Yritystä.. – Change

Olen jo vuosia tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, että syön lihaa. Olen pitkään ajatellut luopuvani, mutta koskaan en ole yrittänyt. Itse asiassa en syö lihaa kovinkaan usein, mutta silloin tällöin. Lähinnä jonkin ruuan lisäainesosana.

Koska selkärankareumani on nyt vaivannut oikein urakalla jo monta kuukautta, ajattelin yrittää lihatonta elämää. Kohta on viikko takana, eikä tee heikkoakaan. 

Se mikä tämän lopullisen sysäyksen sai aikaan, on aika huvittava syy. Kaverini ovat nauraneet sille makeat naurut! 

Seuraan monia saippuasarjoja. Niin myös Emmerdalea. Katsotteko te? Jos seuraatte ko. ohjelmaa, olette nähneet ne Paddyn possut. Siinä se. Syy muutokseen. Ne possut ovat ihan sikasöpöjä! Ajattelin, että jos syön possua, on se melkein kuin söisin Mikkiä! Ne possut ovat yhtä söpöjä kuin Mikki!

Että tämmöstä tällä kertaa. Maitotuotteita ja ehkä kalaakin vielä syön. Kalaa kyllä vähän harkitsen… Että näillä mennään! On muuten vähän kevyempi olo ilman leikkeleitä.

Nuo kukat kävin äsken poimimassa puutarhasta. Mukavaa sunnuntaita! 

Happy Sunday!

29 thoughts on “Yritystä.. – Change

 1. Onpa kiva kuulla, että uusi ruokavalio tuo helpotusta oloosi. Kun olo on helpottunut, jaksaa sitten jatkaakin elämänmuutosta. Mukavaa syksyä uuden ruokavalion kera!

 2. Sain pienenä lapsena olla tekemisissä possun kanssa. Todella symppis ja älykäs eläin. Joulun alla kävi niin kuin käy. Ja minä kieltäydyin syömästä possun lihaa. Siihen aikaan esim. koulussa oli pakko syödä kaikkea, ja vieläkin muistan, kuinka itku silmässä olen nieleskellyt. Onneksi nyt saan itse valita:) Ymmärrän täysin perustelusi. Tsemppiä jatkoon! Pavut ja linssit ovat muuten erinomainen proteiinin lähde, meillä syödään niitä paljon.

 3. Anteeksi mutta en voi olla nauramatta sulle ♡ oot kyllä ihana. Joo, seuraan Emerdalea sehän on päivän paras ohjelma. Ne possuressut oli tosi söpöliinejä. Silti rakastan lihaa, en siis voisi luopua siitä.

 4. Onnea vain uudelle tielle. Olen kuullut monen saavan lihattomasta ruoasta apua vaivoihin, ehkä se auttaa sinullakin.
  Kun olin 5:2 dietillä, söin kahtena päivänä viikossa tuon 500 kaloria ja olo oli kevyt kuin taivaan lintu. Vaikka dietti on enää muisto, painoa lähti 9 kiloa ja monet asiat jäivät pois ruokavaliosta, kuten piilorasva ja -sokeri. Sitä kiinnittää asioihin eritavalla huomiota. Kevyemmin syöminen saa kyllä voimaan paremmin ja kumma kyllä, sitä on enemmän energiaa tehdä kaikkea. Että ei kun tsemppiä!

 5. Tsemppiä uuden ruokavalion kanssa. Monet ovat saaneet avun terveysongelmiin jättämällä ihan pois. Itse olin lihattomalla melkein vuoden, mutta kun kotona on toinenkin jolle pitää laittaa ruokaa, niin jotenkin hölmöä on tehdä pikkuannokset kahta erilaista. Toista ei voi kasvisyöjäksi muuttaa. Edelleen syön vain vähän lihaa. Kinkut ja makkarat olen vaihtanut kokonaan juustoon.

 6. Ai kauheeta. Noista meidän ajan kouluruokailuista on varmaan aika monelle jäänyt traumoja. Just söin papuja!

 7. Minä noudatin joskus nuorena 30 vuotta sitten tuollaista laihista. Arkena söin suht normaalisti ja viikonloppuna oli nuo tiukat päivät.

 8. Kyllä minä nyt aion yrittää. Lapset saavat lihaa koulussa. Mies pärjää aika hyvin kalallakin.

 9. Hyvä, hyvä! Monia on lihan vähentäminen tai poistaminen ruokavaliosta auttanut.
  Ja mielestäni se on aina hyvä eettinen ja ekologinen päätös.
  Ihania kukkia! 🙂

 10. Kuulemma punaisen lihan pois jättö auttaa selkärankareumaan.
  Hienoa, että sait sysäyksen Paddyn possuista!
  Minä pidin Emmerdalesta todella paljon ja jatkoin sen seuraamista täällä, kylläkin suoraan englannin kanavilta.
  Sarja oli tietenkin edellä pari vuotta, mutta hyvin pääsi mukaan!
  Nyt kuitenkin kanavat vaihtuivat espanjalaisiin ja sarja jäi.

 11. Samaa sarjaa on tullut seurattua. Possua syön muutenkin melko vähän, mutta nautaa on monessa ruoassa. Toivottavasti ruokavalion muutos vaikuttaa positiivisesti elämääsi.

 12. Emmerdalea seuraan 🙂 Ja meillä mies on ollut syömättä lihaa reilun puoli vuotta, sairastaa myös reumaa…

 13. Sama täällä punainen liha ei kuulu ruokavaliooni. Joskus nuorena olin jopa elävällä raviolla ja sen ajan olin täysin kivuton, mutta keitetty keitto maistuu paremallata kuin kylmä ja puurosta puhumattakaan.
  Toivotaan että lihattomuus tuo apua vaivaasi.

 14. Toivotaan että auttaa vaivoihisi. Kana ja kala itsellä suosikit, niistä en varmaankaan luovu. Punasta lihaa syön myös, mutta vähemmän.

 15. Hei tsemppiä uuteen ruokavalioon. Uskon, että se auttaa, varmaan moneenkin reumaperäiseen sairauteen. Voisin itsekin tehdä saman päätöksen, meillä isäntä kyllä ei. Paljon syödään kalaa ja vihanneksia. Seuraan erilaisia sarjoja, mutta en nykyisin "Emmentaalia", kuten kohta 86v äitini sanoo. Ihaninta oli syy miksi et syö, nimittäin tyttäremme, niin eläimiä, koiria yms rakastava on kasvissyöjä juuri samasta syystä. Se laittoi ajattelemaan. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

 16. Mulle ei sovi punainen liha. Eikä se taida ole hyväksi kellekään. Kanaa ja kalaa syön, koska pelkkien kasvistenkin kanssa on omat haasteensa ja puutostilansa. Mutta lihaakin pahempaa on vehnä. Ei tarvi kuin pieni määrä, niin jo nivelet särkee ja lonkat kolottaa ja kaikkea.

  En oo koskaan katsonut Emmerdalea, mutta nythän se on vissiin ihan vaan possujen takia pakko 😀

 17. Ymmärrän hyvin sinua! Itse olin aikoinaan noin vuoden syömättä lihaa. Täysin vegetaristi en ollut, sillä söin kalaa. Syynä minullakin oli tuo eettisyys. Pitäisi ottaa uudelleen itseään niskasta kiinni. Seurailen satunnaisesti Emmerdalea :). Paddyn possut olen nähnyt kerran. Huippusöpöjä. Tietäisivätpä televisiosarjan tekijät, mitä hyvää ovat saaneet aikaan :-).

 18. Kiitos, Sara. Olen pohtinut tätä lihajuttua jo pitkään. Possut olivat se sysäys.

 19. Emmerdale on kiva sarja. Vähän tulee katsottua tv:tä, mutta tuota sarjaa seuraan.

 20. Joo, toivotaan. Alkaa kyllä usko tämän jalan kanssa mennä.

 21. Lihattomuuteen minäkin nyt siis pyrin. Josko eloopainokin kevenisi, kun syö vain kasviksia, leipää ja maitotuotteita.

 22. Reumani lisäksi minua vaivaa tuo tehotuotanto. Eläinten olot eivät näytä kovin kivoilta. Ainoa elämän tarkoitus on päätyä ihmisten suuhun. Ei kiva.

 23. Kiitos. Joo, pahalta tuntuu eläinten puolesta. Olen tuntenut morkkista jo monta vuotta. Nyt yritän ja otan itseäni niskasta kiinni. Toivottavasti onnistuu.

 24. Ok. Tuota vehnää en olekaan miettinyt. Pitääpä tutkia asiaa.

 25. Joo, ne possut ovat ihania. Viisaitakin possut kuulemma ovat. Tuntuu pahalta miettiä possun elämää karsinassa, jossa ei voi edes kääntyä.

 26. Pari reumaa sairastavaa tuttavaani jättivät aikoinaan molemmat punaisen lihan heti pois, toisella auttaa lisäksi avanto mahdollisia oireita. Hyvä kun on konsteja.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: