Että semmosta…

Että semmosta…

Moi! Ilmoja on pidellyt… Ken ei halua reumapäivityksiäni lukea, kannattaa skipata teksti ja katsoa vain kuvat.. Kuten pitkäaikaiset lukijani tietävät, tämä blogi ei ole pelkkää päivänpaistetta. Tänään paistaa ulkona, muttei minun korvien välissä.

Meikäläisen elo on taas kerran koipi suorana löhöilyä. Yllätys. Puoli lomaa menikin kivasti. Sunnuntaina oikein tanssahtelin Avoimissa kollegalle, miten hyvässä kunnossa jalat ovat. Ylpeys kävi lankeemuksen edellä ja tuli mahaplätsit. Heti maanantaiaamuna.

Kävipä kuitenkin tuuri ja sain ajan reumalääkärille ensi viikolla. Jospa se siitä, kun pääsen tänä kesänä ajoissa hoitoon. Oma reumalääkärini lomailee, mutta polilla on joku toinen lääkäri. Onneksi.

Ei nuo kylmät ja kosteat kelitkään ole hyväksi olleet. Nooh, Lillevillan sängylle on nyt käyttöä. Voin makoilla puutarhassa. Mies lähtee viimeistelemään Lillevillan maalausta, joten lähden henkiseksi tueksi köllöttelemään mökin sisälle. Ikkunoista näkee koko puutarhan yli.

Mutta niinhän se on, että ei olisi vaivoja, jollei olisi reumaa. Itse asiassa on hassua olettaa, ettei minulla mitään tulehduksia olisi. Jotenkin itse ja ympäristö niin olettavat. Joskus kokee syyllistämistäkin siitä, että riekun liikaa, kun on tämä reuma. Kyllä minusta on oikeus elää hyvää ja aktiivista elämää silloin, kun on kivuton jakso. Ehdin himmailla ihan tarpeeksi silloin, kun tulehdus on päällä. Ja näemmä se iskee, varot tai et.

Mikki nukkuu tuossa lattialla vieressäni. Kovin näkee toiminnallista unta. Haukkuu, ulisee, valittaa, heiluttaa häntää ja jopa murahtelee. Mitä lie unissaan touhuaa.

Tänään täällä paistaa aurinko. Kun katson ikkunasta tuonne kadulle, kulkevat ihmiset takit päällä, joten ei taida kovin lämmin kuitenkaan olla. Viikonloppuna pitäisi lämmetä.

Pitää yrittää delegoida noita pihahommia perheelle. Josko poika leikkaisi nurmikon, tyttö kastelisi ruukut ja mies kasvarit ja hyötykasvit…

Tällaista se reumaatikon elo on. Ei onneksi tapa, mutta hermoja tämä välillä raastaa… Reuma on aina olkapäällä ja mukana, valmiina iskemään. Tällä viikolla olin ajatellut käväistä Helsingissä, mutta jäänpä kotiin.

Mitäpä ajattelit tehdä viikonloppuna! Minä köllöttelen ja odotan tuhansien nuppujen aukeamista. Mukavaa viikonloppua!

48 thoughts on “Että semmosta…

 1. Onpa harmillista! Nyt täytyy vaan ottaa lunkisti ja kuulostella mitä lääkäri sanoo. Nyt voit kirjaimellisesti nauttia puutarhastasi lekotellen sängyllä. Niin kaunista ja vehmasta siellä näyttää olevankin. Tsempit sinne 🙂
  Koirien unen seuraaminen on usein aika huvittavaa; tassut vispaa ja päästelee vaikka mitä ääniä. Välillä suukin massuttaa, kuin söisi jotain.

 2. Mummin reumaa sivusta seuranneena tiedän miten viheliäis sairaus on ja miten mummikin sitä kutomista harrastaa vielä nytkin 96veenä ja onneksi voi, vaikka on ollut kausia ettei voi kutoa. Silloin pitää juuri tehdä, kun on kivuttomampaa ja sinun rakkaus on teidän uskomattoman upea puutarha <3 Paljn voimahalauksia Satu sinne ja ei välitetä mitä muut sanoo <3

 3. Ketuttaa puolestasi…Minulla on ollut lauma teinejä (5)jo juhannusta edeltävältä viikolta. Viikon vielä ovat :/ Ruoan laittoa, pyykinpesua, seurustelua…Tänään pääsin puutarhatöihin ja viikonlopun aionkin viettää ulkona.

 4. Reuman kanssa takuulla hankalaa. Tiedän sen parin läheiseni kokemuksista.

  Omiin selkäpuolen vaivoihini olen tänä kesänä vihdoin hakenut – ja saanut – apua. Löysin tosi hyvän kiropraktikon, jonka avulla tuntuu että olen saamassa omia liikkumisiani järkeviin raameihin. Minulla on ollut juuri tuota samaa ongelmaa kuin sinulla; kipu iskee silloin kun iskee, varon tai en. Jos olen liikkumatta, ei hyvä. Jos liikun, taas tulee kipuja. Nyt uskoisin saaneeni kiinni elämäntavasta jonka avulla saatan päästä vastaisuudessa vähemmillä kivuilla ?Kivaa sinänsä että esimerkiksi puutarhatyöt ovat sen tyyppistä liikuntaa joka auttaa minua. Pidän peukkuja että sinäkin kekkaat jonkun kivan konstin itsellesi ❤️

 5. Paranemista! Ja toivottavasti nopeaa sellaista. Ei tuo ole millään mittarilla kivaa mutta onneksi pääset pian hoitoon.

 6. Juu, pakko nauttia, vaikka olen tekevää tyyppiä. Sehän tässä päähän ottaakin, kun on rajoitettava liikuntaa, ettei tulehdus pahene ja leviä.

 7. Kiitos, Tiia. Näinhän se on. Ei voi koko elämäänsä varoa ja jättää tekemättä sitä, mitä rakastaa. Odotan koko pitkän pimeän talven kesää ja kukkia. Nytkö pitäisi olla vaan? Kyllä tää syö naista.

 8. Hienoa, että löysit avun! Kivut siedän, mutta tekemättömyyttä en..

 9. Voi harmi sentään! Toivottavasti pääset pian taas puutarha hommiin.
  Minun tädillä on ollut monta vuotta reuma.
  Toivotan sinulle hyvää viikonloppua ja Mikille myös!❤️☀️

 10. Kiusallinen vaiva joka vaikuttaa koko elämään. Jo edesmennyt ystävä sai apua vaivoihin kaalikääreen avulla.
  Onneksi sinulla on tarkastaja puutarhassa joka valvoo että kaikki sujuu.
  Terveisiä Mikille ja parane pian taas kuntoon.

 11. Tylsää, todella tylsää. No kohta taas puuhaat täysillä puutarhassa, joten lepää nyt vaikka ei sekään herkkua ole <3

 12. Voi kurja :(. Meidänkin suvussa on reumaa. Voin kuvitella kuinka ikävää on se jos lomalla ei kipujen takia jaksa tehdä sitä mitä tekisi mieli. Ota iisisti, ja rehkit sitten kun on terveempi jakso. Onneksi sinulla on iloinen puutarhakoira, Mikki seurana!

 13. Persiistä tuommoinen. Itsellä ei ole reumaa, mutta selkä kun rupeaa oireilemaan, niin siinä on hermo riekaleina. Mindi näkee vissiin samoja unia, sekin murahtelee, ulisee, häntä heiluu ym =D.

 14. Harmi että kivut iskivät taas. Onneksi sinulla on täydellinen paikka lepäilylle ja toipumiselle, nimittäin puutarhasi Lillevilla!

 15. Toivottavasti lääkärissä käynnistä on sinulle pikaista apua. Nyt vaan sitten lepoa. Täällä minä olen ystävien luona ja huomenna alkaa leipomisurakka sunnuntain juhlia varten.

 16. Nytkö se taas iski. Ymmärrän harmituksesi. Toivottavasti lääkärissä käynti auttaa.

 17. Voi kurjuus!
  Toivottavasti pääset pian taas nauttimaan kauniista puutarhastasi. Reuma on ikävä seuralainen.
  Nyt vaan lepäilet ja annat muiden hoitaa raskaat työt 🙂

 18. Parempaa vointia sinne Mikin viereen! Ainakin sinulla on hyvää seuraa siellä.

 19. Reuma on kurja kaveri ja kipu iskee kun sitä vähiten odottelee, mutta sille ei sovi antaa periksi – elämän iloista ja puutarhasta täytyy nauttia, puuhastella silloin kun voi kunnes kipukausi iskee arvaamatta. Onneksi sinulla on upeat tukijoukot apuna! Viikonloppuna meillä kukkamaat siistiytyvät ja uusia taimia laitan kasvuun…se on niin jännittävää! Kummityttö kävi tekemässä yhteen kukkamaahan remontin ja siihen mahtuu nyt kaikkea ihanaa lisää – ihana kummityttö (ja vielä hortonimikin joten hänet uskaltaa kukkamaalle päästääkin)!

  Mukavaa viikonloppua kuitenkin, toivottavasti kipu antaa periksi!

 20. Onneksi sait ajan. Odottaminen vain on tuskaa. Ei niistä tulehduksia aina tiedä, mihin iskevät. Toivottavasti tällä kertaa menisi nopeammin ohi.

 21. Tsemppiä! On ikävä sairaus tämä reuma. Ymmärrän jotenkin, itsellä nivelpsori mutta siinä kipu vaihtelee paikkaa, joskus äityy jokin kohta pahaksikin. Aurinkoa, hyvää oloa ja iloa lepäilyyn, toivotaan että tuo kipuilu äkkiä hellittäisi otteensa <3 Kaikkea hyvää sinne, ja parempia jaksoja runsaasti!

 22. Ihanat kuvat hienosta pihastanne!

  Toivottavasti saat pian helpotusta kipuusi.

 23. Toivotaan. Kaikkeni yritän, että tulehdus talttuisi ajoissa.

 24. Kiitos, Aila. Kylmäkääreellä on tulehtunutta kohtaa hoitanut ja ottanut tulehduskipulääkettä. Toivotaan, että asettuu.

 25. Joo, pakko lepäillä. Onneksi ei ole mitään isompia hommia.

 26. Kyllä minä jaksaisin ja kivunkin saa pois, mutta tuo tulehdus on viheliäinen. Leviää kuin rutto pahemmaksi ja laajemmalle. Mikki lohduttaa.

 27. Sinäpä sen sanoit! Ja syvältä! Koirien unet ovat vauhdikkaita.

 28. Taitaa olla jokakesäinen riesa. No, nyt on puutarhassa sänky, jossa voin olla koipi suorana, jos tulehdus sykkii.

 29. Niinpä iski. Yritän nyt kaikkeni, että saisin tuon ajoissa talttumaan. Lämmin kelikin voi auttaa.

 30. Niin on. Ikävä seuralainen ja aina mukana – enemmän tai vähemmän. Oih, sulla on ihan paras apulainen! Kiitos, Saila. Mukavaa viikonloppua!

 31. Kiitos! Toivotaan, että asettuu. Psori on hankala myös. Samaa sukua nämä sairaudet..

 32. Sellasta se on; kun ei ole kipuja, sitä jotenkin olettaa, ettei niitä enään tulisikaan. Ja elelee sen mukaan. Kunnes sitten todellisuus iskee entistä rajummin!

  Sulla on hyvä paikka pötkötellä ja lepuuttaa ittees. Ja "puutarhaorjia" joita voi käskyttää! ='D

 33. Minusta sinulla on ihana asenne. On hyvä elää hetkessä ja nauttia täysillä terveistä päivistä. Toivon, että kivut menisi pian ohi.

 34. Minä en enää oleta mitään, mutta nautin täysillä niistä päivistä, jolloin tulehdus ei rajoita tekemisiäni. Olen niin monta kertaa joutunut noitten tulehdusten kouriin, että enemmän ihmetyttää pidemmät jaksot ilman niitä. En aio himmailla silloin, kun olen terve. Silloin kun olen sairaana, joudun rajoittamaan tekemisiäni ihan riittävästi. Kiitollinen olen, että perhe auttaa puutarhan kanssa.

 35. Kiitos, Ansu. Minäkin toivon, että selviäisin tällä kertaa säikähdyksellä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: