Ruusushoppailuja ja juhannusta

Ruusushoppailuja ja juhannusta

Moi! Juhannusaatto meni mukavasti pihalla – kuten aina. Leikattiin nurmikko, trimmattiin, leikattiin pensasta, haketettiin, mies rakensi Lillevillaan portaita. Illalla käytiin kaupungilla kävelyllä, mutta ei jaksettu odottaa kokon sytyttämistä, oli sen verran viileä keli.

Eilen ostin puoleen hintaan Elisabeth Queen -ryhmäruusun (jo kolmannen), Sympathique-köynnösruusun, perhoangervoja ja Duchese de Montebello -ranskanruusun. Ne istutin eilen. Vähän aikaa kyllä piti etsiä paikkoja, mutta kun halvalla sain.. ;O)

Eräällä näyttää olleen taas kiire.. Valkoinen Salama = Mikki <3

Hopeahärkit ovat alkaneet kukkia.

Mikki nuuskuttelee mirrinminttua.

Lillevillan terassi ja portaat ovat työn alla ja mökki sai kesäkukat.

Takapihalla on kovin vihreää vielä. Kuin tyyntä myrskyn edellä. Kaksi viikkoa ja silloin pitäisi pamahtaa.. kukkaloisto. Odotellaan ja toivotaan hyviä kelejä. Reilu viikko ja on Avoimet puutarhat. Alustavasti luvattu sadetta. Mikä yllätys! Mukavaa juhannuksen jatkoa!

29 thoughts on “Ruusushoppailuja ja juhannusta

 1. Täälläkin on juhannus mennyt puutarhahommissa ja laiskotellessa. Taas hienot kuvat rehevästä puutarhastanne! 🙂

 2. Vihreäkin on kaunista, kun se on noin rehevää, mutta tietysti mikään ei voita kukkaloistoa. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

 3. Ihanat rodot. Ja tottakai täytyy hankkia kasveja, jos halvalla saa 🙂 Mukavaa juhannusta!

 4. Erinomaiset ostokset. Edullisia taimia ei voi ohittaa.
  Mukavaa juhannuksen jatkoa!

 5. Kaunista katseltavaa, todellakin, myös vihreä on kaunista kun se on noin kauniissa järjestyksessä. Perhoangervo on silmäteräni omassa puutarhassani, niin keveä ja kaunis. Lisäsin sitä penkkiini reippaasti hetki sitten, koska runsaana ryhmänä se on kauneimmillaan, eikä kasvi itse ole kovin hyvä leviämään. Toki tekee uusia alkuja, mutta vasta muutaman vuoden päästä, enkä malta odottaa:) Puutarhasi on sekoittanut pääni totaalisesti. Pyörin kuin väkkärä omalla tontilla ja suunnittelen uusia istutuksia:) Kiitos pyörremyrskystä, jonka aiheutit! Mukavaa jatkoa juhannuksen pyhinä!

 6. Mukavaa juhannuspäivää. Onhan teillä vielä vähän nurmikkoa, senhän voi muuttaa kukkapenkeiksi. 😉

 7. Kävin tutkimassa monta kukkapostaustasi heti aamusta alkaen! Ihanan kukkiva on puutarhasi ja suloinen Mikki! Eikö Mikki koskaan eksy kukkien keskelle? Hyviä hankintoja olet tehnyt – rakastan noita Elisabetteja ja ranskanruusuja 😀

  Oikein mukavan leppoisaa Juhannusta sinne Teille!

 8. Onko sinun puuutarhassasi yhtään rikkaruohoa? Minä en pärjää ollenkaan. Yritin kiskoa juolavehnää hopeahärkin seasta. Kasvavat villiviinin juurella molemmat.

 9. Mukavaa Juhannusta …kyllä silmä lepää,kun kattelee näitä kuvia teidän upeasta puutarhastanne.Mikille halit =)

 10. Tuota kukkaloiston pamahdusta minäkin oottelen… mainioita hankintoja, kyllä ne aina johonkin mahtuu:) Hyvää juhannusta!

 11. Runsautta riittää, mutta aina löytyy kolo mihin istuttaa, kun &quot;sulovileenit&quot; iskee 🙂
  Ihanasti näkyvät nuo hopeahärkit varmasti myöhään iltaisin, kun jo vähän hämärtää.

 12. Mukavaa juhannuspäivää sinulle Satu! Saisi nuo sateet jo hetkeksi väistyä.

 13. Sinä kukkavelho, kerrohan minulle miten saada juhannusruusu menestymään! Haaveissani
  on istuttaa juhannusruusu tänne mökkimaisemiin, meren rannalle. Kuinka syvä kuoppa tulee
  kaivaa ja millaisessa mullassa ruusu viihtyy? Entä lannoitus? Kiitos neuvoistasi jo etukäteen!

 14. Ruusujen kukintaa odotan kovasti, nyt tuntuu olevan runsautta tiedossa sillä rintamalla. Harmi vain että avoimiin ei pääkukinta ehdi. Toivottavasti edes silloin on sateeton päivä koko Suomessa.

 15. Kiitos! Niinpä, ei voi jättää kauppaan.. Mukavaa juhannusta!

 16. Kiitos, Between! Ruusujen kohdalla aina vähän emmin kirvojen vuoksi, mutta pitäähän ruusuja olla. Ja halvalla sain! Mukavaa juhannusta!

 17. Kiitos, Villis! Hih, eipä kestä! Mulla on jatkuva hepuli ja pyörintä päällä. Lähes joka päivä kurvaan taimiston kautta.. ja uutta istutan. Mukavaa juhannusta!

 18. Niinpä! Se on varmaan seuraavaksi vuorossa…, kun tila loppuu! Mukavaa juhannusta!

 19. Kyllä Mikki välillä eksyy. Arimmat paikat suojaan kukkaraudoilla siihen asti, että kukat ovat tarpeeksi isoja. Elisabethit ovat vähän arvaamattomia. Monta on talvi vienyt.. Mukavaa juhannusta!

 20. Heh, on niitä. Nyppään kyllä rikat pois aina sitä mukaa, kun niitä silmiin osuu. Alkukesällä enemmän, loppukesällä vähemmän, kun rikoille ei enää ole tilaa.

 21. Aika kivoilta nuo hopeahärkit nyt näyttävät. Tykkään niistä. Mukavaa juhannusta!

 22. Meillä ei tänään satanut, mutta huomenna ilmeisesti sataa. Välillä voisi paistaakin. On ollut tuulista ja pilvistä.

 23. Kaivaisin puolimetrisen kuopan. Kastelisin taimen, kaivaisin ison kuopan, jonka pohjalle vettä ja hevosenlantaa. Sitten vähän multaa, ettei juuret pala, ruusu kuoppaan ja multaa päälle ja vielä kastelu. Käyttäisin hyvää Mustaa Multaa. Alkukesällä lannoittaisin, elokuulla antaisin syyslannoitetta.

 24. Olen tässä miettinyt, että mitä kukkii Avointen aikaan. Heinäkuun puolivälissä meillä kukkisi kyllä kaikki mahdollinen, mutta tuohon aikaan..? Ehkä pionit. Toivotaan hyvää säätä.

 25. Tulin ensimmäistä kertaa blogiisi vierailulle ja vau. Aivan huikean upea puutarha &lt;3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: