Kukkaisaa viikonloppua! – Happy, flowering weekend!

Kukkaisaa viikonloppua! – Happy, flowering weekend!

Hei! Ensimmäinen työviikko takana. Hyvin meni! Nuorten kanssa on mukavaa tehdä töitä. Puutarhailemaan en pahemmin ehtinyt, koska olin töissä pitkiä päiviä. Onneksi minulla on apupuutarhurini äiti ja perhe. Niinpä piha pysyi kuosissaan kaatosateista huolimatta. Hi! My first week at work after summer holidays has gone. It was great to see all my pupils again. Well, it’s weekend and I took some pics from our garden. Here you are:

Vähän koomista, mutta töitteni alettua pääsin vihdoin myös reumapolille vaivoineni. No, lomat ne oli lääkäreilläkin.. Ihan ymmärrettävää.

Reumapolikäynnin saldona oli: tulehtunut vasemman lonkan limapussi, tulehtunut oikean polven jännetuppi. Noihin molempiin sain kortisonipiikit. Lisäksi tulehtunut oikean käden kyynärvarren jännetuppi, johon kävin ostamassa tuen. Näillä mennään. Pitkästä aikaa tänä aamuna pääsin ylös sängystä ilman kipuja. Ihan hyvä kokemus! Yhdellä ainakin on meidän perheessä jäsenet priimakunnossa, kuten alla olevasta kuvasta huomaa.. Mikki sai hepulin, kun poika tuli kotiin.

Selkärankareumaani olen nyt yrittänyt jo muutaman viikon ajan hoitaa myös ruokavaliolla. Olen jättänyt valkoisen viljan (vehnän) ja ylimääräisen sokerin lähes kokonaan pois. Vuosi sitten jätin myös lihan kokonaan ja en ole päivääkään lihaa sen jälkeen kaivannut. Tämän uusimman muutoksen myötä kesän aikana tulleet lisäkilot (neljä) ovat poistuneet huomaamattani. Ei huono!

Jep. Ajattelinpa juhlistaa lauantaita ja lähteä vähän käpöttelemään kaupungille.. Mukavaa lauantaita!

Happy Saturday and gardening! Thank you for stopping by!

33 thoughts on “Kukkaisaa viikonloppua! – Happy, flowering weekend!

 1. Kauniisti kyllä kukkii vielä teillä 🙂 Toivottavasti vointisi kohenee ja tänä syksynä on paljon aurinkoa! Sade ja kosteus eivät niveliä helli. Mulla ei ole todettu reumaa, mutta epämääräiset niveloireeni sain selätettyä juuri ruokavaliolla. Siirryin kokonaan gluteenittomiin viljoihin (vehnä on kyllä ehdottomasti pahin), jätin sokerit ja lopuksi vielä lehmänmaitotuotteetkin. Lihaa en juuri syö muutenkaan, harvakseltaan riistaa ja luomukanaa. Samalla on ollut tehovitamiinikuuri menossa. Mukavaa elokuun aikaa sinulle!

 2. Kaunista teillä on. Ei vielä paljoa syksyn merkkejä näy. Kiva että olet saanut lääkitystä. Toivotaan että ruokavalio auttaa. – Mukavaa viikonlopun jatkoa!

 3. Ihana kukkiva puutarhasi, piti tulla ihastelemaan. Hienoa, että sait apua kortisonista. Kivuttomuus tekee onnelliseksi. Upeat tulokset olet saanut ruokavaliollasi. Minun tuttu reumaihminen on saanut myös avun kasvisruokavaliosta ja maitotuotteiden rajoittamisesta. Kyllä ravinnolla on iso merkitys vaikkei varmasti ole aina niin helppoa noudattaa ruokavalioita. Lapset ja nuoret ovat ihania, milloin heistä tulee niitä vaikeita aikuisia oikein, sitä olen tässä viime aikoina pohtinut. Sinulle iloista syksyä toivotellen!

 4. Mukava kuulla, että olet saanut helpotusta 🙂
  Ihanaa viikonloppua <3

 5. Voi kuinka ihanan paljon teillä on kukkia <3 Hyvä, että sait apua vaivoihisi! Kannattaa kokeilla alakarppikuuriakin tulehduksen hoitoon, itse olen saanut sillä ärhäkän ihotulehduksen hoidettua pois monta kertaa vaikka ihotautilääkärin mielestä siihen ei auta kuin vahvat kortisonit 🙂

 6. Teillä on vielä niin kaunista kuin kesälläkin.
  Onneksi olet saanut kipuihin apua. Täällä toinen joka tietää mitä kipu on.
  Oikein hyvää lauantai iltaa.

 7. Hyvä että olo on parantunut. Olet sinnikäs sissi kun jaksat noilla tulehduksilla tehdä töitä. katsoin kuvista että sinun pikkusydämet on ihana tummat ja kukkivat vielä runsaasti. Kasvavatko varjossa ja miten saat ne ne pysymään noin hyvinä? Omani harottaa ja väri on haalistunut huomattavasti loppukesän myötä.

 8. Paljon on teillä pihassa vielä kukkivia kasveja, syksyn läheisyys tuskin näkyy.
  Hyvä kun olet saanut lääkitystä kipuihin ja ilmeisesti tuo ruokavalion muutos tuo pysyvää helpotusta.
  Oikein hyvää ja kaunista syksyä sinne teille…

 9. Hyvä, että saat helpotusta kipuihisi. Varmasti ruokavaliolla on merkitystä, kunhan löytää itselleen sopivan yhdistelmän.
  Puutarhasi on edelleen kukkaisa ja kesäinen. Toivottavasti nämä aurinkoiset ja lämpimät säät jatkuvat, ettei heti siirrytään syksyyn. Puutarha ja lemmikki eli Mikki ovat kyllä parasta mahdollista sielunhoitoa ihan kaikkeen kipuun.

 10. Kauniilta näyttää puutarha <3
  Ihanaa viikonloppua!

 11. Kaunista syyskesän kukintaa pihallasi.
  Mukavaa viikonloppua.

 12. Your garden is still looking like a high summer garden Satu. So lovely.
  Have a wonderful sunday and kisses for Mickey

 13. Kyllä teillä on hienoa. Ihana Mikki <3. Mukavaa sunnuntaita!

 14. Niinpä. Jotain tapahtuu matkalla.. Aurinkoista sunnuntaita!

 15. Joo, ei nuo lääkärit noita ruokavaliojuttuja pahemmin markkinoi.

 16. Kasvavat puolivarjossa. Muutama on nyt katkennut jostain kumman syystä. Mikki???

 17. Kiitos, kaima. Rapsuja hauvavauvalle ja kivaa sunnuntaita!

 18. Hienoa että reumassa on vähän edistystä, ruokavalio saattaa tosiaan auttaa. Mukavaa uutta viikkoa puutarhan parissa!

 19. Everything looks so lush & beautiful!phyllis

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: