Uudistusta… – Renewing…

Uudistusta… – Renewing…

Heips! Jälleen on uusi viikonloppu edessä. Uudistin viikolla kuukausi sitten tekemäni kranssin. Värit olivat jo kulahtaneet tuulessa ja sateessa. Uudistukseen käytin oman puutarhan kukkia. Nyt kranssi ilahduttaa etuovellamme entistä ehompana. Hi! It’s Friday again! This week, I renewed a wreath I made a month ago. I used flowers from our garden. 

Kävin tänään taas reumalääkärillä. Täytyy tässä todeta, että minulla on aivan ihana lääkäri. Ihan paras! Pari piikkiä kortisonia sain jalkaan. Isovarpaan tyviniveleen ja polveen. Näillä mennään toistaiseksi. Sain myös lähetteen fysioterapiaan. Tulehtuneen jalkani reisilihakset ovat käyttämättöminä surkastuneet sen verran huonoon jamaan, että tarttee tehdä jotain. Em. syystä tuntuu, että polvi pettää välillä alta. Today, I visited my rheumatologist. I got two injections cortisone and I’ll be resting at home for a week.

Mikki 

Olen nyt viikon verran sairaslomalla. Lepuuttelen jalkaa ja huilin muutenkin. Viime aikoina on elämä murjonut sen verran.

Sain ajan ravitsemusterapeutille. Katsotaan siellä, onko ruokavalioni oikea reuman ja mahani vuoksi. Olen jo muuttanut ruokavaliotani melkoisesti. Ei lihaa, sokerit minimissä ja pyrin syömään gluteenitonta. Kalaa ja äyriäisiä syön. Kahvista yritän luopua kokonaan pikku hiljaa. Viiniateriat ovat historiaa, sen sijaan vihreä tee on pop! Toivottavasti ruokavalio auttaa. Tänään tuli kutsu uuteen masutähystykseenkin. Onneksi sinne on muutama kuukausi aikaa. Tällä viikolla ilmestyi uusi Viherpiha. Takakannessa oli 16.11. ilmestyvän numeron esittelyä. Siellä olikin tutunnäköistä… Next month, there will be an article from our garden in Viherpiha, a garden magazine. A journalist and a photographer visited our garden in July.

Heidi Haapalahti ja Teija Tuisku kävivät puutarhassamme heinäkuussa. Yllä kuva Teijan ottamasta kuvasta Viherpiha-lehteen. Oikein mukavaa viikonloppua! Mitäpä meinaat touhuta?

50 thoughts on “Uudistusta… – Renewing…

 1. Kaunis kranssi! <3
  Tsemppiä kaikkeen paranemiseen ja kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua!
  Bongasin heti tutunnäköisen pihan Viherpihan takakannesta. 🙂

 2. Upea kranssi!
  Meillä vietetään rento viikonloppu perheen kesken kotosalla.
  Tänään katsotaan Vain elämää ja käydään saunassa.
  Toivotan sinulle ihanaa viikonloppua!❤️

 3. WAU mikä ranssi! Aiva uskomattoman komia…..ja mikkä färit! Aah!
  Toivottavasti piikit ja lepo tuaa helepotusta.
  Kyllä mä viälä tuala pihalla kupeksin….jotaki piäntä touhaan.

 4. Ihana kranssi. Tuollaista ei kaupoista löydä.

  Lopeta vain kahvin juominen. En ole juonut yhtään 2000-luvulla. Suolistoleikkauksen jälkeen olisin voinut aloittaa uudelleen, mutta varon tuota juomaa.

 5. Huikeeta upea toi kranssi!! Tsemppiä kuntoutumisen ja pidetään peukkuja, että tulevaisuus tuo tullessaan lempeitä uutisia.

 6. Onpa muhkea ja kukkea kranssi! Ja Mikki on niin suloinen nukkuessaan, että tekisi mieli suukottaa jos voisi 🙂

 7. Onneksi sait lähetteitä myös eteenpäin. Toivotaan levon auttavan.

  Mikki taitaa olla hyvänä seurana myös sairaslomalla.

 8. Kiitos! Ehkä minäkin pääsen vähän käppäilemään pihalle.

 9. Upea kranssi! Hyvää viikonloppua sinullekin. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus pestä kasvari ja verkottaa puutarhan suojausta tarvitsevat puut ja pensaat. Ne olisi ainakin tarkoitus tehdä ja ehkä jotain muutakin, jos keksii…

 10. Todella onnistunut ehostus, upea!!! Tsemppiä kipujen kanssa! <3 Ikäviä vaivoja. Hyvää viikonloppua sinne. 🙂

 11. Aivan upea kranssi. Onneksi vaivojasi hoidetaan hyvin ja olet saanut lähetteitä eteenpäin. Kyllä Suomessa on hyvä terveydenhoito. – Kaunista viikonloppua!

 12. Voimia sinulle Satu sairautesi kanssa! Upean kranssin olet tehnyt. Pitääkin hankkia seuraava numero niin pääsee kurkistamaan pihaasi ehkä vähän uusistakin kuvakulmista 🙂
  Meidän viikonloppuun kuuluu lasten kavereiden yökyläilyjä, autotallin siivousta ja ulkoilua. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 13. Upea kranssi ja vielä omasta puutarhasta! Toivottavasti olosi kohenee ja helpottuu, ruokavaliolla kyllä saa monesti ihmeitä aikaan.

 14. Siinäpä sitä hommaa onkin! Mulla jää kasvarien pesut aina kevääseen.

 15. Kiitos, Outi. Olen jo aika tottunut kipuun, mutten siiihen, etten voi tehdä sellaisia asioita kuin haluaisin.

 16. Sanotaan näin, että hoito on loistavaa, jos ja kun sinne pääsee. Pääseminen poliklinikalle voi olla kiven takana.

 17. Kiitos, Riikka. Upeat kuvat ovat tulevassa jutussa. Olen jo saanut nähdä ne. Kyllä Teija Tuiskulla on silmää kuvata! Teillä onkin toiminnallinen viikonloppu!

 18. Aivan ihastuttava kranssi. Ja niin on kyllä nukkuva Mikkikin. Sinne vain Mikin viereen viettämään sairaslomaa ja niveliä parantamaan. Seura ei voisi parempi olla.
  Kävin pihalla kuvaamassa ja varpaat jäätyivät, kun en laittanut saappaisiin villasukkia.

 19. Ihana kranssi! Ei vaan kaikilla synny tuollaisia.
  Toivottavasti vaivat helpottuu ja paranee. Mahavaivatkin on keljuja kun on syötävä jotain ja vaiva vaan jatkuu. Sit aattelee että miks söin tuota ja tätä, kun taas vaivaa. Toivottavasti ravitsemusterapeuttikin osaa antaa apua.

 20. Kiva että puutarhastanne on tulossa juttu Viherpihaan 🙂 Tsemppiä sairaslomaan!

 21. Huikean kaunis tuo sinun kranssisi! Ja tuntuu varmasti ihanalta, kun oman pihan kuvia saa katsella lehden sivuilta, onnea siitä! Voimia!

 22. Todella kaunis kranssi.
  Uskon, että ruokavaliosta tulet saamaan paljon apua niin reumaan, kuin vatsankin ongelmiin.
  Oman pihan esittely lehdessä on aina kiva juttu. Näkee kaiken tavallaan "toisin silmin".

 23. 2013 kävin huippulääkärillä vatsatutkimuksissa ja muuta ei löydetty kuin ärtynyt paksusuoli. Peläkäsin itse vatssyöpää, lääkärini epäili haavaista paksusuoen tulehtusta. Onneksi vain tuo vaiva, jonka kanssa oppii elämään, kunhan jättää ne jutut pois, jotka eivät sovi. Eka on stressi, mutta miten sellaisen saa pois! Sitten en juo kahvia muuta kuin yhden mukillisen aamulla ja sen on oltava Robertsin suklaakahvia eli matkoillakin juon vain mustaa teetä. Vihreä tee ei käy ärtyneelle paksusuolelle ollenkaan, vaikka sillä voi olla muita terveysvaikutuksia. Kaalikaan ei kävisi, mutta sitä on nyt jollakin tavalla syötävä tämän kesän sairauteni takia. Punaista lihaa olen karttanut jo senkin takia, kun se ei vain maistu eli elimistö tietää. Joskus ulkona saatan ottaa poroa ja pari kertaa talvessa valmistan gulassin. Muuten kalaa, kalaa ja kanaa. Punaisen lihan pois jättämisen pitäisi auttaa niin suolta kuin reumaa. Ysätävlläni on vaikeita niveloireita, mutta reumatekijää ei ole löydetty, mutta hän jätti punaisen lihan pois ja vähän muutakin…

 24. Jep, viikon kuluttua on ravitsemusterapeutti. Pitää kirjoittaa ruokapäiväkirjaa..

 25. Kiitos, Kruunu Vuokko. Totta. Itse katselee omaa pihaa aina samoista kulmista.

 26. Joo, lihatta olen ollut vuoden. Kalaa ja äyriäisiä syön. Mulla on selkärankareuma. Mahakatarrini oli muuttunut viidessä vuodessa mahasyövän esiasteeksi. Autoimmuunitauti tämä mahakatarrikin, kuten reumani. Yhden kun saa, saa samalla rahalla monta. Yritän nyt elää niin terveellisesti kuin osaan. Menen viikon kuluttua ravitsemusterapeutille, josko häneltä saisi vielä neuvoja. Sokeria ja gluteenia vältän, koska kuulemma edistävät tulehdusta. Sitruksia, kaalia, suklaata, alkoholia, tulisia mausteita tulee välttää. Näillä mennään.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: