Nyt sujuu kastelu näppärästi!

Nyt sujuu kastelu näppärästi!

Heips! Sain Fiskarsilta blogiyhteistyönä kokeiltavaksi Fiskars Waterwheel L -kastelukelan.

Waterwheel L on tarkoitettu kovempaan käyttöön ja sisältää all – in ratkaisun 13 mm puutarhaletkulla ja lisäosilla. Rullakärryä on helppoa liikutella ja L-koon letku yltää 31.5 metriin.

Nyt yletyn helposti kastelemaan pihan perälle asti. Homma helpottui huomattavasti, kun enää ei tarvitse kantaa vettä kannuilla aivan perimmäisille istutuksille.

Kastelusuutin toimii portaattomasti säädettävällä suihkulla ja kahva on miellyttävän pehmeä. Alkuun tuo suutin vaati minulta hieman harjoittelua, sillä olen aiemmin käyttänyt vain perinteisiä kastelupistooleja. Kastelukelaan voi hankkia lisävarusteina erilaisia pistooleja, mikäli sellaista kaipaa.

Kastelusuuttimen saa kiinnitettyä paikoilleen kastelupistoolinpidikkeellä. Lisävarusteina on saatavana kastelusadettimia.

Kelan sisällä säilytyslokerossa on hanaliitin, kastelupistoolinpidike ja nurmipiikki, jolla kärryn saa ankkuroitua paikoilleen.

Kastelukela vaikuttaa oikein toimivalta. Letku on napakka ja tuolla suuttimella on sujuvaa kastella. Huomasin, että vesi lentää tällä suuttimella paljon kauemmas kuin entisellä pistoolimallisella kastelusuihkullani. Toisaalta esimerkiksi ruukkujen kastelussa pistooli olisi näppärämpi, kun siinä saa napin painalluksella suihkun päälle ja pois. Taidanpa hankkiakin lisävarusteena saatavan pistoolin ruukkujen kastelua varten.

Mukavaa keskiviikkoa! Tänään taivas hoiteli meillä kastelun. Mites teillä? Miten sinä olet järjestänyt puutarhan kastelun? Onko Fiskarsin kastelukela sinulle tuttu?

20 thoughts on “Nyt sujuu kastelu näppärästi!

 1. Eipä ole tuttu kela, perinteisellä letkulla menty meillä…ja kannulla tuo alapiha 🙂 Siinä ja siinä ois, että riittäis tuommonen kela meidän pihalle. Tosin kasvimaalle ei taitais ylettää, mut hyvältä ja toimivalta näyttää! Ei ole taivaskaan hoitanut kastelua tänään, eilen saatiin 13mm vettä mut tänään ei yhtään. Ja edellisen kerran tainnut sataa n. viikko sitten. Aika kuivaa on…

 2. Kätevän oloinen vehje. Minulla on ihan tavallinen letku. Tänä vuonna ei ole tarvinnut olla kastelusta huolissaan.

 3. Minä en juurikaan pihaa kastele, kun siinä on vain pieni suikale nurmikkoa. Tästä kyllä vinkkaan äidilleni, jolla on reilusti isompi piha.
  Mukavaa keskiviikkoa Satu <3

 4. Katsellut olen vain kaupan hyllyllä. Vähänlaisesti kastelen pihaani. Kerätyllä sadevedellä kastelen sen minkä tarvitsee. Kannuun saa samalla sekoitettua lannoitteet. Auton pesussa voisi olla kätevä.

 5. Tuota kelaa saa myös 50 metrin letkulla. Meillä ei satanut eilen, eikä lähes viikkoon. Tänään tuli vettä.

 6. Aika usein taivas on kastelun hoitanut tänä kesänä.

 7. Meillä ei kannujen kanssa pärjää tai vuorokausi ei riitä. Pakko olla letku käytössä. Tämä vaikuttaa oikein toimivalta. Vesi lentää pitkälle tarvittaessa.

 8. Meille hankittiin tuo kastelukela ja on ollut kyllä kannattava hankinta. Puutarhan kasteluvesi meillä saadaan normaalisti tuosta pihalammesta, mutta tänä kesänä se on täyttynyt kovin verkkaisaan tahtiin kun sateita ei ole ollut. Pumppasin sen pesua varten tyhjäksi ja nyt on saanut odotella sitten täyttymistä. Kastelukela on ollut näppärä myös auton pesussa ja siinä käytössä se jatkossakin tulee olemaan enemmän.

 9. En tee pihalle yleiskastelua ollenkaa. Täsmäkastelut hoiran kastelukannulla. Letkut on ollu kyllä hankittuna ainaki viiren vuaren aijan, rullalla erelleen. Ei kyllä nua pätevän näköösiä. Meillä satoo eilee yli 30mm ja tänäänki o tihuuttanu tämän tästä. Tällä mennähän taas jonku aikaa.

 10. Sinun pihaasi ei todellakaan pelkällä kastelukannulla kastella:) Minulla on pienmpi piha, ja savimaa pidättää aika pitkään kosteutta, joten kastelen vain uudet taimet ja kesäkukat. Mutta pitkän poutajakson aikana on pakko toisinaan ottaa letku avuksi!

 11. Olen tuota kelajuttua katsellut ja kiinnostus on herännyt- olenhan tavarafriikki. Ikävä kyllä tarvetta ei tällä hetkellä ole, kasvien paikat on sijoiteltu niin, että nykyisillä systeemeillä pärjään hyvin. Kaikki sadevesi kerätään katolta, uppopumpulla+ letkulla siirretään tynnyreihin kasvimaan lähelle.

 12. Meillä on sitten satanut teidänkin edestä. Näppärältä tuo kela vaikuttaa.

 13. Meillä satoi tänään, ei eilen. Vesi tuli ihan tarpeen taas. Sitten kun saataisiin vielä lämpöä. Sitä ei liiemmälti ole ollut.

 14. Meillä on hiekkamaa ja tuntuu, että kaikki haihtuu äkkiä. Pakko kastella vähän väliä.

 15. Meidän pitäisi kehitellä jokin kastelujärjestelmä. Ehkä se on seuraava suurempi projekti. Saa nähdä.

 16. taivas hoitaa kastelun ja pihinä ihmisenä minulla on pari 300l tynnyriä rännien alla keräämässä kasteluveden, eli kastelukannut ja ämpärit käytössä sekä leipämoottorilla kastellaan 🙂 Hyvin harvoin turvaudun hanaveteen. Meillä kyllä on yhden sortin kastelukelakin käytössä, mutta eniten kai sitä käytetään ( =mies käyttää) auton hinkkaukseen..

 17. Sadevettä olisikin hyvä hyödyntää. Meillä on vielä järjestelmä hakusessa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: