Kukkaisaa sunnuntaita! – Sunny Sunday!

Kukkaisaa sunnuntaita! – Sunny Sunday!

Jaa-a. Loma vetelee viimeisiään. Enää viikko. Sitten alkaa koulutie. Onneksi on kukintaa jäljellä ja kukkasista voi vielä nauttia. Viileistä keleistä ja luomukastelusta on ollut se etu, että nämä etupihan kukat ovat kukkineet kauemmin kuin koskaan ennen.

Tuossa portin vaaleanpunaisessa kärhössä on varmaan sata kukkaa. Enemmän kukkia kuin lehtiä. Uskomatonta, sillä yleensä saan kärhöt hengiltä…

Mikkiä ei näissäkään kuvissa näy. Haukkui itsensä sisälle. Taisi tulla nälkä ja uni. Jäin yksikseni pihalle hämärän tuloon asti.

Tässä Länsipolulla näkyy tätä siima- ja cd-hässäkkää. Mikki katkaisi jo yhden siiman etupihalla. Veti läpi. Takapihalla oli taas riehuttu viime yönä. Liikenneympyrän toisen reunan sammalet olivat saaneet kyytiä naakoilta. Onneksi jogurtit on levitetty. (Kts. alempi postaus.)

Ja sitten takapihalle. Mylläsin siellä eilen illalla kaikenlaista. Istuttelin nukkapähkämön alkuja tummalehtisen syyskimikin viereen. Korostavat kivasti toisiaan. Kuvaa tästä ei ole. Pitää valmistautua jo ensi kesään istutuksia muokaten. Nyt on hyvä tehdä ko. hommia, kun maa on märkä ja näkee, mitä on missäkin. Ensi viikolla saattaakin olla toisenlainen keli.

Jee, tänään tulee hyvä päivä! Tehdään retki Rautjärven Miettilään Puolivilliin Puuhamaahan. On puutarhakohde. Jos saan ottaa siellä kuvia, teen jutun vierailusta.

Tämän kuvan tunnelma on mielestäni vähän kaaosmainen. No, ensimmäiset daaliat suvaitsevat nyt kukkia.

Tämän kuvan näkymät miellyttävät enemmän silmääni.

Kappas, Muikkusen veli on kiivennyt puuhun!

Jyväjemmarikin on lähtenyt liikenteeseen!

Tuolla vasemmalla Jemmari istuu yksin suuressa maailmassa…

Minä olen ihastunut tuohon leimurakkauteen, joka kukkii vasemmalla valopylvään takana. Sopii mielestäni loistavasti sinisen loistosalvian viereen, ja kukkivat yhtä aikaa. Noita pitää vielä asetella syksyllä lähemmäs toisiaan ja levitellä. Nyt noitten välissä on kitukasvuinen chili.

Piippuköynnös on lähtenyt mukavasti kasvuun.

Aurinkoista ja kukkaisaa sunnuntaita!

21 thoughts on “Kukkaisaa sunnuntaita! – Sunny Sunday!

 1. No huh huh, on siellä kukkaa poikineen. Kaunista ja näkee että puutarhurille tämä on tärkeä paikka. Ihana tuo köynnöstunneli, kunhan se vielä sootä rehevöityy valmiiksi. Eipä siis muuta yhteenvetona kuin, ihana, ihana, ihana!!

 2. Todella kauniit näkymät! Samaa mieltä Johannan kanssa, ihana!

 3. Näistä kuvista saa kovasti vinkkejä omalle pihalle 🙂

 4. Kyllä silmä lepää näitä kuvia katsellessa, niin kaunista!!

 5. Ihana, ihana ja vielä kerran IHANA puutarha. Silmiä hivelevää kauneutta:)

 6. Oi sinua onnellista, vielä viikko lomaa, minulla on paluu arkeen jo huomenna. Ihanan kukkaisaa teillä! Nauratti, että teillä on naakat ogelmana, meillä mökillä peurat, jotka tahtovat joko talloa alleen tai syödä kaikki kasvit pensaista perennoihin.

 7. Kaikkea kaunista kukintaa. Mikä on toi lilja nimeltään kun sinulla kukkii..oranssinpunainen?

 8. Regnet gör att det växer som aldrig förr men det vore trevligt att få lite soliga dagar.
  Alltid fint hos dej.
  Mariana

 9. Kiva, jos näin on! Tervetuloa blogini lukijaksi, Mai!

 10. Voi ei. En tiedä liljan nimeä. Olen surkea näissä nimijutuissa. Mulle ruusu on vaan ruusu ja lilja on lilja. Laput häviävät ja en kirjaa nimiä ylös. Huolimatonta toimintaa…

 11. En tiedä minne minun kommenttini häipyi. Mutta aivan upeaa kukkaloistoa ja kärhöt ja köynnösruusut on vaan niin ihania. Nautihan viimeisestä lomaviikostasi, ehkä sitä aurinkoakin tulee. Liisa

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: