Voihan kotilo!

Voihan kotilo!

Hiphei! Jälleen uusi viikko… Eilen, sunnuntaina, paistoi aurinko meillä kaakossakin ja sen kunniaksi oli ehdottomasti mentävä pihalle.

Mikin kanssa siellä touhuttiin niitä näitä. Leikattiin hortensioita, haravoitiin… Tuo haravointi oli vähän koomista, mutta joo-o. Kyllä me haravoitiin! Ensimmäinen kotilokin löytyi ja se eli. Joten kotilotaistelu on käynnistynyt hankien keskellä! Varokoot vaan!

Vähän me autettiin kevättäkin… Tuossa alapuolella olevassa kuvassa Mikki on kuin jääkarhu ;O)

Ja, hei tähän loppuun arvontavinkki! Tubekanavallani kommentoimalla Arvontaa, koulintaa ja kylvöä -videota, voit osallistua ensi viikonlopun kukka-arvontaan. Arvontaan pääset TÄSTÄ. Onnea arvontaan ja mukavaa viikkoa!

42 thoughts on “Voihan kotilo!

 1. Kotilot ovat kyllä karseita otuksia. Onneksi kaikki kotilot eivät ole lehtokotiloita.

  Mikki tosiaan näyttää ihan jääkarhulta.

 2. Vau, Mikki näyttää tosiaan jääkarhulta alimmassa kuvassa. 🙂
  Onpas kotilo aikaisin liikkeellä. Täällä ollaan vielä aivan lumen ja jään peitossa, joten jänikset ovat ainoat näkyvissä olevat tuholaiset.
  Keväistä uutta viikkoa! <3

 3. Voihan kotilo, pitää alkaa tarkastella omaakin pihaa siihen malliin että kotiloita voi jo olla.

 4. Kotilo, miten masentava löytö tässä ihanassa alkavassa keväässä.

 5. Ei noihin kotiloihin taida mikään tepsiä, tulevat jo lumen keskeltäkin harmistuttamaan meitä!

 6. Onpa kyllä sitkeitä, ei taida koskaan päästä kotiloista eroon, jos niitä sattuu saamaan. 🙁 Meillä ei onneks vielä ole, siis vielä! Kyllähän ne pian löytää tiensä tänneki…taitaa olla vaan ajan kysymys.

 7. Kotilo??? Apua, mie oon taas ihan pihalla.
  Voiks sellaisia siis olla ihan puutarhassa ja mitä ne siellä tekee. Pliis ethän kerro kenellekään etten tiedä tällaista asiaa kun kaikki muut tuntuvat tietävän.

 8. Kotilo, joka elää. Voi tavaton mitä sissejä ne.
  Tsemppiä taisteluun!

 9. Ei! Mä niin inhoan kotiloita!:( Niitä ei vielä 10 vuotta sitten juurikaan ollut täällä, ja viime kesänä aivan älytön määrä jokapuolella. Epätoivoisesti niitä keräilen meidän pihalta, vaan aikamoista tuulimyllyjä vastaan taistelua. Meidän pihaa ympäröi kahdelta sivulta sellainen rytö, että siellä niiden kotiloiden on hyvä lisääntyä. Olen myös huomannut, että kun kotitiemme asfaltoitiin, lisääntyivät kotilot valtavasti. Kaipa niiden on helpompi liikkua asfaltilla. No,kohta se siis taas alkaa. Viime kesänä harkitsin jo myrkyn ostamista, vaan se on ihan törkeän kallista, ja käsittely pitäisi toistaa…Olen siis tyytynyt keräämään niitä kiehuvaan veteen pesuainepulloon tms., ja sitten korkki kiinni ja roskiin. Vinkkejä?

  Kivaa viikkoa Satu!:)

 10. Onneksi pihamme on toistaiseksi säästynyt kotiloilta. Kohta en uskalla ostaa yhtään kasvia niiden rantautumisen pelossa.
  Mukavaa viikonalkua.

 11. Voihan kotilo tosiaankin! Itsekin kävin pensaidenalustoja eilen pöyhimässä, sillä siellä niitä aina talvehtii. En vielä löytänyt. Mutta sotaan olen tänä vuonna varautunut minäkin. Taas kerran.

 12. Yäk, miten sitä aina talven aikana yrittää unohtaa ne kotilot ja joka kevät yhtä ärtyneenä muistaa ne taas! Ei siinä auta kuin aamusella käydä kierroksella ja leikkiä "massamurhaajaa" jotta niiden kanssa ei ihan jokaisesta kasvista tarvitsisi tapella 🙂
  Onneksi ollaan vielä toistaiseksi säästytty meidän tontilla siruetanoilta, mutta tuossa lähistöllä (n. 1km päässä) niitä jo on tavattu ja yhteisvoimin pois kerätty!

 13. Täälä ei vielä kotiloita ole majaillut, onneksi ☺
  Juurikin luulin, että teille on jääkarhu rantautunut, on niin eredyttävästi näköinen ☺

  Kivaa tiistaipäivää Sinulle Satu ja Mikille rapsutuksia ♫~☺

 14. On se niin ihanaa kun aurinko paistaa ja kevät tulee. 🙂

 15. Pikku jääkarhu sopii hienosti tuonne lumiselle pihalle 🙂 Meillä ei ole onneksi vielä ollut kotiloita tai etanoita, ne ovat varsinainen maanvaiva.

 16. voihan kotilo! Meillä ei ole vielä löytynyt kuin muutama kuollut.

 17. No johan on kotilo aikaisin liikkeellä, varsin ällöjä kavereita!! Miten teillä käydään sotaa?

 18. No voi harmi niistä kotiloista!! Todellakin Mikki näyttää jääkarhulta 🙂

 19. Niin se ilmasto lämpenee: jääkarhuja =D ja kotiloita =( Pelolla odotan, koska kotilot saavuttavat meidän pihan, puolen kilometrin päässä niitä jo näkyy… Mikki-jääkarhun sen sijaan ottaisin ilomielin puutarhaan touhuilemaan =)

 20. Jääkarhu tosiaan! Voi kun siellä on vielä paljon lunta. Tuntuu uskomattomalta että muualla lunta vielä piisaa, kun meillä ajellaan jo kesärenkailla. No, tytär kertoi juuri , että heillä on koulujen väliset hiihtokilpailut tänään, pohjoisessa kun asuvat.

 21. Meillä noita lehtokotiloita valitettavasti on. Ei paljon, koska aloitan häädön aina jo näin varhain. Juu, Mikki on nallukka.

 22. Ajoissa on. Löytyi vielä toinenkin naapurin puolelta ryömimässä meille. Sai lähdöt. Mukavaa loppuviikkoa, Sara!

 23. Nyt on ollut niin lauha talvi, että kotilot ovat taas vomissaan. Rakeet kehiin!

 24. Niinpä… Ei niistä kokonaan pääse eroon, vaikka mitä tekisi.

 25. Joo, kyllä ne varmaan löytävät tiensä joka paikkaan ajan mittaan.

 26. Ole, Nanni, onnellinen, ettet niistä tiedä. Kotiloita ei taida olla vielä niin pohjoisessa. Ne viihtyvät puutarhassa ja syövät kasvit aivan rei'ille. Lisääntyvät ihan tajuttomasti. Yksi kotilo tekee kahden viikon aikana 43 munaa. On ns. kaksineuvoinen, eli lisääntyy ihan itsekseen.

 27. Juu, ei ollut täälläkään kymmenen vuotta sitten. Meillä niitä on vain yksittäisinä, mutta rahaa uppoaa rakeisiin satasia joka kesä. Me raivattiin rajalta kaupungin metsää metrin verran ja laitettiin sepeliä aidan alle. Lisäksi on nuo rakeet, tuhka ja kahvinporot käytössä. Poimin tietty pois, jos kotilon näen.

 28. Niitä kotiloita tulee jopa puutarhamyymälöitten kasvien mukana. Olen löytänyt parikin kertaa. Mukavaa viikkoa!

 29. Meidänkin kaupungissa niitä on tuolla itäpuolella. Me ollaan lännessä.

 30. Joo, Mikki on ihan jääkarhun näköinen noitten jäälohkareitten keskellä. Kiitos, ma-te. Mukavaa loppuviikkoa!

 31. Ole onnellinen, ettei ole. Kun ne kerran rantautuvat, ei niistä hevin pääse!

 32. Jep, sekä kotilot että minä ollaan ajoissa liikkeellä.

 33. Meillä on kehissä kerääminen, rakeet, tuhka ja kahvinporot. Lisäksi olen neuroottisen siisti kaikkien nurkkien suhteen. Pyrin, että ei ole heinikoita, joissa kotiloitten muhia.

 34. Niinpä! Kaipa niitten kotiloitten kanssa on taas taisteltava. Joka kesä sama juttu. Mikki on nallukka.

 35. Voi ei. Toivottavasti säästyt noilta kotiloilta mahdollisimman pitkään. Mikki on ihana!

 36. Lunta on aivan liikaa. Asuisin kyllä niin mielelläni etelämmässä. Suomi on pitkä maa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: