Sateen jälkeen – Our garden yesterday

Sateen jälkeen – Our garden yesterday

Laulaisiko ihan myrskyn jälkeen…, sillä sunnuntaina satoi lähes koko päivän ja tuultakin riitti. No, kotilot ja puutarhan kasvit kiittivät. Minä puolestani kiitin eilen kotiloita heittämällä kymmenen kiloa kotilorakeita niitten niskaan. Siitäs saivat! Luulen, ettei niitä ihan heti näy. Aion vielä jemmailla jostain sepeliä tai karkeaa soraa ja levitellä sitä tuonne puistikon rajalle, josta niitä kotiloita meille yrittää tulla. Luulen, että tämä erä tässä taistossa on minun hyväkseni. Joo, paukuttelen täällä omahyväisesti henkseleitä….

Itäpolulla kukkii nyt aika kivasti: illakot, isorikko, kurjenmiekat, unikko, lemmikit, pikkusydän, bellis, mirrinminttu ja rönsytiarella.

Länsipolulla kukkii syreeni, atsalea, alppiruusut, akileijat, illakko, orvokit ja rentoakankaali.

Etupiha on vielä aika vaiheessa. Valkoinen pikkusydän, siperianunikko, orvokit ja samettikukat kukkivat. Noitten kivien päälle pitäisi saada kasvamaan sammalleimua tms. vähän valuvaa…

Kivikko ja altaan ympäristön alppiruusut kukkivat vielä.

Nauhukset rehevöityvät entisestään.

Tarha-alpi patsaan ympärillä rehottaa myös.

Laukkoja istutan syksyllä lisää. Tykkään näistä.

Näetkö kuvassa sinistä? ;O) Sinivaleunikko!

Kiitos vierailustasi! Nämä olivat näitä yleisnäkymäkuvia jälleen. En jaksa kyykkiä kuvaamassa yksittäisiä kukkia – pahoittelen. En kyllä osaisi ottaa niistä kauniita kuviakaan. Siksi aina näitä isompia kokonaisuuksia. Toivottavasti ei jo kyllästytä… Aurinkoista tiistaita!

30 thoughts on “Sateen jälkeen – Our garden yesterday

  1. Ihana rehevää!!! Hei mikä hauska sinivaleunikko, mä haluun tota kans.. Onko yhtä leviävää kuin oikea unikko???

    Toivotaan juhannukselle lämpimämpiä ja sateettomampia päiviä, että saisi nauttia keskikesänjuhlaa ulkona. <3 😀

  2. Ei kyllästytä 🙂 Kävimme sunnuntaina pikaisesti kaupungissasi ostamassa työpöydän ja vähän muutakin. Jos ei olisi lähdetty niin nopealla aikataululla niin olisin kysynyt lupaa tulla katsomaan puutarhaa paikan päälle.

  3. Pakko sanoa, työ tekijäänsä kiittää, niin kaunista nyt jo on ja lisää kukkia vain tulee kesän mittaan.

  4. Voih tuota teidän kauneutta…aatella joka päivä sie saat siellä kauneuden keskellä touhuta, se on arjen luksusta. Mukavaa viikkoa

  5. Mulla ei leviä tuo sininen. Ihmettelen suuresti, jos mulla on se vielä ensi kesänä… Joo, täällä myrskysi just ja satoi taas vaakatasossa. Juuri, kun olin menossa pihahommiin.

  6. Hö, missäpäin Lappeenrantaa kävitte? Olisit käynyt vaan!

  7. Meillä ei nuo rakeet tehoa lehtokotiloihin. Tai sitten niitä ilmeisesti pitäisi laittaa hirveän paljon. Olen koittanut poimia kaikki pois (polttanut) ja ovat ne sentään vähentyneet.

    Teidän puutarha on niin siisti ja kaunis!

  8. Käytiin ihan keskustassa. Mutta ei sinne ollut pitkä matka, sanoin miehelle että lämpöisemmällä säällä voisi tulla uudestaan. Sunnuntaina satoi, huomasimme 🙂

  9. Kerta kerralta rehevämpää. Kaunista katseltavaa. Saksassa asuva sukulainen kertoi käyttävänsä munankuorisilppua kotiloitten torjuntaan. Auttaisiko, jos talven keräisi munankuoria ja murskaisi ne ja ympäröisi tontin silpulla. Se olisi ainakin edullista. Meillä ei onneksi vielä ole noita lehtikotiloita.

  10. Minäkin poimin sekä kuolleet että elävät, jos näen. Useimmiten löydän kuolleita. Rakeitten lisäksi käytämme kahvinporoja, tuhkaa ja kalkkia.

  11. Kiitti vinkistä. Pitää kerätä munankuoret talteen. Kerään jo tuhkat ja kahvinporotkin, jotka toimivat myös.

  12. Kelit sais nyt parantua, ei oo kiva palella kesällä. Teillä on jo niin rehevää ja kaunista! Onneksi noihin kotiloden roikaleisiin tepsii ne rakeet, muuten oltais helisemässä.

  13. Kunnon isku kotilosodassa. Sinä selviät voittajana! 🙂 Itse täällä suunnittelen josko perustaisin hukutusansan vuorenkilpien juurelle ja houkutelisin ne sinne uimaan sadesäällä.

  14. We love seeing all the beauty in your yard!
    love
    tweedles

  15. Voi kuinka ikävää taistelua joudut käymään, mutta etköhän sinä keinot keksi 🙂 Meidän pihassa ei kotiloita ole vielä näkynyt, yksittäisiä pieniä etanoita kylläkin. Katsotaan, koska nuo otukset tänne löytävät…

  16. Teidän pihaa ei koskaan kyllästy ihailemaan! Siellä on niin paljon kauniita ykstyiskohtia, että
    kuvista löytyy aina jotain uutta ja yllättävää. Vitsit miten upeita sun alppiruusut ovatkaan,
    kuinka kauan ne ilahduttavat kukillaan?

  17. Ole onnellinen, jos kotiloita ei ole. Säästyy rahaa ja hermoja.

  18. Nyt nuo alppiruusut ovat kukkineet kohta pari viikkoa. Nyt kukat ovat täysin auenneet.

  19. Onpa kaunsi kuva se numero 9! Hieno puutarha sinulla!

    Iloista juhannusta sinne teille!
    /Anja

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: