Karu totuus!

Karu totuus!

Heips! Tänne kaakkoon on luvattu reilua sadetta pariksi päiväksi. Onneksi ehdin kuvata tulppaanit.

Tästä kuvasta yllä tuli mieleen, että meillä on leikattu nurmikko (lue: sammal ja rikkaruohot) jo kahdesti tänä keväänä. Muutama kymmenen neliötä meillä nurmikkoa vielä on.

Tämän kuvan divaani hakee vielä paikkaansa. On nyt väliaikaisesti tuon naispatsaan vieressä.

Minua ärsyttää suunnattomasti, että nuo köynnöskaaret loistavat valkoisina kesästä toiseen. Eikö ne kasvit voisi jo täyttää noita? On jos jonkinlaista köynnösruusua ja kärhöä istutettuina. Vaan ei. Tuossa keskusympyrässä piti kukkia tulppuja reippaasti enemmän. Minne lie nekin joutuivat? Pettymys.

Tässä loivassa rinteessä on taasen ihan liian kivistä. Pitänee taas kaatosateilla pyllistellä jakamassa noita reunuskasveja, jotta peittävät kiviä. Em. menetelmällä levitin ajuruohoa menestyksekkäästi viime kesänä.

Yläpuolen kuvassa on tuo rimpula Lidlin köynnöskaari. Se ei myöskään peity sitten millään. Ei ole mikään silmiä hivelevä näky. Köynnöshortensia jurottaa. No, sehän on tunnetusti hidaskasvuinen ja villiviini ei rehevöidy.

Kasvimaalla, jota en kovin usein kuvaile, vihertää jo hieman. Salaattia, tilliä, retiisiä, parsaa, perunaa ja sipulia sekä hunajakukkaa ja sammareita. Kituuttaa siellä myös muutama ylijäämätomaatti. Meni hermot satoihin taimiin ja osalla oli karu kohtalo.

Liikaa kiviä näkyvillä. No, riittääpä mulla hommia.

Yleisnäkymää takapihalta

Etupihalla rauniomuuritiilit tönöttävät vielä kasassa. Odottavat, että miehelläni on aikaa rakentaa muuri. Tämä oli tällainen jupinapostaus. Kuvat sellaisia, jotka eivät ole läpäisseet aiemman postauksen sensuuria. Tässä tuli karu totuus. Tehtävää riittää. Huoks. Ei ole meikäläisen bloggailu pelkkää positiivista päivänpaistetta. Valitan. Mites sulla? Onko paljon tehtävää ja ehostettavaa puutarhassa tänä kesänä?

20 thoughts on “Karu totuus!

 1. Hih, kyl mie suuresti ihmettelen! Niinku nyt nuo köynnöskaaret..

 2. Sinulla on upea puutarha, mutta ei sen hoitaminen ole aina helppoa. Kiviä on paljon, mutta minusta ne ovat kauniita. Minulla on tänä kesänä enemmän rakennushommia. Postailen niistä, kunhan asiat etenevät. Ota rennosti Satu, olen varma, että puutarhasi palkitsee sinua tänäkin kesänä. Ei kaikki kasvit, useimmat kuitenkin.

 3. Saaripihassa riittää ahkeroimista, olemme täällä vain touko-lokakuulla. Kasvimaalla on aina jotain puuhastelua ja tänään istutin kolme mustikkapensasta lisää kolmen entisen rinnalle…aina on tekemistä 🙂 Aika ei käy pitkäksi 🙂

 4. Tänään istutin kasvihuoneeseen kirsikkatomaatin ja paprikan pienet taimet.Sitten ulos laatikkoon persiljaa ja tilliä.Siellä ne harson alla kököttää!

 5. Kesä on vasta aluillaan, joten kyllä näkymät pihallasi varmaan muuttuvat ja toivottavasti kaaret täyttyvät ruusuista ja kärhöistä. Kaaret ovat kyllä kauniita ilman kasvejakin. Omat viime keväänä istutetut kärhöt taitavat olla mennyttä kalua. Mitään ei näy nousevat mullasta. Haaveilen kovasti ihanista köynnösruusuista, mutta pitää varmaan unohtaa sellaiset höyräykset, kun talvet ovat muuttuneet niin surkeiksi.

 6. Näyttää mukavalle, ja kesähän on vasta aluillaan,joten paremmaksi vain muuttuu!
  Ja kyllä, meillä ehostettavaa riittää todellakin 😉

 7. Mikä näissä kuvissa karua oli?! Se on selvä, etteivät kasvit vielä ole päässeet vauhtiin, mutta kaunis pihasi on tuollaisenaankin.

 8. Joo, aina riittää fiksailtavaa, mutta se on vaan kivaa ja tuo haastetta. Eipä noita auta stressata.

 9. Ei käy pitkäksi, se on varma. Puuhastelu on parasta. Toisaalta tulee kamala tyhjyys, jos on sellainen tilanne, ettei ole oikein mitään tehtävää tai projektia. No, sellainen tilanne ei taida olla realistinenkaan.

 10. Ihan hyvä idea suojata ne. Mulla ovat ihan taivasalla. Joka vuosi sama juttu. En paljon suojaile ja sitten se vääjäämättä näkyy sadossa ja kaikessa.

 11. Haluaisin niin, että nuo kaaret jo täyttyisivät. Aika monta kesää olen jo odotellut. Sama juttu Pusutunnelilla. Kärhöihin ei voi yhtään luottaa – ainakaan meidän kivimaassa. Toivon, että hunajaruusu täyttää odotukset. Sitä on kehuttu.

 12. Jep, ei lopu hommat ja hyvä niin. Pitäähän tavoitteita ja paranneltavaa ollakin tai käy tylsäksi. Nuo olivat pihamme epäkohtia, jotka ottavat omiin silmiin ja siksi en niitä paljon kuvaile.

 13. Kiitos, Vilma. Minusta nuo harmaat polut ja kivet, joita ei vielä mikään pehmennä, ovat vähän karuja. Haluaisin, että vain osa kivistä näkyy vehreitten reunuskasvien alta. Suurimmassa osassa pihaa näin jo on, mutta tuo yläpiha on vielä vähän vaiheessa. No, ei kaikki valmistu kerralla.

 14. Meille voi tulla ihastelemaan puutarhan karua ilmettä. Tänä aamuna satoi taas lunta, lämpötila +4.

 15. Nythän on kasvukausi aluillaan, ei mitään hätää vielä, mutta ymmärrän kyllä ongelmasi. Tahtoo olla vain niin, että nälkä kasvaa syödessä, mitä enemmän tietää sitä enemmän vaatii. Minun silmissäni puutarhasi on kaunis noin.

 16. Ounou! Sulla on kyllä haasteelliset olosuhteet. No, meillä oli 5 plusastetta ja satoi vettä.

 17. Mulla on nurmikkoa leikattavana vain pari neliöta, mutta enpähän ole sitäkään saanut vielä tehtyä, huoh!

 18. Kyllä ne kaaret paljaina jurottaa vielä monella pihalla – täällä ainakin! Minun tomaatintaimistani on jo osa päätynyt kompostiin, uhkailin niitä jo aiemmin, kun niin surkeilta näyttivät. Ja kylmä sää ei vielä päästä uloskaan… harmi! Mutta mehän olemmekin kukkien ystäviä!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: