Ketjusahalla kun päräytän!

Ketjusahalla kun päräytän!

Blogiyhteistyönä saimme Boschilta kokeiltavaksi ketjusahan. Tällaisen ketjusahan puute oli ollut taloudessamme jo pitkään. Milloin pitää kaataa lahoja puita tai pensaita, milloin sahata lankkua yms. Niinpä olimme enemmän kuin innokkaita kokeilemaan tätä sahaa. Saimme kokeiltavaksemme Bosch AKE 30 LI -ketjusahan. Tällä sahalla pitäisi suoriutua hommasta kuin hommasta puutarhassa tehokkaan sähkömoottorin ansiosta.

Yhdellä akkulatauksella onnistuu 100 kertaa 10 x 10 cm:n paksuisen havupuun sahaaminen. Koska saha on akkukäyttöinen, se ei sotkeudu johtoihin eikä ole käynnistysvaikeuksia. Tämä saha on turvallinen ja mukava käyttää. Automaattinen voitelu ja öljytason ilmaisin estävät sahan käytön kuivana. Pehmustettu ja ergonominen kahva tuo käyttömukavuutta. Sahassa on äänivaroituksella varustettu turvajarru ja nopea pysäytysjarru. Mieheni sai toimia testisahaajana. Hän korjasi pihaporttiamme ja kokeili sahan toimivuutta portin lankkuihin.

Mieheni totesi, että tämä Boschin AKE 30 LI -ketjusaha on kevyt käsitellä, hiljainen ääneltään ja tehokas. Porttiprojektin jälkeen sahalle on tiedossa käyttöä kirsikkapuumme sahauksessa vähän syksymmällä. Puu on tullut tiensä päähän. Tämä ketjusaha on loistava ja iso apu puutarhatöihimme. Tähän asti kaikki on sahattu käsin (hiki päässä). Kyllä homma sujuu nyt huomattavasti mukavammin. Suosittelen! Ja jos oikein ryhtyy urakoimaan, kannattaa akkuja hankkia kaksi. Kun toinen on käytössä, toinen latautuu ja homma ei keskeydy akun latauksen ajaksi.

8 thoughts on “Ketjusahalla kun päräytän!

  1. Miten tuollainen ketjusaha siis eroaa tavallisesta moottorisahasta? Me tarvitsisimme myös pihatöiden vauhdittamiseksi uuden moottorisahan, mutta emme ole vielä löytänneet sopivaa. Aika kätevä tuollainen, jossa on ladattava akku, että mä olen käyttänyt vain bensakäyttöisiä.

  2. Sähkösaha on kevyempi ja hiljaisempi. Käy akulla, ei polttoaineella, joten ei ole myöskään polttoaineen käryä.

  3. Hyvä että sahassa on äänivaroituksella varustettu turvajarru ja nopea pysäytysjarru. Meilläkin olisi hieman pihahommia tehtävänä. Uusi aita ainakin pitäisi rakentaa.

  4. Meilläkin on saha hakusessa, erityisesti juuri akkukäyttöinen. Muutin ensimmäiseen omakotitaloon viime syksynä ja ihmeen paljon kyllä löytyy hommaa, joihin tarvitsee erilaisia työvälineitä. Hieman tuli viikonloppuna katseltua esimerkiksi Ingersoll Rand maahantuojia.

    1. Paljon tosiaan tarvitsee olla erilaisia työkaluja eri vuodenajoille.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: