Ku halvalla sain… ;O)

Ku halvalla sain… ;O)

Heips! Tänään tuli shoppailtua viisi timanttituijaa, multaa ja erinäisiä juurakoita ja sipuleita. No, ku halvalla sain! Facen puolelle pistinkin jo tuijista live-videota. Mies kaivoi Länsipolun laidalle kuoppia tuijille. Ennen istutusta oli äidilläni ja minulla eilen kunnon urakka kaivaa erinäiset ruusupuskat pois. Olipa muuten juuria ja piikkejä.

Tuohon havujen taustalle teräselementtiaitaan kasvaa kesäksi taas villiviini.

Länsipolun varrella kasvaa yksi atsalea, useampi alppiruusu ja kolme valkokartiokuusta, jotka ovat vielä varjostusverkkojen alla. Ja eksyinpä tänään Lidliin.. Ruusulaari oli jo tyhjä, kun menin, mutta muuta löytyi.

En edes tiedä, mitä nuo kaikki ovat. Osaisitko auttaa? Merkkasin kysymysmerkit noihin minulle tuntemattomiin. Oisko tuo yksi pinkki jalokallioinen? Vai mikä se on? Entäs nuo muut merkkaamani? Pitääkö jotkut noista nostaa talveksi pois? Onko tuo valkoinen jokin harsokukka?

Tämmöistä tänään. Viikonlopulla voisin postailla taas Zetasista ja siitä patsaasta. Mukavaa torstai-iltaa!

41 thoughts on “Ku halvalla sain… ;O)

 1. "Vähän" lisää istutettavaa. Upeaa sitten kun kaikki kukkii ❤️

 2. Lollypoppejakin tarttunut näköjään Lidlistä mukaan:) lempparililjojani. Vanhojen ruusupuskien kaivaminen on viheliäistä hommaa, viime keväältä tuttua puuhaa. Upeaa kukintaa tulossa sinne!

 3. Oi, joko teillä on maa sula, meillä on vielä ihan rudassa, kun tuli uudestaan yöpakkaset ☺
  Kokeileppa googlettaa noilla nimillä mitä on pussin kyljessä, saattaa löytyä nimet niille ☺
  Mukavaa viikonloppua Satu ♥

 4. Minä unohdin koko Lidlin tarjoukset. Höh. Täällä meillä ei istutuskuoppia kaiveta vielä pitkään aikaan. Jospa juhannuksena voisi pikkuisen kolon nakertaa maahan. Lunta tuli taasen tänään. Kyllä alkaisi jo riittää tämä talvi.

 5. Google kertoo. Löytyy töyhtövana, japanilainen orkidea lilja, morsiusharso.

 6. Vasen alareunassa on mielestäni konnanlilja. Ostin viime vuonna Lidlistä myös. Saas nähdä miten on talvehtinut.

 7. Oletpas tehnyt hienoja ostoksia! Tuo valkoinen morsiusharso minullakin on penkissä, joskus jostain tullut (ehkä kasvinvaihtopäiviltä) mutta hyvin on talvehtinut ja levinnyt penkissä 🙂
  Ihanaa viikonloppua, toivottavasti saadaan lämpöä että pääsee kunnolla pihahommiin!

 8. Ruusunpuskien kaivaminen on varmasti kurjaa. Me taas kaivoimme vanhoja rähjäisiä syreenejä, että saatiin tilaa tuijille, jotka ovat muuten edelleen säkkien sisällä.

 9. Vasemmalta: konnnanlilja, huopaohdake, morsiusharso, töyhtövana. Ylhäällä oikealla näyttää vähän kellohyasintilta. En saa selvää edes sen nimestä. En saanut mun konnanliljaa onnistumaan, kun ostin Lidlistä. Oon sen aina halunnut. Tosi erikoinen.

 10. Onpas siinä taas kukka poikineen. Varmasti upean näköistä sitten kun kukkii.
  Oikein hyvää perjantai päivää ja viikonloppua sinne.

 11. Sulo Vilen -syndroomaa on näköjään liikkeellä. Jokunen pussukka Lidlistä lähti minunkin mukaani ja kaikkia en edes tunne. Täytyy googlettaa.

 12. Brodea queen fabiola, kukkakaupoissa leikkona myytävä brodea, triteleiaksi myös kutsuttu, liljoihin lukeutuva, parsan sukuun kuuluva

  Galtonia, kesähyasintti
  loppukesän kukinta, tuore, kostea maa

  Tricyrtis hirta, lppukesällä kukkiva, varjossa viihtyvä, konnanlilja
  kasvupaikka vettä läpäisevä, ei siedä kilpailua,
  tuore, runsasravinteinen, hiekka- ja humuspitoinen kasvualusta

  Gypsophila näyttää mielestäni kukkakaupassa myytävältä morsiusharsolta
  Joku morsiusharso varmaankin jokatapauksessa

  Eucomis. töyhtövana. Lukeutuu luultavasti ananaskasveihin. Puutarha.netissä, näytti olevan siitä asiaa.

  Eucomis, brodea ja tricyrtis hirta näyttää mielestäni "kukkakaupan kukilta" siis leikkokukilta.

  En osaa sanoa noiden talvenkestävyydestä, tuli kiire Lidliin 😉

 13. eilen katselin teidän istustuvideota <3
  En voi mennä mihinkään puutarhaliikkeeseen kun mopo karkaa käsistä…tosin hankkija lehteä eilen selanneena päätin hakea yhtä sun toista tarjouksessa olevaa, kun halvalla saa. Kaipa kaikille paikkain löytyy…
  Mukavaa viikonloppua!

 14. Tuijat ja villiviini muodostavat ihanan yksityiskohdan. Ruusupuskia en haluaisi käsitellä oikein mitenkään, mutta leikkasin aiemmin keväällä kokonaan alas sekä juhannusruusun että pensasruusun kun olivat tulleet vähän huonon näköiseksi eivätkä kukkineetkaan toivotulla tavalla. Toivottavasti auttaa.
  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

 15. Luin alkuun, että "tänään tuli shoppailtua viisi timanttijuttua" ja kerkisin jo miettiä, että ohhoh, nyt on Satu pistänyt korukaupassa haisemaan :D. Mutta olikin vihreitä timantteja, jotka näyttää ihanan eläviltä kaiken keskellä. On niin ankeaa tää yleisväritys muuten tällä hetkellä. (Siellä Kevätmessuilla muuten katselin silmät pyöreinä ilmeisen lajitietoisia ostajia, jotka näyttivät löytävän sieltä mun silmään keskenään ihan samannäköisten multaisten juurimukuloiden seasta aina just ne tietyt, jotka on ihan pakko saada. Meikäläisellä on siihen vielä piiiiitkä matka, joka tuskin koskaan edes toteutuu :))

  Reipasta viikonloppua!

 16. Joo, pitänee googlettaa. En suoraan sanoen jaksanut ryhtyä puuhaan.. Ajattelin, että täällä käy eksperttejä. Mukavaa viikonloppua, ma-te!

 17. Meilläkin satoi yöllä räntää. Nyt paistaa aurinko.

 18. Tuo lämpö olisi jo niin tarpeeseen! Mukavaa viikonloppua, Kisu!

 19. Minä ajattelin tänään kuoria entiset tuijat säkeistään ulos. On noissa syreeneissäkin kaivamista.

 20. Kiitos, Kati! Uskaltaako tuon konnanliljan jättää talveksi penkkiin? Entäpä tuo töyhtövana? Näyttävät ihanilta.

 21. Kiitos, Piia. Toivottavasti menestyvät. Mukavaa viikonloppua!

 22. Jep, outoja minullekin. Sain jo monta hyvää tunnistusta.

 23. Kiitos. Googlettelin noita ja muutamat pitää ottaa sisälle talvehtimaan. Jännä kokeille itselle uusia kasveja.

 24. Hankkijalta minäkin hain eilen multaa ja kolme tuijaa. Aina on tilaa uusille kasveille. Mukavaa viikonloppua!

 25. Juhannusruusu onkin piikkinen tapaus. Oli noitten kaivamisessa melkoinen urakka. Mukavaa viikonloppua, Kristiina!

 26. Heh, enpä paljon korukaupoilla käy. Kukkiin menee kaikki omaisuus. Jep, ankea on väritys tällä hetkellä. En minäkään ole mikään lajike-expertti. Lilja on lilja ja tulppaani on tulppaani. That's it. Mukavaa viikonloppua, Annukka!

 27. minäkin ostin uudet Galtonian sipulit. Lisääntyvät kyllä aika mukavasti. SE paha talvi tappoin vanhat Galtoniat. Tricyrtis hirta talvehtii kyllä ihan hyvin, mutta kannattaa laittaa ekana sulavaan, pihan lämpimimpään paikkaan, koska kukkii niin myöhään syksyllä, että ei aina ehdi ollenkaan. Eucomiksen sipulit otan syksyisin maasta ja laitan sellaisenaan jonkin astian pohjalle ja tuon Pikku-Madeiralle lämpöasteisiin talviksi. Monet kasvattavat Eucomista myös ruukussa ja vievät ruukun kellariin.Samoi tein aikanaan Triteleialle, enää mulla ei sitä ole. Molempi parempi. Ja ainahan kannattaa ostaa kun halvalla saa. Nuo Lidlin pussit eivät mielestäni olleet nyt kovinkaan halpoja, jotain erikoisuuksia odotin sieltä löytäväni, mutta ei nyt ollut.

 28. Tykkään kylllä havuista. Aiemmin meillä ei ole ollut niitä koiran vuoksi. Toivonkin, että Mikki ei ruiki niihin, jotta eivät kellastu.

 29. Kiitos, ihana! Jep, jotkut juurakot ja sipulit olivat aika kalliitakin. Minulle näissä oli niin monta ihan outoa, että ajattelin kokeilla. Nimet voisivat kyllä olla helpompia. Eivät jää mun päähän..

 30. Wautsi olet käynyt taas kukkaisostoksilla, ja edullisilla sellaisilla. Me kävimme tänään Lappeenrannassa, ja tuolla Lidlissäkin tuli käytyä, huomasin nuo juurakot ja mukulat mutta osasin tällä kertaa pitää näppini erossa niistä, kun on tullut osteltua jo aika paljon daalioita.
  Ruusujen juurten kaivaminen maasta on kyllä työlästä hommaa, mutta onneksi sait apuja.
  Hyvää ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua teille sinne ?

 31. Galtoniaa ostin minäkin, googlella sain nimeksi kellohyasintti. Ajattelin että on kaunis vaikka yhden kesän kukaksi jos ei talvehdi.

 32. Lidl yllättää hyvillä valikoimillaan ja tarjouksillaan, jos sattuu huomaamaan – nyt meni kyllä ohi! Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan, miten nuo erikoisuudet kasvavat ja kukkivat… Tuijat tuovat kivasti rauhoittavaa väriä ja suojaa pihalle, ja onhan sitten talvellakin jotakin vihreää. Ruusujen aivamisesta on täälläkin runsaasti kokemuksia:(

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: