Puutarharetki

Puutarharetki

Eilen, sunnuntaina, teimme puutarharetken koko perheen voimin. Ajelimme Rautjärvelle Miettilän kylään Puolivilliin Puuhamaahan. Ajomatka kannatti ehdottomasti!

Tämä perennapenkki teki minuun vaikutuksen. Pituutta ja ”syvyyttä” riitti. Upeita, korkeita perennoja. En ollut tiennytkään, että maitokellotkin voivat kasvaa noin korkeiksi.

Vanha sauna, joka ei ole enää käytössä.

Kuten kuvista näkyy, sää suosi retkeämme.

Talon isäntäväki on aiemmin kasvattanut berninpaimenkoiria. Koiraharrastuksen tilalle tuli puutarhaharrastus ja entiset koiratarhat ovat vuosien kuluessa muuntuneet puutarhaksi. Melkoinen urakka!

Tässä kuvassa on talon rouva bordercollie Luken kanssa. 

Paikalla oli myös berninpaimenkoira Torsti vieraitten rapsuteltavana.

Aitassa oli näytillä talon emännän maalaamia tauluja. 

Ja mikäs se meikäläisen naaman on näin maireaksi vetänyt? No, tosi kiva retki ja retkiostokset. Mukaani tarttui keltaista sormustinkukkaa, joka on perenna (ei 2-vuotinen) ja oliko se nyt kesäpäivänhattua, sellaista korkeaa keltaista. Olen kyllä tosi huono näissä kasvien nimissä. Mieltä jäi vielä kaivelemaan kompassikukka, jota ei nyt ollut saatavilla. Sitä kukki puutarhassa. Kiitos, Puolivilli Puuhamaa, että saimme vierailla. Tervetuloa meillekin! Teidän esimerkkinne rohkaisemana saatamme mekin availla porttejamme tulevaisuudessa useammin.

16 thoughts on “Puutarharetki

 1. Wau, miten upea piha! Käsittämättömän komeat perennapenkit ja ihana tuo vanhan saunan sammaloitunut ympäristö. Saitko uusia ajatuksia ja suunnitelmia alulle??

 2. Syvä huokaus, upea paikka! Pihahommia kyllä riittää, mutta tuollainen rehevyys on tavoite täälläkin…joskus sitten! Ihanat nuo koirat!

 3. Oi mikä puutarha tuo on kuin satujen salainen puutarha upeine istutuksineen. Mahtava tuo iso kukkaryhmä. Voi kun vielä jaksais tehdä tuollasen.

 4. Voi miten jotkut osaavat tuon puutarhahomman niin upeasti. Omani on aika säälityävä mutta rakkaudella kyhätty ♡

 5. Onpa upea paikka! Harmi, kun täällä meidän lakeuksilla ei ole tuollaisia vierailupihoja. 🙂

 6. Hurmaavan näköinen paikka! ja ihana mustavalkoinenkin siellä 🙂 Minä sain matalaa keltaista sormustinkukkaa ystävältäni pari vuotta sitten, mutta valitettavasti se ei viihtynyt meillä. Hieman harmitti, samoin kuin ruskean sormustinkukan totaalinen katoaminen. Muun väriset kasvavat ja viihtyvät hyvin.

 7. Ihanaa kukkaloistoa! Onpa kaunis ja hyvinhoidettu puutarha. Varmasti vierailun arvoinen paikka.
  Mukavaa elokuuta… ja koulutyön alkua! 🙂

 8. Viehättävä paikka. Olisi upeaa, jos Avoimet puutarhat -tapahtuma olisi pari kertaa kesässä. Kesäkuussa kukkivat eri kasvit, mitä elokuussa…

 9. Monimuotoinen puutarha ihastutti täälläkin runsaudellaan! 🙂 Varmasti on ollutkin mukava reissu.

 10. No olipas paikka! Upeaa kertakaikkiaan. Tähän puutarhaan ei taoda olla blogia, onko vain fb?

 11. Upea puutarha tosiaan ja vallan viehättävä emäntä! Löysimme kyllä heti yhteisen sävelen! Ei ole blogia, mutta nuo fb-sivut on. Kiitos kaikille kommenteista. Käykää ihmeessä tuossa puutarhassa vierailulla, jos liikutte Rautjärvellä päin!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: