Tillbaka till Sverige!

Tillbaka till Sverige!

Heips! Aurinkoista uutta viikkoa! Nyt mennään takaisin Ruotsiin! Aloitetaan NT-messuilla, joista on vielä muutama kuva. Alla kuvia messujen ideapihoista, jotka eivät sytyttäneet meikäläistä pätkänkään vertaa ja sen huomaa kuvien laadustakin. Kunhan räpsin jotain.. En muista pihojen teemoja, enkä tekijöitä. Sekin ehkä kertoo jotain.. Tietty tähän vuodenaikaan on haastavaa saada kasveja ideapihoihin, mutta siltikin.

Tässä alimmassa ideapihassa oli kiva värimaailma ja ihanaa rustiikkia, mutta enpä pistäisi pihalle noin hienoa kaappia sateeseen. Heh, he. No, tuo nyt oli vähän kärjistetysti sanottu. Jos noista jotain positiivista hakee niin, eipä ollut sitä iänikuista kunttaa, haketta ja atsaleoja. No, atsaleat ovat jees, mutta tuntui yhdessä vaiheessa, että Suomen puutarhaohjelmissa ei ollut muuta kuin noita em. juttuja tarjolla näkyvän sponsorin kera. Oonks mie nyt vähän ikävä ihminen? Ja sitten vielä muuta messuantia.

Vanhalle monolle uusiokäyttöä..

Aika psykedeelisiäkin parvekelaatikoita… jokaiseen makuun..

Plantagenin näkemyksiä parvekkeista..

Tuo pelargoniamäärä voisi olla liikaa jopa meikäläiselle… Sitten esimakua tulevasta… Kävimme Zetasin puutarhalla. Olisipa ollut kevät jo vähän pidemmällä ja kassajonot lyhyempiä. Em. seikoista ja lentomatkustamisesta johtuen en ostanut Zetasilla yhtikäs mitään! Ei ole ihmeitten aika ohi. NT-messuilta ostin Garden Girlin caprihaalarit puutarhaan, ihqut puutarhasaappaat ja kasan puutarhalehtiä. Aika maltilliset hankinnat sielläkin!

Oi, että haluaisin tuollaisia pallukoita puutarhaamme. On meillä kolme, mutta miten ovat talvesta selvinneet, jää nähtäväksi.

Ja tuollainen penkki olisi ihan must! En ole nähnyt Suomessa missään tuollaisia myynnissä. Oli pakko istuutua tuolle. Haaveitten penkki!

No, tässä alkupaloja Zetasille… Patsastelun jatkoakin on tuloillaan lähipäivinä. Vielä en tiedä, miten kävi. Neitonen on vielä muotissa. Mukavaa viikkoa!

28 thoughts on “Tillbaka till Sverige!

 1. Mä jotenkin tykkään noista kirkkaan värisistä kukkalaatikoista.
  Ihanaa tiistaita ❤️

 2. Kivan näköinen tosiaan tuo penkki. Tuollaisia voisi olla vaikka puistoissakin. Kukkabannerisi on muuten hieno! 🙂

 3. Oi, tuo penkki on kyllä tosi kiva. En ole itsekkään nähnyt missään Suomessa. Kelpais kyllä mullekkin.

 4. Tuollainen klassikkopenkki olisi aivan ihana, Englannissa niitä aina kuolaan – hyvä tietää, että on jo rantautunut Ruotsiin, ehkä sitten 10 vuoden sisällä meille Suomeenkin 😀
  Heh, olet ihanan suorasuu! 😀 Kunttajutut on tosiaan kivoja metsässä ja monilla pihoilla, mutta ei joka ikisillä messuilla, joista hakee uusia juttuja.

 5. jeps, Helsingin messuilla oli kunttaa ja haketta, jälleen kerran. Soisi joskus jotakin muutakin ideaa. Ruotsissa näkyy olevan esillä kaikenlaista erilaista.

 6. Ihanan näköistä..tuo penkki on ihgu..mulla onkin muuten tollanen raparperinlehti ja mono vähän samantapainen taidankin tehä tollasen 😉 kiitti vinkistä.Innolla odottaen et lumet sulais pian..meillä sitä riittää ;/

 7. Pinkit kukkalaatikot, jaa, mitähän kukkia noihin laittaisi. Patsasuutisia odottelen, se näyttää niin upealta.

 8. Kyllä on ispiroivia messukuvia – monenmoista ideaa oli tarjolla.
  Erityisen ihana on tuo alkukuva leinikeistä, Ranunculus mitä lie 🙂

 9. Kiitos kun taas "pääsi mukaan" messuille, kivoja kuvia:) Taitaa tulla ähky kaikesta kauniista eikä sitten oikein osaa ostaa mitään? Tai niin ainakin mulle usein käy… Olisithan voinut tuollaisen ison pallukan ostaa ja viedä koneeseen, hih hih

  Mukavaa viikkoa!

 10. Hauskaa, että muitakin kuntta jo tympii. Sitä oli tänäkin vuonna Hesan messuilla, joskin jo vähemmän. Kauniita puutarhakalusteita saa meillä edelleen etsimällä etsiä. Näköjään niitäkin pitää lähteä hakemaan Tukholmasta.

 11. Minulle ovat vähän liian räväköitä.. Mukavaa viikkoa, Outi!

 12. Kiitos. Leinikit ovat kauniita. Jep, tuo penkki on ihana!

 13. Kuntta on oikeassa paikassa kiva juttu, mutta kun joka puutarhaohjelma oli yhteen aikaan täynnä kunttaa, atsaleoja ja kirjavia tekstiilejä. Paikalle tultiin vielä raskaalla kalustolla ja perinneperennet paiskottiin roskalavoille. Se oli meikäläiselle vähän liikaa..

 14. Saan jo näppyllöitä kuntasta! Voisi olla vähän mielikuvitusta ikuisen kuntan sijaan.

 15. Oih, vielä lunta. Meillä on lutan ehkä kaksi litraa terassilla varjossa. Ei enää muualla, mutta kylmää on.

 16. Leinikit ovat ihania ja selkeästi trendikasvi – ainakin Ruotsissa.

 17. Mulle tuli tuo ähky. En osannut lopulta enää haluta yhtikäs mitään. Paitsi pallukan olisin halunnut! Ja tuon penkin. Liian isot haaveet!

 18. Meillä nuo puutarhakalusteet ovat yleensä aika ikäviä. Suorakulmaisia, synkkiä tai sitten vitivalkoisia. Ei ole tunnelmaa, ei. Pitäisikö lähteä kesällä Tukholmaan pakettiauton kera?

 19. On hieno tuo penkki. Eikä muuta kuin tekemään. Kiva piipahtaa messuilla näin kuvitse, kun ei muuten pääse. Upea tulee muuten tuosta teidän patsaastanne. Taitoa sekin vaatii.

 20. Yllättävän vähillä ostoksilla selvisit. 😉 Tuo Zetas olisi varmasti kiva paikka vierilla joskus vähän kesemmällä. 🙂

 21. Eivätpä olleet kovin häävejä Tukholman ideapihat, mutta olivat sentään erilaisia kuin suomalaiset… Bloggareiden NT-vierailuista lukiessani olen aina vaan vahvemmin sitä mieltä, että minunkin pitää päästä noille messuille joskus… Lisää Zetas kuvia odotellaan 🙂

 22. Kiitos, Liisa. Tuo penkki jää kyllä tekemättä, mutta josko jostain tuollaisen joskus löytäisi.

 23. Todella vähillä. Realiteetti oli, että lentokoneen käsimatkatavaroihin ei mahtunut. Mulla ei ollut mitään ruumaan menevää matkatavaraa.

 24. Tiedän tunteen. Samasta syystä minunkin oli tuonne päästävä. Olen kuolannut noita messuja niin monena keväänä muiden blogeista. Zetasia tulee viikonloppuna.

 25. Kyllä on paras käyttää omia mieltymyksiä, messuille keksitään aina jotain uutta ja jossakin se raja tulee vastaan ja menee överiksi. Ei nuo kuvien pihat olleet minunkaan mieleen. Tuollaisen pullukan minäkin haluaisin pihalleni, mutta taitaa olla vain 1-vyöhykkeen (jos sitäkään) kasvi. Penkistä tykkäsin, olen juuri katsellut penkkejä, haluaisin jonkin romanttisen penkin, vaikka paikkakin on vasta suunnitelmissa.

 26. Hienoja tuijia, pallotuija ilmeisesti? Olikos hinta kohallaan ku tuon kokoisina esillä?

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: