Ottaa nyt lugnisti vaan!..- Autumn in our garden

Ottaa nyt lugnisti vaan!..- Autumn in our garden

Hei! Lugnisti yritän täällä ottaa. Sunnuntaina käväisin pihalla sen verran ”tuulettumassa”, että nappasin muutaman valokuvan. Vielä on jonkin verran ruskaa jäljellä. Hi! I took some pics from our garden yesterday. There are lots of autumnal colours.

Äitini on ollut pihalla ahkerana. Kaikki jo kukintansa päättäneet perennat on alasleikattu ja haketettu. Kiitos, äiti! Minustahan ei pihahommiin ole tällä hetkellä. My mom has been cutting down perennials. Thank you, mom! I haven’t been able to work in the garden because of my rheumatic.

Amerikanjalopähkinä pitää sitkeästi vielä kiinni lehvistään. Yleensä lehdet putoavat kerralla alas, kun yölämpötila on laskenut viiteen pakkasasteeseen. Keskimäärin noin 25.10. tämä on aiempina vuosina tapahtunut. Voin kertoa, että siivottavaa riittää useamman kuution verran. There will be lots of leaves to rake within a couple of weeks, when this huge tree drops its leaves.

Mikki-mussu oli eilen pihalla mieheni apuna. Mies tyhjensi kolme heinähäkkiä. Multaa oli kolmen kuution verran. Kaikki on nyt kukkapenkeissä. Mickey was gardening with my husband yesterday.

Hyvänä apuna heinähäkkien tyhjennyksessä oli blogiyhteistyökumppanini Fiskars! Oli miehellä talikoita, mistä valita. These Fiskars forks are great to use!

Mikki innostui kovasti uudesta talikosta.

Fiskarsin rautaharavalla oli helppoa levittää kompostimullat kukkapenkkeihin. Here’s Fiskars iron rake. It’s a big help when you spread soil.

Maksaruohot kukkivat. Meillä on neljää erilaista. Kaksi uusinta hankin tänä kesänä. Maksaruohoja pitäisi oikeastaan jakaa. Kukkivat niin ihanasti aina lumentuloon asti. Still some bloomers.. Ja mitäs Bloigyhteistyössä tehtävälle Lillevilla-pihamajaprojektille kuuluu? Ei projekti etene, ei! Rakennusluvasta ei ole kuulunut mitään. Ja ei kyllä perustan kierrepaaluistakaan. Vähänkö otti perjantaina pattiin. Meidän piti saada perustuspilarit K-Raudasta. Silloinpa miehelle soitettiin, ettei saadakaan. Tilattu oli jo sunnuntaina. Että silleen… Nyt siellä K-Raudassa kai selvitellään, josko jostain ehkä joskus niitä pilareita löytyisi. Voi hyvää päivää sentään!

Alla olevassa kuvassa näkyy Lillevilla 387:n tuleva paikka. Above you can see a place where a sheshed called Lillevilla 387 will be built !

Toivottavasti keväällä voin katsella puutarhan näkymiä majan ikkunasta. I hope I’ll be able to have a nice cup of tea, sit in the shed and see our blooming garden next spring.

Jep. Meikä lepuuttelee koipea ja päätä tämän viikon kotosalla. Voin sanoa, että pitkäaikainen jokapäiväinen kipu ja ontuminen, käy pidemmän päälle hermoon. Puhumattakaan kaikesta pelosta ja stressistä, mitä mahatutkimukseni on saanut aikaan. Hyvähän se on, että tutkitaan, mutta epätietoisuus on syvältä. Mukavaa viikkoa! – I wish you a happy week!

61 thoughts on “Ottaa nyt lugnisti vaan!..- Autumn in our garden

 1. On se hyvä, että sinulla on monenlaista apuria siellä tekemässä syyshommia. Meilläkin on vielä omenapuut lehdessä, joten sillä rintamalla riittää hommia. Koitahan lepäillä ja toivottavasti rakennuslupanne tulee pian. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Satu!!!

 2. Upea amerikanjalopähkinä! Maksaruohot ovat myös kauniita, en ymmärrä miksi niitä ei ole vielä puutarhassamme.. Tsemppiä pihamajaprojektiin!

 3. Paljon on teillä vielä kukkijoita ja ruskaa.
  Koita jaksaa kipujen ja pelkojen kanssa, ne on täälläkin hyvin tuttuja juttuja.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa sulle Satu.

 4. Täällä meilläkin pihatyöt alkavat olla finaalissa ja talvi saa töiden puolesta tulla.
  Epätietoisuus on piinallista. Tsemppiä sinulle.

 5. Kukahan meillä alasleikkaisi nuo kukkineet perennat… Itsellä kun on into ja tarmo jotenkin ihan hukassa. Mutta maksaruoho on kyllä kaunis. Jotenkin olen vasta tänä syksynä siihen oikein ihastunut.

 6. Olipa intensiivinen syystunnelma sun kuvissa. Varsinkin eka on suorastaan maalauksellinen! Lepäily se voimille ottaakin kun tekisi mieli puuhailla yhtä ja toista. Varmasti tosi kurjaa, mutta onneksi talvi on tulossa, niin ei tarvitse pelkästään vierestä katsella kun muut puuhailevat puutarhassa. Voimia sinulle!

 7. Ihana kun on läheisiä tarvittaessa auttamassa 😉
  Voimia sinulle ja kyllä se projektikin etenee!

 8. Ku ny on hommat jo nua hyvi tehtynä, maltat ottaa rauhallisesti. Havukki näkyy ny oikee kunnolla.
  Lupa tuloo varmasti pia. Sitte onki muuta ajattelemista.

 9. Toivottavasti vointisi kohenee! Ei ole kivaa, kun kokoajan särkee, eikä pysty tekemään asioita mitä haluaisi! =(

 10. Varmasti saatte puutarhamökin kevääksi valmiiksi, sinulla kun on siellä niin ihania apulaisiakin <3 Olen vähän kade, meillä kun joutuu aina kovasti kinuamaan niitä apuja!

 11. Kiitos, Piparminttu. Aion kyllä vakaasti listätä noita maksaruohoja.

 12. Kiitos! Joo, jaksettava on. Vielä jännitän yhtä lääkärireissua tällä viikolla..

 13. Kiitos, Kruunu Vuokko. Meillä on vielä haravoinnit edessä, samoin sipulitalkoot.

 14. Ihastun joka syksy maksaruohoon, mutta unohdan sen aina keväällä. Nyt pitää kyllä panostaa noihin.

 15. Niin, sitä on vähän kuin häkkiin suljettu eläin. Kiitos, Pauliina.

 16. Eipä tää meikäläisen puutarhurointi onnistuisi ilman kunnon apukaartia.

 17. Kauniilta näyttää syksykin puutarhassasi. Voimia odottamiseen ja toivottavasti vointisi paranee pian <3

 18. Monet syystyöt pihassa vaativat voimia ja vahvoja lihaksia. On hyvä, että sinulle löytyy auttajia. Lue lohduksi vaikka Risto Rasan runoja (jos pidät niistä).

 19. Epätietoisuus on todellakin pahinta. Onneksi sinulla on siellä monta ahkeraa apulaista. Kaunista teillä on pihalla näin loppusyksystäkin. Kaunista alkanutta viikkoa!

 20. On sulla kyllä ahkera äiti ja mies kun auttavat noin ihanasti puutarhassa, eivät ehkä oliskaan niin ahkeria ilman päävahti Mikkiä.
  Toivottavasti nyt alkaisi ne jalkakivut helpottamaan. Itse kärsin ajoittain pitkiäkin jaksoja polvi- ja kantapääkipuja ja kivut kyllä vievät voimia.
  Haleja Satu <3

 21. Onpa kaunista ruskaa. Hyvä idea kasvattaa myös jotain ikivihreää niin on talvellakin
  katsottavaa puutarhassa, ja lehtipuut ovat ihania lehdettöminäkin. Teillä on ihan
  satumainen puutarha 🙂 Ja Mikki-mussu 😀

 22. Hienoa, että sinulla on tuollaiset apujoukot. Hienoa ei sensijaan ole se, ettet itse kykene tällä hetkellä osallistumaan rakastamaasi puutarhapuuhailuun. Toivon sydämestäni että olosi kohenee ja tutkimustulokset ovat toivotut.
  Paljon on vielä vihreää puutarhassasi ja voin vain kuvitella sitä lehtien määrää mikä maassa on kun puut ja pensaat ovat paljaina. Hienoa multaa onkin niistä tullut. Mikä saa lehdet muuttumaan mullaksi? Ruokakomposti meillä toimii hienosti, mutta kun olen yrittänyt puutarhajätteestä saada multaa, niin mitään ei tapahdu, vaan lehdet ja kukkien varret vaan kuivuvat kehikossa. Pitääkö sinne lisätä jotain "kompostointiainetta"? Ainakin vettä, vai kuinka?

 23. Meillä oli metallihäkkeihin kerättyjen lehtien kanssa vuosia sama ongelma. Kuivuivat vain, eivät maatuneet mullaksi. Sitten keksimme laittaa pressun häkkien ympärille pitämään kosteutta, ja avot, multaa tulee ja vieläpä hyvää multaa. Eli heinähäkki ei saa olla liian ilmava. Olemme myös lisänneet Biolanin kompostiherätettä lehtikerrosten väliin. Kastelun on tänä kesänä hoitanut taivas.

 24. Kiitos, eilamar. Täytyy tunnustaa, että nykyisin en jaksa keskittyä lukemiseen. Enemmän tulee sählättyä täällä netissä.

 25. Kiitos! Joo, epätietoisuus on kaksipiippunen juttu. Raastavaa, mutta toisaalta silloin on aina vielä toivoa. Mukavaa viikkoa!

 26. Mikki tsemppaa! Joo, ja se stressaa, että jalasta ylöspäin on suht hyvä olla. Tosin sen huomasin sunnuntaina pihalla, että kuntoni on aivan romahtanut. Vähän aikaa raittiissa ilmassa ja uni maistui.

 27. Haluan kyllä ehdottomasti havuja vielä lisää puutarhaamme. Talven tulo ei tunnu niin pahalta, kun jää jotain kaunista näkyviin.

 28. Syksyistä – ja ihanan kaunista!
  Miten Mikin turkki voi aina olla noin hohtavan puhdas, vaikka se ahertaa puutarhatöissä päivät pitkät? 🙂

  Jaksamista!

 29. Mikki on kyllä ihan, kuin Samu, aina menossa mukana. <3 Aurinkoista viikkoa Satu <3

 30. Kaunis tuo valkokukkainen maksaruoho. Ja ihana äiti joka auttaa! Eikä auttava mieskään pahitteeksi ole.

  Toivottavasti sairautesi saa nimen, raskasta on olla kipeänä eikä edes tiedä miksi.

 31. Kaunista pihallasi! Varmasti väsyttää nuo vaivat ja epätietoisuus. Toivon parempaa oloa sinulle ja levollisempaa mieltä.

 32. Ai, että miten ihania kuvia! Äidit <3. Äitini oli tänään minuakin auttamassa. Haravoi lehdet ja viimeisteli kasvihuoneeni talvikuntoon. <3 Tällaiselle ihmiselle, joka tykkää tehdä itse kaiken on ollut kamalan vaikeaa ottaa apua vastaan! Kyllä joutuu hammasta puremaan, kun joutuukin vain sivusta seuraamaan! Aika hyvin sain kasvarin siivouksen itse hoidettua, mutta tuskastuttavaa, kun en murtuneen jalan kanssa kuitenkaan saanut vietyä hommaa ihan loppuun asti itse. Ei se helppoa ole ottaa vaan lunkisti!:D Tsemppiä!! <3

 33. Isot maksaruohot on komeita syyskukkijoita.
  Voimia sinne ja parantumista.

 34. Tsemppiä ja rentoa oloa sinne! Puutarha näyttää varmasti keväällä ihanalta, majan ikkunasta tai ei. 🙂

 35. Maksaruohot ovat kyllä näyttäviä. Onneksi sinulla on nyt sairasloma. Hyvää multaa saitte. Onneksi Mikki oli apuna puutarhassa!

 36. Kiva seurata pihaasi eri väreissä eri vuodenaikoina. Todella kaunista myös syysväreissä.

 37. Ihanan näköinen tuo teidän puutarha näin syksylläkin. 🙂

 38. Juu, Mikki on aina mukana. Kyllä tuo sairasloma tuli ihan tarpeeseen niin fyysisesti kuin henkisestikin.

 39. Upeita syksyisiä kuvia! Uusimman postauksesi peruteella paalut on nyt kuitenkin maassa – hienoa!
  Voimia sairautesi kanssa kamppailuun. Mukavaa että saat apua läheisiltäsi pihatöissä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: