Mikki puutarhassa – Mickey in our garden

Mikki puutarhassa – Mickey in our garden

Heips! Ihania ilmoja on pidellyt täällä kaakossa jo monta päivää. Puutarhasta ollaan nautittu ja skootterilla ajeltu.

Hi! We’ve had sunny and warm days here in Finland. I’ve been enjoying our garden with Mickey. Here are pictures and views I captured yesterday.

Kuvailin illalla puutarhassa. Ensimmäisessä kuvassa ”Pusutunneli”, jossa voi taas kulkea. Tunneli on saarnin alapuolella. Saarnissa asusti sepelkyyhkyperhe ja ylhäältä putosi ”miinoja”. Nyt ”miinavaara” on ohi, kun kyyhkyt lähtivät maailmalle.

Tunnelin kärhöt ovat nyt kukassa. Saisinpa nuo kärhöt pysymään talven hengissä ja kasvamaan kunnolla. Meillä on se ongelma, ettei saa kaivettua riittävän syviä kuoppia suurten kivien ja isojen puiden juurien vuoksi.

Vielä kukkii paljon, mutta tarkoitukseni olisi haalia lisää loppukesän kukkijoita. Mielellään myös muuta väriä kuin keltaista. Keltainen ei suinkaan ole inhokkini kukkien värinä – kuten monella. Päinvastoin. Tykkäämiseni keltaiseen on vain kasvanut, kun olen huomannut, miten kestäviä, pölyttäjien ja perhosten suosimia monet keltaiset kasvit ovat. Esimerkiksi nauhuksissa käy valtava kuhina.

Pidän paitsi väristä puutarhassa, myös siitä, että siellä viihtyvät muutkin kuin minä. Tällä tarkoitan luonnon öttiäisiä, lintuja, oravia yms. En esimerkiksi verkota marjoja, sillä niitä riittää linnuillekin. Jos syövät kaiken, jäämme ilman tai haemme torilta.

Syksyllä on monta puuhaa, jotka pitää hoitaa. Esimerkiksi tuo kuvan valkoinen kimikki saa siirron varjoisampaan paikkaan. Kukkii nyt ensimmäistä kertaa ja olen aivan ihastunut siihen. Noita matalia angervoja aion hankkia lisää kasvarin polun varteen. Tuon polun reunuksilla kasvavia istutuksia pitää vähän fiksailla.

Omenia tulee valtavasti tänä vuonna. Muutakin satoa on tulossa ja jo saatukin. Kesäkurpitsaa, kurkkua ja tomaattia. Ja tietty herkukoita ja kirsikoita. ”Kukkanainen”, kun olen, en pahemmin satoa ja hyötykasveja kuvaile. Ei meidän kasvimaalla yleensä kummoista kuvattavaa olekaan, kun en jaksa sinne panostaa. Omiksi tarpeiksi syötävää kuitenkin yleensä saadaan.

Mikki on ihana puutarha-apuri. Se nuuskuttelee aina kukkia kulkiessaan. Varmaan noissa liljoissa oli pörriäisiä, joita tutkailla.

Tämmöistä täällä. Aikeena on lähteä ”skoballa” torille ihmettelemään kesää ja hörpätä torikahvit. Aurinkoista keskiviikkoa!

Happy Wednesday! Thank you for stopping by!

28 thoughts on “Mikki puutarhassa – Mickey in our garden

 1. Onpa Mikillä kissanpäivät kukkaloiston keskellä, mahtavia kukkijoita! Olen myös oppinut tykkäämään keltaisesta, etenkin näin loppukesällä (kauhea sana…) ovat mahtavia perhos- ja kimalaismagneetteja. Kukkien ohella puutarhassa onkin ihan parasta lintujen, perhosten, sammakoiden ja muiden luontokappaleiden seuraaminen. Rusakoille olen yrittänyt viestittää, että eivät ole tervetulleita, mutta tuloksetta…Mukavia torikahvihetkiä sinulle!

 2. Kyllä teidän pihaa jaksaaa ihailla.
  Meillä on kaksi pihaa, toinen kaupungissa, pieni rivitalopiha ja toinen saaressa, vanha iso maalaispiha. Saaren eläimet mm. peurat syövät aika lailla kukkia ja pensaiden päitä. Kasvimaalle on pitänyt laittaa sähköaita. Lintuja on niin paljon, että mansikkapenkin päälläkin on rautainen verkkoaita. No kyllähän ukkoetanat pääsevät mistä vain, joten sellainen piti kantaa metsään.

 3. Mikki on puutarhan kuningas… ja omenapuusi on aivan ihana.
  (Voi kun voisi pihalle taikoa kauniita, vanhoja hedelmäpuita! :))

 4. Hyviä torikahveja, kyllä teillä on niin satumaisen kaunista <3

 5. Pusutunneli senkun paranee ajan myötä. Eikä Mikin erinomaista puutarhaoppaan roolia voi laisinkaan väheksyä.
  Aika monet perhosten suosikkikukat ovat keltaisia tai oranseja. En inhoa keltaista väriä puutarhassa. Riippuu niin kovasti kasvista. Inhokkeja ja suosikkeja löytyy kaikista väreistä.

 6. Nyt alkoi kaduttamaan, että en ostanut Tirilästä tuota kimikkiä. Olisi sopinut tummalehtisen syyskimikin viereen.

 7. Puutarhasta on iloa myös linnuille ja muille eläimille, olen ihan samaa mieltä:)

 8. Pusutunneli <3 Tuollaisen tarvitsisi jokainen 😉 Kauniita näkymiä joka puolella puutarhaanne <3 Mukavaa loppuviikkoa 🙂

 9. Kaunis on tuo imikkä ja angervot myös. Niitä pitäisi hankkia lisää itsekin. Mikki se jaksaa ihailla kukkasia ja ilahduttaa meitä täällä blogissa 🙂

 10. Pusutunneli. 😀 <3 Upealta näyttää kukkaloisto ja Mikki. Mikä on tuo vaaleanpunakukkainen korkeavartinen kasvi, minkä vieressä Mikki istuu? Ihana!

 11. Vanhat puut ovat kyllä pihan kruunu. Tykkään niistä.

 12. Joo, toivottavasti Pusutunneli on vielä parempi ensi kesänä.

 13. Syyskimikin viereen aion sen syksyllä siirtää. Tykkään tuosta kovasti.

 14. Joo, Mikki tykkää olla puutarhassa ja seurailla lintuja ja pörriäisiä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: