Terveisiä Tukholmasta ja arvonnan voittajat

Terveisiä Tukholmasta ja arvonnan voittajat

Hei! Hälsningar från Stockholm! Terveisiä Tukholmasta. Olipa reissu. Lensimme perjantaina äitini ja tyttäreni kanssa Tukholmaan. Suunnitelmissa oli, että perjantai olisi Tukholman katselua ja lauantaina kävisimme puutarhamessuilla ja Zetasin puutarhalla.

Tukholman katselu loppui aika lyhyeen. Olimme juuri päässeet Drottininggatanille, kun parin sadan metrin päässä jysähti. Terroristi ajoi rekan Åhlens-tavaratalon seinään. Olimme matkalla Åhlensille, kun joku nainen sanoi, että siellä on pommiepäily ja ei kannata mennä siihen suuntaan. Kuulimme lähes kymmenkunta laukausta ko. suunnasta ja käännyimme äkkiä ympäri. Meitä vastaan tuli sankoin joukoin pelästyneen näköisiä ihmisiä. Helikopteri pörräsi koko ajan Vanhan kaupungin yläpuolella.

Meille sanottiin, että ulkosalla ei kannata olla, vaan pitää hakeutua sisätiloihin. Löysimme rauhalliselta sivukadulta ravintolan, jonne menimme syömään. Ravintolassa oli wi-fi, ja luimme netistä, mitä oli tapahtunut. Jouduimme viettämään ravintolassa erinäisiä tunteja, sillä hotelliimme Vaasakadulle ei päässyt katusulkujen vuoksi. Lopulta aika myöhään illalla pääsimme sinne kiertoteitä pitkin. Täytyy sanoa, että koko kaupunki suljettiin hetkessä. Katusulkuja tuli joka puolelle, poliiseja oli valtavasti. Sanoisin, että erittäin tehokasta toimintaa. Kaikki kaupat olivat kiinni, joukkoliikenne pysähtyi, vain muutama ravintola ja baari sivukaduilla oli auki. Oli lähes aavemaista. Meillä oli vain surkea matkailukartta, josta puuttui puolet kaduista. Sen ja ystävällisten ihmisten avulla löysimme hotellille. Ruotsalaiset ovat aivan huippuystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä.

Lauantaina vielä oli suurin osa kaupoista kiinni. NK-tavaratalo ja muutama isompi kauppa oli auki. Ihmiset vaelsivat kukkien kera Åhlensin edustalle muistamaan kuolonuhreja ja loukkaantuneita. Myös poliiseille annettiin kukkia kiitokseksi. Edelleen poliiseja oli valtavasti ja katuja poikki.

NK

Seuraavassa postauksessani kerron vierailustamme Tukholman Nordiska Trädgårdar -messuilla. Ja jahka messut on käsitelty, kerron käynnistä Zetasin puutarhalla. Alla YouTube-video, jolla kerron siemenarvonnan voittajat. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Onnea voittajille! Lähetättekö voittajat yhteystietonne blogini sähköpostiin: [email protected], jotta voin postittaa palkinnon teille?

Mukavaa viikkoa!

35 thoughts on “Terveisiä Tukholmasta ja arvonnan voittajat

 1. Olipa todella ikävä tapahtuma Tukholmassa. Onneksi ette olleet lähempänä Åhlensia. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu.

 2. Tärkeää, että olitte turvassa. Joskus elämä on pienestä kiinni.

 3. Voi kauhistus, satuittepa lähelle kamalaa tapausta.

 4. Oi järkyttävää kuulla, että olet ollut ihan siinä vieressä tuon kamalan tapahtuman aikana.
  Surullinen tapahtuma ja todella surullista, että maailma ajautuu koko ajan pelottavammaksi paikaksi.
  Harmi, että teidän reissusta tuli tuollaisia muistoja :/

 5. Voi hurjaa, voi apua, miten lähellä olette olleet! Huh. Kylmät väreet käy. Nyt onneksi takaisin kotona taas!

 6. Voi jestas kuinka likellä olitta! Mahtoo olla järkyttävää tajuta, mitä olis voinu tapahtua. Onneksi teillä kaikki hyvin!

 7. Oli todella ikävää ja surullista. Ei meillä hätää ollut, mutta oli melko karmivaa todistaa noinkin läheltä noita tapahtumia. Monta viatonta kuoli ja loukkaantui. Pikkutyttökin.

 8. On se pienestä kiinni. Olisimme varmasti ehtineet pidemmälle, jollei tyttäreni olisi pysähtynyt valokuvaamaan joka kadunkulmaan.

 9. Oli aika pelottavaa seurata tapahtumia noinkin läheltä. Poliisi oli kyllä huipputehokas.

 10. Juu, täällä ollaan. Moni lähempänä ollut ei kotiin päässyt.

 11. Ei me ihan vieressä oltu, mutta samoilla kulmilla. On se ihan eri juttu lukea noista tapahtumista lehdestä, kuin seurata paikan päällä. Ihmiset olivat todella järkyttyneitä.

 12. Maailma on joskus paha paikka. Kyllä tuo kosketti, kun mietin, mitä monelle tapahtui. Flämä muuttui tai loppui silmänräpäyksessä.

 13. Aika lähellä. Ei meillä hätää ollut. Mutta nykymaailmassa voi näemmä tapahtua mitä vain.

 14. Voi, menee ihan kylmänväreet! Te olitte aivan keskustassa mustana perjantaina…me olimme sinne matkalla messuilta, mutta onneksi saimme puhelun, jossa meitä varoitettiin! Ihanaa että olitte turvassa! Elämä saa todellakin hetkessä yllättäviä käänteitä.

 15. Hyvä, että ette joutuneet pahimpaan hässäkkään. Yksi ihminen sai koko kaupungin sekaisin…

 16. Olipa ikävä tapahtuma onneksi teille ei sattunut mitään varmaan järkytys. Ajattelin kyllä sinua kun tiesin että olit sinne menossa:)

 17. Niin jopa satuitte lähelle sitä tragediaa. Mistä sitä koskaan tietää mikä tapaus on sattunut, kun tulee kaaos. Ennenkuin tietoa saa. On kyllä kamalaa kun/jos pitää tehdä jotain tuollaista, jotta ei tarvitsis palata entiseen kotimaahansa.
  Onneksi pääsitte kotiin ja saitte katsella hienoja näyttelyitäkin siellä.

 18. Kauhean surullisia uutisia kauniista Tukholmasta. Ihmisten pahuudella ei tunnu olevan mitään rajaa.

  Rauhaisaa Pääsiäisen aikaa teille.♥

 19. Järkyttävää tuo hulluus, terrorismi. Onneksi selvisitte ja suru mielessä kuolleiden ja loukkaantuneiden puolesta.
  Hyvää pääsiäisen odotusta!

 20. Ihan hirveän pelottavaa. Kyllä siinä pakosti tulee mietittyä niitä "mitä jos"-ajatuksia jälkikäteen.

  Kerrassaan surullinen tapahtuma. Enkä tajunnut, että osuitte oikeasti noin lähelle sitä, vaikka tiesinkin, että olette maisemissa.

 21. Onneksi selvisitte ja olette turvassa! <3
  Heti iskuista kuultuani, mietin teitä kaikkia puutarhaystäviä ja huoli oli kova.

 22. Kiitos Tukholman terveisistä, mutta olittehan tosi lähellä pahuuden pesää. Koskaan ei voi tietää…….onneksi olette turvallisesti kotona.
  Odotan messuilta kuvakertomustasi.

 23. Oli aika epätodellinen ja pelottava tunne silloin perjantaina.

 24. Juu, nähtiin paljon kaikesta huolimatta. Tuntuu kyllä pahalle loukkaantuneiden ja uhrien puolesta.

 25. Surullista oli. Ihmishenki on joskus halpa. Mukavaa Pääsiäistä.

 26. Aika lähellä tosiaan oltiin. Tuo reissu ei heti unohdu.

 27. Kiitos, Riina. Tässähän sitä olla möllötetään. Kaikilla ei käynyt yhtä hyvin.

 28. Kiitos, Molley. Kuvia tulee, joskin vähemmän kuin ajattelin. Ei ollut tarkennut kohdillaan. Keskittyminen vähän herpantui.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: