Syksyisiä puuhia – Autumnal chores

Syksyisiä puuhia – Autumnal chores

Tänään täällä kaakossa oli aurinkoinen, mutta aika kylmä päivä. Pakkasyön jälkeen amerikanjalopähkinä pudotti lehtensä viikon verran myöhemmin kuin yleensä.

Lehtiä oli haravoitaviksi niin paljon, että homma jäi pahasti kesken. Enää ei ollut yksinkertaisesti paikkaa, minne noita lehtiä sulloa. Viisi heinähäkkiä ja kolme suursäkkiä ovat täynnä. Amerikanjalopähkinän lehdet täyttivät kaksi suursäkkiä. Arkena pitää käydä tyhjentämässä säkit, jotta haravointia voi jatkaa.

Ei nyt mennyt tuo videon teko kuin Strömsössä… Jäi kamalan isot mustat reunat joka puolelle. Osaisiko joku neuvoa, miten saan nuo reunat jatkossa pois, kun kuvaan kännykällä?

Rännitkin putsattiin.

Vielä jäi haravoitavaa enemmän kuin tarpeeksi.

Mukavaa lauantai-iltaa!

16 thoughts on “Syksyisiä puuhia – Autumnal chores

 1. Kylläpä näyttää piha erilaiselta kuin jokin aika sitten, on se vaan aika huikeaa miten luonto muuttuu eri vuodenaikoihin erinäköiseksi ja teidän pihalla sen kyllä tottavie huomaa. Meidän pihan haravoinnit on tehty, pensaat ovat nyt puottaneet lehtensä mutta ne saavat jäädä sinne juurelle talveksi. Tänään sain laitettua kaiken muunkin talvikuntoon ja kynttilöiden poltto eikun lisääntyy. Hiukan joulufiilistäkin haettiin paikallisen sisustuspuodin jouluavajaisista ; )

 2. Kylläpä on niin erilainen näkymä pihallanne kuin jokin aika sitten! Niin se on tullut syksy ja talvikin (täällä oli jo viikon ajan). Tämänpäiväisen räntäsateen aikaansaamana lumi suli pois. Voi mahdoton tuota lehtien määrää! Mutta onhan tuo iso puukin, joka lehtensä on varistellut. Minun haravoinnit jäivät kesken lumen satamisen myötä. Täytyy tarttua taas ensi viikolla haravan varteen 🙂 mukavia viikonlopun jatkoja sinne!

 3. Niin vaihtuu vuodenajat. Luonnossa ja puutarhassa sen huomaa niin hyvin. Valtava haravashow teillä siellä menossa. Mutta iloiselta meno vaikuttaa.
  Hyvää Pyhäinmiesten viikonloppua!

 4. Oi onpa teillä ollut ihana auringonpaiste! Meillä on ollut kovin harmaata, hämärää ja vesitihkua. Mukavaa sunnuntaita 🙂

 5. syksyllä on kyllä kovasti puuhaa puutarhassa kun luonto valmistautuu talvilevolle. Mukavaa alkavaa viikkoa Satu

 6. Meillä riittää vielä haravoitavaa ja lehtipuhallinkin otetaan käyttöön viimeistelyyn.

 7. On tuolla puulla useampi vuosikymmen ikää. Kasvaa kyllä nopeasti.

 8. Kyllä näillä säillä kelpaa puutarhahommia touhuta. Ahkerat te. <3 Upeaa sunnuntaita <3

 9. Wow, leikkaatteko kaiken ihan matalaksi joka syksy??! 🙂 Toki niin teen itsekin mutta että noin siistiksi niin.. Huikeeta. Tulipa semmoinen olo että ylös, ulos ja syyspuuhiin. Mukavaa sunnuntain jatkoa teille.

 10. Mukavia syystouhuja. Kiva video taas. Mustat reunat tulivat todennäköisesti siitä, jos kuvasit videon pitämällä kännykkää pystyasennossa. Kokeilepa kuvata kännykkää vaaka-asennossa pitäen, jos se ratkaisisi ongelman.

 11. Minusta tuntuu kuin tänä syksynä lehtiä olisi normaalia enemmän. Kohta ei tiedä, mihin niitä tunkisi, kun kaikki kompostit ovat aivan täynnä. Harvinaisen pitkään lehdet ovat puissa killuneet. Nyt alkaa vähitellen näyttää tyhjältä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: