Lisää kukkia! – More flowers!

Lisää kukkia! – More flowers!

Aurinkoista keskiviikkoa! Hi! I wish you a sunny Wednesday with these flower pics I took one evening.

Laitanpa alkuun kuvan Mikistä Länsipolulla. Länsipolulla ei juurikaan kuki tällä hetkellä.

Tässä nuuskutellaan keijunkukkia ”liikenneympyrässä”. Tuo tarha-alpi on jo kukkinut kuukauden verran.

Ruusukaaressa kukkii Lavinia-köynnösruusu. Se on ehdoton lempparini.

Nämä kaikki kuvat on otettu illalla. Ikävä todeta, mutta iltavalossa on jo ripaus syksyn tunnelmaa. Siitä se alamäki taas alkaa… (Pimeys, kylmyys, märkyys)

Tuossa aika keskellä kuvaa olevassa saarnissa asui sepelkyyhkyperhe. Poikaset olivat lähteneet eilen.

Pihan perällä kukkivat ruskopäivänliljat. 

Tässä kuvassa on lähes viidakkotunnelmaa. Se on siinä rajoilla, tykkäänkö…

Mulla on tänään vähän synkkä päivä. Olen ollut suht riehumatta pihalla koko kesän ja silti tämä reuma vaan runnoo. Eilisen päivänkin käytännössä makoilin terassin sohvalla. Kiviä ja hiekkaa en ole kärrännyt koko kesänä. 

Lenkkeillyt en juurikaan ole. Pieniä kävelyitä vain. Yhden kerran kävin pyöräilemässä todetakseni, ettei se ole ehkä hyväksi. Läskiä kertyy, kun kunnon kulutusta ei  ole ja ruoka maistuu. 

Kesän sadekelit olivat myrkkyä ja lähenevä syksy ja kosteus eivät tee hyvää. Elokuu on aina pahin aika nivelilleni. Elokuussa aikoinaan sairastuinkin tähän selkärankareumaan. 

Tänä keväänä toukokuussa tulehtui vasen lonkkani ja on tulehtunut vieläkin. Pitää vaan sinnitellä. Istuminen on nyt myrkkyä. Kävely ja seisominen sekä makuu eivät koske, mutta istumasta en meinaa päästä liikkeelle. 

Syksyllä joudun rutiinivatsatähystykseen. Yök! Voin kertoa, ettei letkun nieleminen ole herkkua. Reuman lisänä olen näes saanut mahakatarrin. No, se siitä. 

Mut eikös se ole niin, että mikä ei tapa, se vahvistaa? Turha siis narista.

Jatketaan kukilla. Ne ovat sielun ravintoa.

Harmaamalvikki on aloitellut kukintaansa.

Tähän penkkiin siirsin aiemmin sateilla muutaman tarha-alpin vuohenkellon kaveriksi. Kukkivat yhtä aikaa ja leviävät yhtä kovasti, joten pitänevät puolensa keskinäisessä leviämiskamppailussa. Vastaväreinä käyvät hyvin vierekkäin.

On meillä vähän nurmikkoakin. G-Forcen robotti pitää sen siistinä. Sain robotin kokeiltavaksi blogiyhteistyönä. Täytyy sanoa, että olen ollut tyytyväinen. Robotti on hiljainen ja tekee siistiä jälkeä.

Tuossa vasemmalla on erilaisia heisiangervoja. Totesinpa tänä kesänä, että on tullut istutettua ne liian lähekkäin. Siinä on projektin paikka jossain vaiheessa.

Kukkuu! Kuka siellä?

Tämän lähemmän köynnöskaaren oikealle puolelle pääsi hunajaruusu kasvamaan. Toivottavasti selviää talven ja kasvaa ja kukkii hyvin.

Tänään on luvattu kaunis päivä. Pitänee nauttia siitä! Mukavaa keskiviikkoa! – Happy Wednesday!

31 thoughts on “Lisää kukkia! – More flowers!

 1. Ihanan rehevää! Ja ihanaa, kun päivänliljat kukkivat – täällä käy peura aina syömässä kukkanuput, niin että on vain pitkät varret tappeina jäljellä. Mutta onneksi on myös kasveja, joita ne eivät syö. Vaikkapa värimintut!
  Voi että, kunpa sairauksiisi löytyisi hoidot niin, että saisit kivuttoman elämän ja toimintakyvyn takaisin.

 2. Kiitos, Saila. Varmasti ottaa päähän, että kukat menevät peurojen suihin! Ei tämä minun reumani juuri ulospäin näy ja jos nappaan kipulääkkeen, ei koske. Ottaa vain välillä hermoon, kun joudun lähes päivittäin jotain kipunappeja ottamaan ja aamuisin olen ihan jäykkä kopukka. Onneksi on myös kivuttomia kausia. Joskus voi mennä vuosia, ettei tämä tauti juurikaan vaivaa. Sitten taas välillä on tämmöistä alamäkeä.

  Lääkkeet mulla on. Ei vain nyt tunne tehoavan ihan kympillä. En kyllä haluaisi mihinkään pistosrumbaankaan taas ryhtyä.

 3. Nyt kun on nähnyt puutarhanne luonnossa, niin on vieläkin ihananampaa katsella sieltä kuvia. Tietää tarkalleen, mistä kuva on.

  Tosi kurja kuulla, että reuma vaivaa taas. Voimia!

 4. Mä niin tiedän tuon kun ei pääse kunnolla liikkeelle kun itsellänikin on reuma, nivelreuma kylläkin. Melko paljon nappeja naamaan aamuisin niin edes jotain pystyy tekemään ja sitten on vaan otettava ilo irti niistä hyvistä päivistä. Upean puutarhan olet kuitenkin jaksanut perustaa joten lepäile vaan ja nauti kättesi töistä.

 5. Niin kaunista paratiisitunnelmaa puutarhassasi ja uskollinen Mikki-apuri aina rinnalla. Pakko kyllä kopsia tuo tarha-alpi-idea. Pihallani niitä kasvaa siellä täällä, mutta yhteen suureen ryppääseen keskitettynä olisi aika komea puska.

  Voi kurja tuota reumaasi, toivottavasti tulee pian parempi aika. ♥ Jostain joskus luin että viljaton ruokavalio helpottaisi reumaa ja elimistön tulehdustilaa, mutta varmasti olet jo kaikkea kokeillut. Itelläni viljassa olevat torjunta-ainejäämät häikkää astmaani, mutta esim. maitojuoma on vielä pahempi, siitä menee hengitys ihan tukkoon…

 6. ON MAHOTTOMAN KAUNIS PIHA!Meillä saatiin kunnostettua yksi penkki eilen,ja olin aivan onnessani siitä.Olin jopa niin haltioissani,että suunnittelin jo uutta projektia!

 7. On kyllä kaunis piha. Ja komea Mikki. Toivottavasti lonkkasi tulee parempaan kuntoon, ja pääset vielä "riehumaan" pihalle tämän kesän aikana 🙂

 8. Miki on niin komea, oikea kukkien ja puutarhan kuningas.<3 Ihania kukkaishetkiä teille molemmille. <3

 9. Vaivasena oleminen on tympiää, tiedän sen liiankin hyvin. Makkaravarvas on kuitenkin parantunut?
  Mikki on ihana kun se kurkistelee milloin mistäkin kukkapuskan takaa 🙂
  Valtavat määrät on sulla kukkia ja niin runsaassa kukassa kaikki. Meillä hävis tuo tarha-alpikin täysin talven aikana, siksi niin ihailen noita sun puskia. Sille taitais ollakin parempi paikka jossain muualla, kuin sienänvieressä.
  Tuo ruusu on kyllä sulonen….

 10. Miten sinun tarha-apit on noin pystyssä, meillä ne retkottaa penkissä.. Onpa Mikillä nautinnollinen ilme, se taitaa tykätä puutarhasta, mikä ei ole ihme, niin kaunis se on. Parempaa vointia ja voimia!

 11. Kipuja aiheuttavan sairauden kanssa eläminen ei ole mitään herkkua. Ja jollei sairaus näy päälle, ihmiset leimaavat laiskaksi rutisijaksi. Silloin tulee yrittäneeksi vähän liikaa ja se taas kostautuu kipuina. Terveen on usein vaikea asettautua sairaan ihmisen asemaan.
  Onneksi sinulla on ihana perhe, aivan mainio koira Mikki ja tietenkin myös puutarha, joka on minusta mitä mainioin terapeutti. Vaikka siellä ei rikkaa ristiin laittaisi.

 12. Ajattelinkin, että miksi syksyä suremaan, kun kesää on puolet jäljellä. Mutta kun luin eteenpäin, niin ymmärrän kyllä että potuttaa. Toivotaan, että hyvät kelit kuitenkin jatkuu ja saat helpotusta.

  Tätä teidän pihan ihanuutta ei kyllä kyllästy katselemaan, vaikka tuleekin vähän morkkis oman projektin edetessä niin hitaasti.

 13. Kauniin rehevää ja viidakko on minusta vain ihanaa.

  Reuma on kyllä harmillinen. Niin kauan, kun tulehdus jatkuu, on vaikea oikein päästä kuntoon. Minulla taas, ekaa kerran 5 vuoteen, lääkkeen annoksen lasku neljänneksellä saattaa jopa onnistua.

 14. Olet oikeassa, se mikä ei tapa…
  Väsyyhän siihen kipuiluun, turhautuu ja harmittaa, mutta mitä me ei saada valmiiksi tässä elämässä, toinen jatkaa jälkeemme.
  Nautitaan kauniista päivistä, ei se puutarha ole koskaan valmis, kukat oikeilla paikoilla, kuki tarpeeksi tai jossain on ikävä pälvi.
  Rikkakasvi rehottaa, mutta antaa sen kasvaa. Hyvänä päivänä on helpompi kitkeä suuret pahikset!
  Nim.samassa jamassa ollaan.

 15. Siun pihamaan vaan kaunistuu ja kaunistuu.
  Harmillista tuo lonkkasi tulehdus, toivottavasti asettuupian.
  Juu letkun nieleminen on yks niistä kurjimmista tutkimuksista, koita kestää 🙂
  Oikein ihania puutarhapäiviä siulle ja suloiselle Mikille

 16. Viidakkosi on kyllä ihanan kukkea. Kyllä sitä kelpaa katsella ja siellä käyskennellä. Toivottavasti pääset pian kuntoon. Sairastaminen vie kyllä voimia. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja tervehtymistä.

 17. Huu, toivottavasti vielä ei tarvitse s-sanaa mainita, pysykööt vielä kaukana!
  Harmilliset reuma- ja tulehdusoireet 🙁 Toivottavasti olosi kohenee!

 18. Tosi rehevästi ja kauniisti kukkii kaikki pihallasi.
  Onpa todella ikävää, että reuma taas noin oikuttelee ja tuo tähystys on kyllä varmasti sieltä epämiellyttävimmästä päästä tutkimuksia.

 19. Voihan kurja sairauksien kanssa. Ymmärrettävää että synkkiä päiviäkin on. Mahtavaa kukintaa eikä ollenkaan liian viidakkoista.

 20. Kylläpä kukkiikin kauniisti ja tuo rehevä, viidakkomainen tunnelma on niin hieno!

 21. Harmistus reumalle 🙁 Kurja tauti 🙁 Mutta kukkaloisto pihassanne on todellakin sielun ravintoa ja ah ihanuus <3

 22. Voi apua, kuvissasi on todellakin jo pientä syksyistä tunnelmaa. Eikä, mä en tahdo, ei vielä!!!! Mutta ihanaa kukintaa edelleenkin riittää 🙂

 23. Onneksi sulla on puutarhan jo noin hyvällä mallilla. Perustamattoman kanssa on kuitenkin rankempaa, jos on hankala kausi. Tsemppiä!

 24. Hei Satu. Olen viimeyönä unessa ollut tulossa katsomaan sinun puutarhaa. Olin jo niin lähellä, että näin sinut, mutta puutarha jäikin sitten näkemättä 🙂 Näinhän se unessa useimmiten käykin 🙂
  Olen täällä katsellut kuvia, mutta kommentit on jääneet aika vähiin, kuten muidenkin blogien kohdalla. Eiköhän tässä syksynpäälle. Tsemppiä sulle ♥

 25. Hienolta näyttää puutarhassa. Kurjaa tuo sairastaminen, tsemppiä!

 26. Mahdoton, miten nuo kaikki rehottavat jo, vaikka juurihan vasta työstitte ja kaivoitta pihaa ylösalaisin. Upeata! Kurjia nuo kivut. en osaa oikein muuta sanoa, kuin myötäelän vain. Ei auta muu kuin ottaa rennosti. Itsellä joskus samanlaista, tosi vaikea liikkua ajoittain.

 27. Miki on hurmaava <3 .Lavinia-köynösruusu on todella kaunis! Ei ihme, että on suosikkisi.

 28. Taas ihaalen Sinun kaunista puutarhaasi ja komeita kukintoja☺
  Mutta nivelkivut ei oo mitään kivaa nim. kokemusta on ☺
  Kivutonta sekä lämmintä viikonloppua Sinulle Satu ♥

 29. Tsemppiä! On varmasti rankkaa sairastaa.
  Kaunis piha ja ihana Mikki.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: