Jihaa! Nyt sitä saa!

Jihaa! Nyt sitä saa!

Jihaa! Nyt sitä saa! Ai, mitäkö? Natria Etanaraetta! Nyt saa kotilot kyytiä!

Tästä blogiyhteistyöstä Mami ja mie ollaan riemusta revetä! Me saatiin kokeiluun Bayer GardeninNatria Etanaraetta. Voi tätä ilon ja riemun päivää! Tutiskaa kotilot!

Mie olin henkisenä tukena, kun Mami vaahtosi kotiloista… Mamille tulee ihan tuollainen outo kiiltokin silmiin, kun se vaan ajatteleekin, mitä kotilot voisivat saada aikaan puutarhassa. Rouskis vaan, ja kotiloitten suuhun kaikki Mamin ihanat kukat.

Joo, joo, Mami. Mie uskon, mitä pahuutta kotilot voivat tehdä. Älä kuiteskaan miulle anna noita rakeita…

Mut ei hätää! Mami sanoi, että nämä rakeet vaikuttavat vain etanoihin ja kotiloihin. Lapset ja lemmikit voivat oleskella turvallisesti käsitellyillä alueilla. Tällaisessa Etanarae-pullossa on yksi kilo rakeita ja se riittää noin 200 m2:lle.

Ans mie vielä vähän nuuhkasen…

Uih! Onneksi nuo ei ole lemmikkirakeita… Mie niin eläydyn, miten niitten kotiloitten käy. Etanarae-pullo on valmistettu kierrätysmuovista. Miusta se kuulostaa ihan ”älypullolta”, sillä sen korkki on ihan ihmekorkki. Siinä on kaksi toimintoa: a) se annostelee automaattisesti neliölle tarvittavan annoksen tai b) voit suoraan sirotella haluamasi määrän. Ja on nuo älyrakeitakin! Tehoaineena on rautafosfaatti. Kun etanat ja kotilot ovat syöneet rakeita, ne vetäytyvät koloihinsa maan alle.

Mami ei kotiloille armoo anna. Tuossa se latelee jotain loitsuja lumoutuneesta ilmeestä päätellen… Huoks.

Sinne se Mami niitä rakeita ripottelee.. Daaliat ja sammarit on kuulemma pelastettava!

Kyl mie, Mami, siuta tässäkin hommassa tuen. Ei ne kotilot meidän puutarhaan kuulu. Menkööt vaan maan alle rakeita rouskuttamaan kukkien sijaan. Mites muute… Onks siulla kotiloista ollut harmia? Tai jos siulla on ollut muistakin öttiäisistä riesaa, löytyy tästä Puutarhasi elämään -sivustolta apua. On siellä kaikkea muutakin hyödyllistä ja kivaa.. Vink, vink!

Terkuin,

Mikki

39 thoughts on “Jihaa! Nyt sitä saa!

 1. Moi Mikki! Hienosti osallistut. Onneksi ne ei ole lemmikkirakeita, hui! Mä niin ymmärrän sen kiillon mamin silmissä. Voisko Natria alkaa valmistaa peurarakeita, niin mullekin tulisi kiilto silmiin? Voisitko Mikki kysyä, kun sulla on noita suhteita ;o)

 2. Mikin stoorit on niin hupaisaa luettavaa, kiitos. Blogissani on jotain sinulle.

 3. Onneksi meillä ei ainakaan vielä ole kotiloita, toivottavasti ei tulekaan!

 4. Herkullinen Mikki! Ja vähemmän herkulliset kotilot, jotka sietävätkin saada kunnon annoksen rakeita poistuakseen mamin puutarhasta. Ja kaikkien muidenkin puutarhoista.

 5. No, on kyllä ollut kotiloista ongelmia aikanaan kun pihaa hoitelin ja samettikukat popsittiin ensimmäisenä… silloin käyttöön tuli Ferramol-syötti. Ilmeisesti sama asia kuin tämäkin tuote. Testattu koiralla ja harakoilla 😀 Hengissä vielä ainakin koira. Harakoista ei tietoakaan kun tuli vaihdettua maisemia. Rakeet myös tehosivat todella hyvin, että suosittelen kyl iteki näitä 🙂

 6. Moro Mikki, sano Mamille, että meidän Puolen Hehtaarin Metsässä täällä Ylöjärvellä ei kotiloita ole näkynyt, narrasin, tänä keväänä niitä on ollut ihan ensimmäistä kertaa kun 40-vuotta tätä länttiä on asuttu. Pari talvea sitten alapihalle kosteikkoon kaivettiin viemärilinja ja sieltä ne sitten sikisivät. Ja muuten Mikki, lauantaina meille kotiutuu berniprinssi. Kerrohan Mamille.

 7. Mainoskasvo Mikki, tuo uih, miltä haisee kuva on ihan paras 🙂

 8. Heippa Mikki, En epäile ollenkaan miten mamin silmät välähtelee kun kotilot ovat kukkien kimpussa jospa aine auttaisi seurataan tilanetta 🙂

 9. Kuule Mikki! Eipä uskoisi että mamin pihalla mitään kotiloita hiippailee, mutta jos niitä on niin ihmeaine tuo purkillinen rakeita taitaa olla ja kyllä siihen loitsujakin tarvitaan, niin iljettäviä ne kotilot ovat! Onneksi meille saakka niitä ei vielä ole tullut ja pelkään sitä päivää kun ensimmäinen kotilo taaperaa meillepäin, onneksi hyvä ase on tiedossa! Ihanaa kun tuet mamia noin söpösesti, rapsutukset sinulle!

 10. Ihan älyttömästi on meillä kotiloita. Niitä on kerätty ja myrkytetty koko kesä. Olen käyttänyt Ferramolia, -taitaa olla sama vaikuttava aine kuin tuossa uudessa? Ihan hyvin toimii sekin.
  Rapsutuksia Mikille!

 11. Mikki on ihan paras mainostaja ja tiedon jakaja! <3
  Kotilot menkööt minunkin puolestani maan alle rakeita rouskuttamaan!!

 12. Meillä ei onneksi ole kotiloita näkynyt. Hyvän kuuloinen tuote, toivottavasti se toimii kuten odotetaan 🙂

 13. Meillä oli ainakin kesällä paljon kotiloita pihassa…nyt en ole kerennyt tutkimaan. En tehnyt niille mitään, kun ei oikeastaan haittaa, vaikka ne tuolla jotain kukkia tms. söisikin.

 14. Minä olen käyttänyt Ferramolia, joka toimii ok. Onko tuon uuden aineen hinta millanen Ferramoliin verrattuna?
  Ihana piha.

 15. Voi herttinen tuota Mikkiä, miten hän osaakaan tuotetta mainostaa:) Nuo ilmeet!!!

  Me on ensin käytetty rakeita, mutta kun tontti on 3 000 neliötä, jossa tuottoisa lehto, kotilotuottoisa, uuvuimme. Aloimme poimia käsin ja heti alkoi näkyä tulosta. Sitten saimme houkuteltua useita siilejä piahllemme ja nyt ei ole enää kotiloita näkynyt. Kahteen kuppiin iltaisin siileille koiran kuivamuonaa, Minu Menu kana ja jälkkäriksi ne sitten syövät kotiloita. Ollaan tehty siileille talvipesiäkin.

  Mikki,pus,pus♥

 16. Onneksi pihamme on säästynyt toistaiseksi noilta kotiloilta. Tavallisia peltoetanoita kyllä löytyy ja nitä torjun Ferramolilla.

 17. Kotiloita meillä ei oo näkynyt, vielä.
  Kurkkaapa blogiini, Sinulle on sielä haaste ☺

 18. Ai kauhia, että peurarakeita?? Oisko peurakarkote kuitenkin pehmeämpi vaihtoehto. Mie niin samaistun niihin peuroihin, kun niilläkin on neljä jalkaa..

 19. Toivottavasti eivät tule. Meillä sateinen kesä on auttanut kotiloita..

 20. Juu, Mikki tekee oppaan ja mallin hommia säännöllisesti.

 21. Voi kamala. Kotiloille vaan sitten rakeita niskaan! Ihana Berni!

 22. Kiitos, Tiina. Nämä rakeet ovat 29,90 / tuollainen kilon pullo.

 23. Meillä ei siilejä ole ja hyvä niin, koska lähellä on aika iso tie. Rakeilla mennään ja naakoilla.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: