Trimmaillaan!

Trimmaillaan!

Kuten ehkä muistattekin, olen kova tyttö trimmailemaan nurmikon rajoja. Meidän vanha trimmerimme sanoi sopimuksensa irti. Nurmikon reunat alkoivat jo repsottaa uhkaavasti. Hermo kiristyi… ;O) Mutta avuksi tuli Bosch! Oujee! Sain testattavakseni Bosch ART 26-18 LI -akkuviimeistelyleikkurin.

Meillä on aiemmin ollut, viimeisen kahdenkymmenen vuoden saatossa, useampi Boschin trimmeri. Entisen hajottua, olen aina uudelleen päätynyt Boschiin. Miksi?

Siksi, että 1) trimmaaminen Boschilla on kevyttä. En jaksaisi riehua jonkin painavan vesurin kanssa. 2) Boschin työkalujen akut sopivat toisiinsa. Joten, kun meillä on ollut vaikkapa neljä erilaista Boschin akkutyökalua, on ollut myös neljä akkua. Neljällä akulla trimmaan paljon kauemmin kuin yhdellä. Eikö? 3) Trimmausjälki on siistiä. Nyt sain Boschilta kokeiltavakseni ihan uusinta uutta, ART 26-18 LI:n. Kehitystä entiseen trimmeriin on tapahtunut. Aiempi trimmerini leikkasi vaihdettavilla valkoisilla muoviterillä. Leikkausjälki oli hyvää, mutta teriä kului melkoisesti. Nyt uudet Durable-terät kestävät jopa 12 kertaa pidempään aikaisempiin malleihin verrattuna. Totta! Trimmailin puuaidan reunustaa, ja aiemmin tuossa hommassa kului terä poikineen. Nyt selvisin siitä tällä yhdellä ainoalla terällä. Ja terä on käytössä vieläkin!

Tässä trimmerissä on aiempaa pidempi säädettävä lisäkahva ja korkeudensäätö. Yhdellä painalluksella kytket reunanleikkuutoiminnon. Vaivatonta! Trimmerissä on 18 V:n litiumakku, joka takaa pitkän käyttöajan. Tähän trimmeriin voit lisätä myös yhdellä painalluksella tukipyörät, jotka helpottavat reunanleikkuuta. Mitä tässä nainen voisi enää toivoa?

Taas on helppoa hymyillä. Nurmikon rajat ovat siistit. Trimmeri ja minä olemme erottamattomat kumppanit puutarhanhoidossa. Haluan, että piha on siistin ja viimeistellyn näköinen. Kitkemistä on huomattavasti vähemmän, kun säännöllisesti trimmaan istutusten reunat. Näin ollen rikkaruohot eivät pääse leviämään nurmialueelta istutusalueille. Siistillä pihalla on myös helpompaa pitää kotilot loitolla. Minulta on monesti kyselty, miten pidän istutusten rajat niin siisteinä. Kanttaanko niitä useinkin? En. Minulla on kanttausrauta, mutten ole juurikaan tarttunut siihen. Minun kanttausrautani on Boschin viimeistelyleikkuri. Trimmaan kaikki istutusten rajat kerran viikossa, joskus jopa useammin.

Kuten näistä kuvista näkyy, meillä nurmikon reunat ovat lyhyet istutusten rinnalla. Istutukset ja koko puutarha näyttävät viimeistellyimmiltä, kun reunat ovat siistit.

Meillä on tuo nurmikkoala ollut vähenemään päin, mutta sen, mikä on jäljellä, haluan olevan viimeistelty.

Mukavaa torstaita! Trimmaillaan!

20 thoughts on “Trimmaillaan!

 1. Kiitos esittelystä, tuo trimmeri vaikuttaa sellaiselta jota huono selkäinen "vanhuskin" jaksais käsitellä, sillä ne isot polttomoottorilla varustetut on ihan kamalia, kerta kesässä sellasen kanssa riittää.

 2. Meillä juuri trimmerin paino ja iso koko tekee sen, että isäntä sen kanssa pari kertaa kesässä niittää nuo luonnon tilassa olevan alat. Tuollainen kevyt, helppokäyttöinen (?) olisi minulle tarpeen, niin ei tarvitsisi saksien kanssa pätkiä nurmikon reunoja.

  Kuka antaisi meikäläiselle sellaisen? :)))))

 3. Olen aikaisemminkin ihaillut puutarhasi kauniita reunuksia.

  Trimmerien kanssa täytyy vain muistaa olla todella varovainen, ettei ruohon seassa tai puskissa piileskele eläimiä, kuten sammakoita tai siilejä. Moni siili on vammautunut jäätyään trimmerin silpomaksi.

 4. Näyttää hyvältä! Mulla on pikku trimmeri, mutta hermo menee sen siiman vaihtamisen kanssa. Niinpä olen suurpiirteisempi ja vetelen viikatteella ne kohdat, joissa on leveämpi pöheikkö (ojien reunukset) ja reunussaksilla tarkemmat alueet, kuten muotopuutarha. Pitäisi olla ahkerampi leikkuun kanssa, niin näyttäisi siistimmältä.
  Ihana kukkaloisto Mikin vieressä!

 5. Tuo näyttäisi meikäläisenkin käytettäväksi sopivalta vekottimelta; meillä on sellaisia hirveitä monstereita nuo trimmerit,että isäntä saa luvan käsitellä niitä ja senhän nyt tietää,että trimmaus tapahtuu joskus ja jouluna.

 6. Nuo pyörät on varmanaan hyvä keksintö tuossa. Meillä on pyörätön sähkökäyttöinen, mutta siima pitäs hankkia. Kiviä kun on, niin siimaa kuluu.

 7. Minunkaan selkäni ei kestäisi sellaista painavaa laitetta.

 8. Meilläkin oli joskus siimalla toimiva. Siiman vaihto ei ollut mun juttu…

 9. Juuri tätä olen kaivannut, kiitos Satu! Trimmeri naisen käteen sopiva! Onkohan tuo millaista hintaluokkaa, hankintaa olen harkinnut ja kauan, en mitään painavaa siimaleikkuria vaan käteen sopivaa, no ei ihan käsilaukkumallia, hyvän ja tehokkaan ja tätä varmaan voisit suositella! Pihasi on niin kaunis, rapsutukset Mikille!

 10. Näyttää ihan sinun käsiisi suunniteltulta trimmeriltä 🙂 Kaunis piha ja ihana apulainen <3 Aurinkoista viikonloppua 🙂

 11. Puolisentoista sataa euroa. Tuo on kätevä. Kevyt käyttää, ei johtoa, kestävä terä, jota ei tarvitse olla vaihtamassa kaiken aikaa. Voin suositella. Tähän astisista Boscheistani paras.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: