What a wonderful spring!

What a wonderful spring!

Aivan ihania kevätpäiviä on nyt ollut tuutin täydeltä. Pitkä viikonloppu ja illat ovat menneet pihapuuhissa. Kevätlannoitus on tehty ja multaa on kärrätty jo viitisenkymmentä säkkiä ja aina loppuu kesken. Mihin se kaikki multa oikein katoaa??? Hiekkamaa tuntuu imevän kaiken. We’ve had wonderful, warm and sunny vernal days. Mickey and I’ve been a lot in our garden.

Viikonlopun helteitten jälkeen piti kastella koko piha oikein kunnolla. Moni kasvi alkoi jo nuukahtaa. Kun kasvit olivat saaneet lannoitetta, uuttaa Mustaa multaa ja vettä, tuntui, että ne oikein riehaantuivat kasvuun.

Minua on alkanut risoa tuo kasvarin vieressä oikealla oleva kirsikkapuu oikein kunnolla. Kuivattaa joka vuosi yhä enemmän oksia ja ei kasvata alas ollenkaan uusia oksia. Kohta kaikki vihreä tuossa puussa on taivaissa. Voipi olla, että syksyllä tuo puu on tullut tiensä päähän lopullisesti. Pitää istuttaa jotain kauniimpaa tilalle. Tuon puun kirsikat ovat kaiken lisäksi kamalan happamia. Linnut niistä kyllä tykkäävät… Tai eihän sitä tiedä, vaikka puu saisi lähdön jo nyt keväällä…

Länsipolulla on vielä ihan mustaa… Muutama kotkansiipi on nousussa.

Itäpolun näkymiä.. Eilen illalla tepasteltiin Mikin kanssa pihalla ja kuunneltiin linnunlaulua… Nappasin pienen pätkän kännykällä videota. I took a short video with my phone. Happy Tuesday!

Aurinkoista tiistaita!

30 thoughts on “What a wonderful spring!

 1. Olipa ihanaa katsoa video ja kuunnella linnunlaulua sekä sieltä että täältä ulkoa! Mikin hännänheilutukset on niin söpöt 🙂
  Mahtavaa kasvua siellä! Mulla ei vielä kotkansiivistä näy mitään, mutta varmaan ihan just (ellei jo, en muistanut vielä tänään katsoa niitä).

 2. Voi kuinka teidän piha on nyt jo niin kaunis.
  Olenko pyytänyt sinua Aurinkokujalle ja osallistumaan arvontaan.
  Hyvää tiistai päivää sinne.

 3. Kaunista kasvua puutarhassasi. Monesti minäkin ihmettelen, minne ihmeeseen se kaikki multa katoaa, joka kevät sitä kuluu todella monta säkillistä. Kirsikkapuun poisto on varmaan aiheellista, jos siitä ei ole mitään iloa. Näitä virheistutuksia tulee tehtyä, mutta se kai kuuluu näihin puutarhanhoidon riemuihin. Ihanaa kevätpäivää sinulle!

 4. Teidän piha on aivan ihana <3
  Kivaa tiistaita!

 5. Multaa kyllä kuluu ja onneksi meillä on monta kompostia, joista saa tarvittaessa hyvää multaa ja maanparannusainetta.
  Ihanat ilmat hellivät nyt meitä. Varjossa lämmintä tällä hetkellä 25 astetta joten kyllä kelpaa.

 6. Mahtavaa ahkerointia!

  Äitini sai tekemäsi pupun äitienpäivänä lahjaksi. Superisot kiitokset sekä äidiltäni että minulta, pupu on verraton! Samoin arvonnassa voittamani, hän istuu nyt olohuoneen tuolilla:)

 7. Tuntuu, että multaa saa kantaa pieneenkin pihaan hirmuisesti.

 8. Ihania puutarha ilmoja ollut, täälläkin on viihdytty pihalla ja sometus jää taatusti aina vain vähemmäksi näin kesä aikaan 🙂 Ihanaltahan siellä jo nyt näyttää <3

 9. Täälläkin penkit kaipaisi kunnon multakuormaa:) Siellä näyttää jo aikalailla vihertävän. Meidän seudulla kylmeni ilma tänään aika koleaksi ja vettä on taivaalta tullut melkein koko päivän. Hyvää se kyllä pihalle tekee ja kasvit vihertämään täälläkin.

 10. Ihanan vihreää teillä jo 🙂
  Kevät on varmaan parasta aikaa kun saa ihmetellä mitä kaikkea työntyy esille.

 11. Nyt on edennyt kasvu melkoisella vauhdilla kastelun, lämmön, uuden mullan ja lannoittamisen ansiosta.

 12. Kiitos, Leena. Tuo kirsikka oli tuossa jo, kun muutimme. Alkuun oli ihan ok, mutta näemmä kasvaa joka vuosi korkeutta lisää ja kuivattaa noita alaoksia. En yhtään tykkää. Mukavaa viikkoa, Leena!

 13. Joo, hyvät on kelit. Meidän heinähäkkien mullasta ei vielä ole leviteltäväksi. On sitten syksyhommia.

 14. Niin on. Ja aina putkahtaa yllätyksiä, joita ei muista edes istuttaneensa.

 15. Multaa menee, voi jessus! Joka kauppareissulla autonperä on sitä täynnä! =D

 16. Juu, tiedän. Multaa ei ole koskaan liikaa. =)
  Meilläkin sitä savimaahan on mennyt jos jonkinmoisia kuormia…

  Ihansti siun tulppaanit jo kukkivat.

 17. Hiukan olen sinulle kateellinen tuosta hiekkamaasta, täällä maa on tuhdin tiukkaa savea. Sen parantamiseen tarvitaan paljon multaa…

  Jos aiot hävittää tuon kirsikkapuun, niin kannattaa kaataa se siinä vaiheessa, kun kirsikat on kypsiä (jos niitä siis haluaa poimia ja syödä), silloin sadonkorjuukin muuttuu helpommaksi. Voi vaikka istua maassa ja poimia niitä kirsikoita.

 18. OMG! 50 säkkiä levitettyä multaa, ootte olleet hurjan ahkeria!
  Sillä aikaa kun kunnostatte kokonaisen puutarhan, meitsi saa
  istutettua muutaman hassun orvokin 🙂 Mikille terkkuja <3
  Ai että tuo koiruus on sitten suloinen!

 19. Pihasi on todella mahtavan näköinen ja komistuu vain kesän edetessä. Oikea paratiisi!Koirasi on todella valloittava, kulkeeko se ikinä kukkapenkkiesi ylitse taikka kaiva kuoppia, kuten meidän koira? Tuttavani on ahkera kompostoija ja näin ollen hänen ei tarvitse koskaan ostaa uutta multaa, sitä tulee aina ylituotantoa. Pitäisiköhän itsekin ryhtyä kompostoimaan, sillä multaa tulee hankittua joka vuosi todella monta säkkiä.

 20. Näyttää siltä, että ainakin pahemmilta kasvien tuhoilta olet välttynyt. Toisin on täällä…
  Multaa saa tosiaan olla hankkimassa vähän väliä, yks pussi on yhtä tyhjän kanssa. Mikki siellä esitteli puutarhaa kivasti. Malttaako vain pysyä poissa istutusalueilta?

 21. Edellinen viikonloppu oli kyllä upea, sen jälkeen täällä on ollut kylmää ja sateista. Jospa kevätilmat tulisivat pian takaisin!
  Te olette kyllä olleet tosi ahkeria, mulla on hommat pahasti kesken…

 22. Voi miten siistin näköistä huokaa täällä hän! Teillä ei vielä ole sipulikukat ryöstäytyneet valloittamaan joka paikkaa. Siitä ikäviä, että retkottavat lehdet peittävät ja estävät muiden pienten näkymisen. Oma vika, vääriin paikkoihin olen aikanaan laittanut 🙂

 23. Että Mikki on ihana ja niin mukana puuhissa, samoin Samppa täällä, aina mukana, vessassa ja suihkussa. 🙂 Aurinkoista puutarhapäivää Satu <3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: