Myrskyinen lauantai – Stormy Saturday

Myrskyinen lauantai – Stormy Saturday

Heips! Meillä täällä kaakossa tuulee niin, että sukat pyörii jaloissa. Sataa myös. Onneksi pionit ovat vielä nupuilla, eivätkä kuki. Kurjenpolvet ovat tuolla pihalla rähmällään tuennasta huolimatta. Sääliksi käy myös sepelkyyhky, joka hautoo pesässään saarnissamme. Saa melkoista höykytystä. Äsken sillä oli vielä kaikki ok. Kuvailin eilen pihalla juuri ennen sadetta. Silloin jo tuuli melkoisesti. Hi! It’s stormy and rainy here in South-Eastern Finland. It’s been raining the whole day. Yesterday evening I took some pics just before this storm began. 

Kun tämä myrsky hellittäisi, saattaisi kukkiakin jo ilmestyä. Tarha- ja suikeroalpi ovat aloittelemassa kukintaansa, samoin ukonkellot. Monissa angervoissa näkyy myös nuppuja.

Länsipolulla salavan linnunpöntössä on varmaan elämää, sillä Mikki kuulostelee pönttöä siihen malliin.

Viikolla täydennettiin kasvimaalla aukkoja. Kylvettiin lisää papuja ja herneitä sekä kehäkukkia.

Itäpolun marja-aronia ja riipparaita saivat vähän muotoonleikkausta. Mikki nuuskuttaa kuvassa mirrinminttua. Alla vielä puolen minuutin mittainen videonpätkä takapihan yleisilmeestä.

Mukavaa lauantaita! – Happy Saturday!

38 thoughts on “Myrskyinen lauantai – Stormy Saturday

 1. Ihanan vehreää. Onneksi pionit ovat vasta nupulla, nyt saisi tulla oikein kaunista ja tuuletonta, kun ne ja ruusut aloittavat.

 2. Kyllä tuulee ja sataa täälläkin tarhapionin kukat kaikki tipotiessään ja lumipalloheisin kaikki kukat liidelleet pitkin pihaa vakoinen pioni vielä sinnittelee voi harmi mitäs sille teet.Mukavaa viikonloppua siitä huolimatta:)

 3. Toivottavasti tämä myrsky ei riepottele siun puutarhaa pahasti. Ihan hirvittää itseäkin kun pionit aloitti kukinnan ja tuulee ja vettä sataa vaakatasossa.

 4. Upean rehevältä ja vehreältä näyttää puutarhassasi. Eiköhän kohta jo ala enemmän kukkiakin tupsahtelemaan auki. ; )

 5. Kovin on sateista, mutta juhannukseksi luultavasti sää kirkastuu. Mukavaa viikonloppua!

 6. Toivottavasti myrsky ei tee tuhoja. Varmaan pian, sateiden jälkeen, on taas uusia kukkia auki. Ainakin sääennuste lupaa myös kaunista keliä viikonlopun jälkeen. Teidän pihallanne on vehreää ja rehevää.

 7. Täällä etelässäkin on aivan kamala ilma. Puut taipuu kaksin kerron tuulessa ja vettä vihmoo niin lujaa, että ikkunat helisee. Toivottavasti pian hellittää.

 8. Vettä on tullut ja tuullut täälläkin, joten vaihteeksi voisi paistaa aurinko. Kaikki puutarhassa on enemmän tai vähemmän lotkollaan, vaan taatusti auringonpaiste aikanaan saa kaikki perusteellisesti kastellut kukkimaan ja rehottamaan.

 9. Minulla oli pionit parhaassa kukassaan, siis oli, huonopstihan niiden kävi.

 10. On se upea tuo puutarhanne! Toivottavasti myrsky hellittää, ettei tapahdu isompia tuhoja.
  Minua askarruttaa yksi kysymys: Tunnetko kaikki puutarhanne kasvit?
  Mukavaa viikonloppua!

 11. Mirrinmintut tuntuvat olevan erityisesti koirien suosikkeja:) meilläkin Rilla nuuskutti niitä aina ja kyttäsi mirrinmintuissa pörräileviä mehiläisiä. Pitäisiköhän nimetä koiranmintuksi?

 12. Hopefully your rainy weather will soon pass by, but at least you won't have to water your garden. Today our weather is lovely, blue skies and sunshine, so I will send some of it over to you.

 13. I hope the storm did not damage your garden to much. Also in Holland the weather is very extreme. It's raining horizontal since wednesday. It will dry up some day.
  Have a wonderful weekend Satu.

 14. Vesisateet on ihan ok, mutta myrskyämällä tuleva vesi ei! Kukat lakoaa pitkin pituutta. Onko siellä sähköt kuitenkin pysyneet? Toivotaan nyt että emo jaksaa hautoa ja saadaan pieniä poikasia maailmaan.

 15. Sullon ollu oikee kunnon istutuspuumi. Oon ittekki antanu periksi ja täyttäny reikiä. Olis niiren jo pitäny lähtiä kasvamahan, jokka on elos. Kastelustakaa ei tartte hualehtia. Vettä on tainnu tulla kautta maan. Vois lakata jo, rupiaa alavimmat pellot näyttämähä järviltä.

 16. Nosteltiin ruukkuja suojaan rankkasateiden varalta, mutta Oulussa sateet ovat pysyneet vielä kohtuullisina. Perjantaina Kuopiossa ja kotiinpaluu matkalla satoi kyllä senkin edestä, hetkittäin jopa autolla ajaminen oli hankalaa.
  Mukavaa sunnuntaita!
  Ps. puutarha eikun komistuu, ihana!

 17. Niin kaunista ja hyvinhoidettua puutarhaa!!!!
  Ja yksi kävelevä kukkanenkin siellä 🙂
  Mukavia puuhasteluhetkiä Satu! 🙂

 18. Meillä ei hirveästi myrskynyt eilen, mutta satoi paikoitellen rajusti. Ajattelin samaa kuin sinä, että onneksi pionit ovat vielä nupuillaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Alba plena oli varhaisena pionina ehtinyt kukkia ja osa sen terälehdistä olikin sitten varissut.
  Kaunis tuo puutarhapolku! (alin kuvia) Osaisinpa itsekin tehdä noin siistiä jälkeä. Meillä puutarha on ihanasti rempallaan :-).

 19. Joo, sade riittää jo. Toivotaan, että juhannuksena on kaunista.

 20. Kiitos! Nuppuja on aika paljon, joten eiköhän kohta tule sitä kukkatykitystä.

 21. Kyllä tuo sade teki hyvää – tuulesta huolimatta. Nyt, kun saadaan lämpöä, voi kukkatykitys alkaa.

 22. Kiitos, Tuula. Luulen, että en. En ainakaan lajikkeita. Mukavaa viikkoa!

 23. Thank you, Rosemary. Yes, it's a relief when I don't have to water our garden. It takes hours… Happy week, Rosemary!

 24. Thank you, Marijke. Fortunately, the garden survived! Happy week, Marijke!

 25. Meillä pysyivät sähköt, mutta kaikilla ei. Jukolan viesti kärsi aikalailla… Joo, sepelkyyhkyemo pärjäsi hyvin yli myrskyn.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: