Olipa kiva katsoa pihaanne eilen ihan livenä. Mielettömän ihana pihanne on siitä ei pääse mihinkään. Kyllä teillä intoa ja ideoita riittää ja hyvältä näyttää. Liisa

 42. Täytyypä katsoa löytyisikö ohjelma vielä netistä. Kun ei käytä koneita, ei tarvitse tuhlata rahaa kuntosalikortteihin, eikä perustaa pihaa uudestaan jokaisen koneen vierailun jälkeen. Iloisia puutarha-aikoja!

 43. Mä oon samaa mieltä muiden kanssa, että jatka samaan malliin vaan. Minusta on tärkeää, että puutarha on omistajiensa näköinen ja mieltymykset täyttävä. Silloin viihtyy.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: