Puuhastelua pihalla ja sisällä – Chores out- and indoors

Puuhastelua pihalla ja sisällä – Chores out- and indoors

Hei! Jälleen uusi viikko edessä! Eilen puuhailimme pihalla mieheni kanssa. Mies pesi puiset pihalaatat blogiyhteistyönä kokeiluun saadullaG-Forcenpainepesurilla. Puhdasta tuli ja Mikillä riitti ihmeteltävää..

Pesi mies seinääkin. Seinän pesussa on varottava, ettei vettä mene lautojen rakoihin, jottei tule kosteusvaurioita. Painepesurilla yltää hyvin ylempäänkin seinään.

Pihatyöt jatkuivat yhden heinähäkin tyhjennyksellä. Heinähäkin multa oli jo kolme vuotta vanhaa, joten aika hyvää multaa saatiin kuutiollinen.

Viime aikoina on puuhasteltu sisälläkin. Hempeys on saanut väistyä vähän syksyisempien sävyjen tieltä. Vihreä on lempivärini ja nyt oli hyvä syy sisustaa vähän vihreällä.

Vihreät verhot ja matot… Mikki taitaa kuvassa odotella ruokaansa.

Lauantaina kävin ostamassa olohuoneeseen harmaat ja vihreät tyynyt sekä harmaat torkkupeitot. Oletko sinä jo sisustanut syksyä? Tällä viikolla nytkähtää Lillevilla by Luoman kanssa yhteistyössä alkava puutarhamajaprojekti käyntiin tekemällä rakennuslupa-anomus. Se onkin varsinaista byrokratiaa. Onneksi sen voi sentään tehdä sähköisesti aiempaan nähden. Maja on 12 neliötä ja kymmeneen neliöön asti selviäisi pelkällä ilmoituksella.

Lillevilla-maja tulee tuonne takaoikealle. Muutama pensas täytyy siirtää uuteen paikkaan ja kääntää vähän polkua majaan päin. Pyritään luomaan sekä majaan että majasta hyvät näkymät.

Tämmöistä meillä. Mitä suunnitelmia sinulla on tulevalle viikolle? Mukavaa viikkoa!

23 thoughts on “Puuhastelua pihalla ja sisällä – Chores out- and indoors

 1. Hyvää viikon alkua!
  Sellaiselta näyttää tämä tuleva viikko, että saattaa päästä kameraa ulkoiluttamaan pitkästä aikaa… ainakin jos/kun puhutaan vapaa-ajasta. Rästivideoitakin pitäisi tehdä valmiiksi. Pihahommista, noh, parvekehommista lähinnä. Pitäisiköhän daaliat jo kohta siirtää talviteloille kun alkaa olla niitä kylmiä öitä? Värinokkonen on myös siirrettävä sisälle. Kämpässä voisi tosiaankin vaihtaa hieman syksyisempää sisustusta verhoilla ja tyynynpäällisillä.
  Mikille rapsutusterveiset 🙂

 2. Voi Mikki, miten ihana katse:)

  Meillä on kotona täysi kaaos, D! kukkasipulit odottavat istuttamista sekä pari laatikkoa tavaroinen hujan hajan odottamassa postitusta sukulaislapsille.

 3. Siellä onkin ollut kunnon touhua ja tohinaa.
  Tällä viikolla luvassa töitä ja kuvauskin 🙂

 4. Oi miten kaunista teillä onkaan niin sisällä kuin ulkonakin vielä 🙂 Kivaa syksyistä viikkoa <3

 5. Sinun puutarhasi näyttää vielä syksylläkin niin vehmaalta ☺
  Minä kaivoin viime viikolla yhden kukkakeitaan ylös ja kukkasipulit, 10 litran ämpärillinen, odottaa uutta multaa ja sitten istutusta ☺
  Kivaa viikoa Sinulle Satu ♫

 6. Onpa sinulla kaunista siellä sisällä. Hieman on syksyn värejä tullut laitettua. Nyt onkin kiirettä syksyhommien kanssa ulkona. Vielä on uima-allas tyhjäämättä ja kasvari pesemättä ja onhan kasvarissa mulla vielä tomaatit kasvamassa. Tuo pesuri onkin kätevä 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

 7. Nyt onkin kaunis syksy puuhata pihalla. Minulla olisi tarkoitus käydä tällä viikolla kahdessa uudessa puutarhamyymälässä tutustumassa. Mukavaa viikkoa teille kaikille 🙂

 8. On teillä niin ihana puutarha. Mutta tiedän, että työtä se teettää. Mutta nautin kyllä tuollaisen katselemisesta.
  Me reissaamme kodin ja mökin väliä. Tuntuu, että kummassakin paikassa on tekemistä, erilaista tekemistä. Kotipuutarha on jäänyt liian vähälle huomiolle. Harmittelen.
  Ihanaa syysviikkoa sinne puutarhan keskelle!

 9. Raikkaat verhot!
  Sisäpuuhat ovat alkaneet ja syksy näkyy myös sisällä.
  Hyvää syksyä edelleen!!

 10. Vaikka olen nähnyt puutarhanne, en yhtään hahmota, mitkä pensaat siirtyvät ja miten polku muuttuu. Teillä on kuitenkin neliöitä niin paljon, että kaikkea ei muista. Hienoa nähdä, miten projekti etenee.

 11. Luin jostain, että pari viikkoa siitä, kun pakkanen on purrut daalioita, ne siirretään sisälle. Mikki kiittää!

 12. Siis meillä on piha ihan ruokottomassa kunnossa, mutta kun ei ole kerennyt/"päässyt" tekemään mitään. Ihan hävettää!

 13. Kiitos, Liisa. Joo, hommia riittää vielä. Mukavaa viikkoa!

 14. Puutarhamyymälöissä on aina mukava käydä. Kivaa viikkoa!

 15. Pihan perällä on istuinryhmä ja sen ympärillä heisiangervoja. Sinne tulee maja.

 16. Tekee aina sitten, kun ehtii ja voi. Ei kannata ottaa paineita. Kohta lumi peittää kaiken.. Keväällä uusi alku.

 17. Kiva kuulla, että teille tulee puutarhamaja. Toivottavasti kerrot siitä tarkemmin, kun asia etenee. Minä olen laittanut pihaa syyskuntoon ja sisällä suunnittelen askartelu- ja käsityöjuttuja. Aina pitäisi olla jotain käsillä tehtävää puuhaa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: