Kotini on viidakossa ;O)

Kotini on viidakossa ;O)

Hei! Katselin vuosi sitten otettuja kuvia ja meno oli ihan toinen. Kukkaa pukkasi. Nyt pukkaa nuppuja ja viidakkoa. Luulen, ettei puutarhamme ole ikinä ennen ollut niin rehevä kuin nyt. Sitä voi sitten miettiä, miltä näyttää, kun ne nuput pamahtavat auki.. Ei ehkä ihan huono! Missä on meidän kasvari? Tuolla viidakossa..

Yllä olevasta kuvasta näkee hyvin, mitä kokoluokkaa amerikanjalopähkinä pihallamme on. Jo lehdet ovat valtavat.

Länsipolulla alkaa olla ahdasta… Kohta kukkivat ajuruohot myös…

Juhannusruusukin vihdoin kukkii. Valamonruusu ei vielä.

On meillä avaraakin. Tuolta portista sukelletaan härkkipilven kautta viidakkoon..

Tämä päivä meni kinttu suorana. (Jo neljäs päivä) Vasen jalka kimpaantui sunnuntain seisomisesta. Varpaita olen varonut kuin heikkopäinen kahdesta edellisestä vuodesta viisastuneena. Nytpä tulehdus iskikin vasemman jalkoterän kaareen. Toki, on tämä kylmä ja kostea keli myrkkyä. Eikä tämä vaiva varoitellut etukäteen.. Maanantaina aamulla heräsin jalkapohja turvoksissa. (Minulla on selkärankareuma, jos olet uusi lukijani.. Ko. tauti tulehduttaa jänteitä ja niveliä – yleensä jaloista meikäläisen tapauksessa.) Nyt vain huilaillaan. Nappasin kevyet kolmen tunnin päiväunet tänään. Mitenköhän yöllä mahtaa nukuttaa? Eipä tässä onneksi ole mitään urakoitavaa tms. Huilaillaan vain ja odotellaan nuppujen aukeamista. Lillevillakin on jo valmis. Onko sinulla menossa projekteja puutarhassa?

16 thoughts on “Kotini on viidakossa ;O)

 1. Upean rehevää ja upeat härkkipilvet puutarhassasi. Tosi hienon reunuksen muodostaa tuo laaja pikkusydänkasvusto. Pitäisikin hankkia tuota ja istuttaa siitä tuollainen upea reunus johonkin kukkapenkkiin.
  Ikävä tuo jalkavaiva. Onneksi nyt ei ole sen kummempia projekteja meneillään puutarhassa.

 2. Pikkusydän on ihan paras. Kukkii koko kesän, ei tarvitse tuentaa. Helppo jakaa. No, olisihan minun pitänyt jo tottua, että meikäläinen ei kauan ontumatta kulje. Pitää levätä ja toivoa parasta. Lääkärini on vielä kaksi viikkoa lomalla..

 3. Tuo pilvipaikka on lumoavan näköinen. Aiboa peojekti omisi burmikon trimmeröinti, mutta aina kun suunnittelen sitä, alkaa satamaan.
  Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Satu ❤️

 4. Voi mahoton kun onkin rehevää. Lannoitat varmasti kunnolla, ei ne muuton noin kasva. Mikkikin hädin tuskin sopii kulkemaan enää kukkapoluilla 🙂 Kaunista on.
  Olenkin miettinyt, miten jalkasi kestää, kun et ole maininnut mitään pitkään aikaan. Kurjaa että nyt tykkäs noin huonoa. Kova urakka seisoa koko päivä.

 5. Ihana viidakko. Pari lämmintä päivää, niin nuput avautuisivat rytinällä.
  Paranemisia sinulle! Noi tulehdukset ovat ikäviä. Koko kevään alkukesän minulla kipuili jalasta yksi jänne. Nyt vasta se on ollut kivuton.

 6. No, kyllä lannoitan. Kaikki käytössä ja multaan penkit kevään aikana pariin otteeseen. Semmoiset 100 säkkiä menee aina uutta multaa. Lannoittanut olen kanankakalla. hevonkakalla, Verijauholla, Ruusujauholla, Luujauholla, Rodojauholla yms. Dopatut kukat! ;O) Tää jalkahomma on taas syvältä. Levosta huolimatta vain tuntuu pahenevan ja lääkärini on vielä kaksi viikkoa lomalla. Ei se sunnuntaina tuntunut jaloissa yhtään. Maanantaina heräsin jalka kipeänä. Nyt sykkii koko koipi. Itku pääsi tänä aamuna. Olen niin väsynyt tähän ainaiseen vaivaan.

 7. Nuo jännetulehdukset vievät pitkään. Hyvä, että olet nyt kunnossa.

 8. Kiitos, marliska. Eipä tässä taas vaihtoehtoja ole. Kyllä potuttaa.

 9. Mahtava on viidakko. Koita huilata. Minullakin on jotain selittämättömiä nivelvaivoja ollut nuoresta lähtien. Jalat etenkin ovat kovilla enkä voi esimerkiksi kitkeä kyykyssä ollenkaan. Pah! Tyhmät reumat ja nivelet!

 10. Joo, kyykkyily on hankalaa, mutta polvillaan vielä pahempaa. Jakkara on kova sana siellä, minne sen saa kitkiessä. Pakko huilia, halusin tai en.

 11. Niin kaunista olet saanut aikaiseksi, että eipä huolta,voit nyt vain ihailla ja odottaa kukintaa, sekä parannella jalkaasi! Niin, kysyit meidän muiden projekteista ja onhan noita meilläkin ollut. Olen pistänyt koko kevään ojennukseen suurta perennapenkkiä, joka kärsi toissa talvena lumettomuudesta ja kasveja paleltui harmittavan paljon. No, sitten olin viime kesänä toipilas keväällä murtuneen (liukastuin lenkillä) ranteen vuoksi ja kesä meni surkutellessa:) Nyt olen tormakoitunut ja perennapenkki näyttääkin jo ihan oikealta kukkapenkiltä, iloitsen! Mutta kysynkin sinulta, olethan tosi ammattilainen puutarhassasi. Olen istuttanut omasta mielestäni tosi tiuhaan kasvejani, koska pidän täydestä ja runsaasta näystä (kuten sinun kaunis puutarhasi), kärsivätkö kasvit kuinka paljon tästä "viidakosta", eli iskeekö niihin helpommin
  sienitaudit yms. ? Pihassani ei vielä ole ollut viitteitä tästä, mutta ehkä kukkapenkkini eivät ole vielä olleetkan aiemmin ihan näin täysiä. Kevät on ollut hyvä kasveille, ne ovat tuuhettuneet todella paljon. Uudetkin perennat ovat saaneet hyvän kasvuvauhdin. Kylläpäs innostuin, sinulta olisi niin mukava kuulla jos jonkinmoisia asioita:) Paranemista sinulla ja toivottavasti pääset edes ulos nauttimaan kättesi jäljistä!

 12. Heh, harrastaja olen, mutta kiitos. Valamonruusu ja syysleimut sekä ukonhattu saattavat kärsiä härmästä. Siksi lannoitan niitä varovasti ja yritän saada niille vähän ilmaa ympärille. Muilla kasveilla en ole havainnut ko. ongelmaa. Alalehtiä saatan harventaa paikoin, jos on oikein tiivistä, jottei tule kosteikkoja kotiloille. Kiitos, Villis! Kyllä tästä noustaan! Konttaan vaikka, jos muuten en kesästä pääse nauttimaan!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: