Riisutut..

Riisutut..

Hei! Jälleen viikonloppu edessä! Kiitos, ihanat, edellisen postauksen kasviavusta. Nyt on oudoilla kasveilla nimet ja sainpa hyviä kasvatusvinkkejäkin. Meninpä tänään perjantain kunniaksi pihalle puuhailemaan. Riisuin havut suojistaan ja annoin niille lämmintä Rhodolannoitevettä.  Ja kuin tilauksesta tuli nyt illemmalla sadekin.

Näyttää kyllä paljon kivemmalta, kun havujen varjostuspeitteet on poistettu. Pihalla ei enää kummittele. Vielä pitäisi tuo patsas nostaa jalustalleen.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tulee tähän ympyrän tienoille vielä tänä keväänä muutos. Toivotaan, että näin käy.

Siitä olen iloinen, että taemman köynnöskaaren hunajaruusu, jonka hankin viime kesänä, näyttää olevan erittäin hyvässä hapessa. Jos kaari täyttyisi jo tänä kesänä? Pitäisiköhän hankkia ensimmäiseen kaareen lumikärhö? Olen tuskastunut odottelemaan nykyisten köynnösten kasvua. Pusutunneliin tulee lumikärhöä ainakin.

Minkä sortin lumikelloja minun kannattaisi hankkia, jotta leviäisivät hyvin? Minulla oli joitain lumikelloa ja ovat tainneet kadota kokonaan, koska ei niitä näy missään.

Länsipolun ikivihreät paljastuivat myös.

Ja sitten vähän kukkatykistystä kasvarista…

Näihin kuviin ja tunnelmiin… Mukavaa viikonloppua!

25 thoughts on “Riisutut..

 1. Siitä se pikkuhiljaa alkaa vihertämään.Sulla on niin valtavan kauniita kukkia jo kasvarissa ja Mikki siellä piällysmiehenä tsiikailemassa joko näkyy maassa mitä 😉

 2. Havut antaa tähän aikahan kummasti färiä muuten nii färittömähän puutarhahan. Kasvaris on komiaa kukkatykitystä!

 3. Havuista tulee tosi ihanasti ryhtiä puutarhaan!
  Lumikellot ovat hitaita leviämään… kyllä ne kaikki (paitsi jotkut kerrotut) tekevät siementaimia, pitää vain odotella…

 4. Voi mikä kukkien määrä sinulla siellä kasvarissa on – ja mikä piha taas tulossa kesäksi. Kyllä tuolla kelpaa tepastella Mikinkin!
  Ihanaa puutarhaviikonloppua sinulle!

 5. Heti tuli puutarhaan vähän vihreyttä, kun huput poistettiin.
  Ihanaa viikonloppua ❤️

 6. Juu, aion kyllä vielä lisätä tuota havujen määrää.

 7. Hih, taitavat olla hitaita leviämään ja nopeita katoamaan. Ainakin meikäläisellä! Missä luuraavat?? Tykkään kyllä havuista, jos vain eivät kellastu. Mikillä on tuohon hommaan paljon vaikutusta.

 8. Kiitos! Tuolla me Mikin kanssa kesä tepastellaan. Mukavaa viikonloppua!

 9. Totta. Ikivihreistä saa puutarhaan näköä myös talvella. Aionkin panostaa niihin. Kivaa viikonloppua, Outi!

 10. Onpa ihanaa kukkaloistoa kasvarissa! Voimakkaan pinkit hyasintit ovat upean näköisiä 🙂
  Mukavaa viikonloppua!

 11. Goodmorning dear Satu,
  Thank you for taking us with you in your beautiful garden. It looks like a fairytale.
  Have a wonderful weekend.
  Rosehugs Marijke

 12. Lumikellojen leviäminen ja tuuheutuminen vaatii kärsivällisyyttä. Olen kuitenkin käsittänyt, että puistolumikello ei ole Suomenkaan oloissa kovin arka. Turkinlumikello kärsi viime vuonna yhdestä paikassa pakkasista ja siellä se minulla väheni.

 13. Kasvarisi kiiltää suorastaan,olet rakkaudella sitäkin hoitanut ja kaikkea muuta myös, sen huomaa. Kaunista tulossa ja jo onkin sinulla siellä. Mukavaa viikonloppua 🙂

 14. Kasvarissa näyttää kyllä niin houkuttelevalta! Juuri kävin omassa ja se on kyllä ihan varastona vielä. Jospa tässä lähiviikkoina pääsisi senkin kimppuun. Muutenkin teidän piha on jo ihan valmiina kasvukauden starttiin 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 15. Minultakin aina lumikellot häviävät. Ärsyttävää!

  Pidän kovasti hyasinteistä ja olen ilahtunut, kun niitä saa näin keväisinkin nykyään. Vai onko kylmän kevään myöstä joulukukkamyynti jatkunut? ='D

 16. Puutarhasi on kovin kaunis myös näin lumettomaan aikaan! Kauniita muotoja ja tosiaan havut tuovat ryhtiä. Oletko laittanut penkkeihin jotakin katetta, kun nekin ovat niin kauniin tasaisen näköisiä?

 17. Innoissani olen touhunnut niin pihalla kuin kasvarissakin aina ilmojen salliessa. Nautin nyt sitäkin enemmän, kun syksyllä en mihinkään pystynyt. Kivaa viikonloppua!

 18. No, niin on! Kyllä tuo kevätkukkavalikoima on kivasti lisääntynyt. Saatavilla muutakin kuin tetejä.

 19. Kiitos. Ei ole katetta. Syksyllä tyhjennettiin viisi heinähäkillistä kompostimultaa. Johtuisiko siitä?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: