Kukkanaisen unelmatyökalut!

Kukkanaisen unelmatyökalut!

Hei! Sain Fiskarsilta blogiyhteistyönä kokeiluun Classic Perennalapion ja Kanttausraudan. Meikätyttöä hymyilytti pihatyöt, sillä sen verran näppärät nämä työkalut ovat.

Mikki oli hommissa mukana tietenkin.

Työkalut ovat näppäryyden lisäksi tyylikkäät. Klassikot jo syntyessään.

Kanttausraudalla sain helposti todella siistiä jälkeä. Puinen varsi on tukeva. Minulla on aiemmin ollut sellainen halpisrauta ja eroa sillä tähän kanttausrautaan on kuin yöllä ja päivällä. Classicin varsi ei taivu ja terä uppoaa maahan kuin veitsi voihin.

Perennalapio tuntui Fiskarsin Light-sarjan lapion jälkeen melko painavalta ja hetken jo murehdin, jaksanko käyttää sitä. Huoli oli turha. Koska lapiossa on kapea ja pitkä terä, oli perennan siirto helppoa. Pari lapion iskua ja perenna oli irti maasta. Kapealla ja pitkällä terällä oli helppo kaivaa perennan alle ja irrottaa kasvi.

Siirsin pikkusydämen liian kuivalta paikalta etupihalta Länsipolun varteen. Tein työkalujen testailusta YouTube-videon, jolla Mikkin näkyy monessa mukana.

Loppulausuntona voin sanoa, että nämä Classic-työkalut ovat ’Kukkanaisen’ unelmatyökalut! Oletko sinä käyttänyt Fiskarsin Perennalapiota ja Kanttausrautaa? Onko sinulla jokin luottotyökalu pihatöissä?

31 thoughts on “Kukkanaisen unelmatyökalut!

 1. Perennalapio vaikuttaa oivalta työkalulta pitkän lapansa ansiosta. Perennojen siirtoon olen käyttänyt painavaa pistolapiota (ja puolisoa- herra Kukkaroa).Ostoksille on mentävä -taas.

 2. Kanttausrautaa olen käyttänyt siirtolapuutarhan yhteisötöissä, on kyllä tosi kätevä. Omasta työkaluvarastosta sitä ei valitettavasti löydy. Kivan värikkäät työkalut. Kapea lapiokin vaikuttaa toimivalta.

 3. Vaikuttaa näppärältä työkalulta tuo perennalapio. Pistolapiolla minäkin olen pelannut aina.

 4. Onpa hyviltä vaikuttavia työkaluja. Varmasti ovat hyödyllisiä. Minulla ei ole edes kanttausrautaa. – Mukavaa viikonloppua!

 5. Tuo pitkä lapa tosiaan helpottaa perennan kaivamista ylös maasta. Joo, kyllä meilläkin välillä puolisoa hyödynnetään.. ;O)

 6. Yllätyin ihan, miten käteviä nuo työkalut ovat. On niiden toimivuutta selvästikin testattu ja mietitty.

 7. Kätevä on tuohon tarkoitukseen. Selvisin huomattavasti vähemmällä kaivamisella kuin tavallisella lapiolla.

 8. Minulla oli tosiaan aiemmin sellaine vempularauta ja jätin kanttaukset tekemättä. Tuolla raudalla niitä tekee ihan mielikseen.

 9. Kanttausraudan ostin pari vuotta sitten, mutta jostain syystä kauttaan edelleen pistolapiolla. Tuo kapea perennalapio vaikuttaa erinomaiselta juuri perennojen siirtoon ja jakamiseen. Tuollaista olen kaivannut. Ja punainen väri työvälineissä on virkistävä ja helpottaa niiden löytämistä.

 10. Minä toivoin ja sain pari vuotta sitten äitienpäivälahjaksi tuon kanttausraudan – punaisen, tottakai. Se on kyllä tosi kätevä, samoin olisi varmaan tuo perennalapio. Siinähän olisikin oiva lahjatoive seuraavaksi äitienpäiväksi 😉

 11. Lapiooni minulla on syvä suhde. Se oli katkolla kun lapio meni poikki mutta mies vei lapion ystävälleen hitsattavaksi ja niin sain lapioiseni takaisin 🙂
  Tuota kanttausrautaa voisn harkita, sellaista minulla ei vielä ole.

 12. Kanttauslapiota katsoin hartaasti ja pitkään, koska mulle on myyty saman merkin tuote (eri värit) ja samanmallinen kuin sulla onkin tuo perennalapio…? 😮 Ja kanttaukseen se oli jotenkin epämukava käyttää… Oli vissiin menneet puurot ja vellit sekaisin liikkeessä, josta sen ostin (pari vuotta sitten)… Kanttausrauta siistii kyllä hetkessä kukkapenkkien reunat. Pitänee hankkia uusi, ja oikean mallinen…

 13. Voi miten nätit työkalut sinulla on siellä. Punainen väri oikein innostaa touhuamaan.
  Mukavaa torstai-iltaa sinulle Satu ❤️

 14. Hyviltä näyttää uuvet työkalut. Tuota lapioo pittää käyvä kahtomassa myymälässä!

 15. Kanttausrauta olisi tarpeellinen hankinta. Se täytyy pitää mielessä ja laittaa muistiin ensi kevään ostoslistaan.

 16. Työkalusi näyttävät lupaavilta. Perään hullu kysymys: Olisiko tällaisia työkaluja konevoimaisina, sopisivat meikäläisen rämppämaijan käytttöön.

 17. Tuo kanttausrauta on ollut pitkään ostoslistalla. Helpottaisi suoraa penkkien kanttausta, koska olen niin vinkkuravänkkyrä. Mutta toisaalta rautalapiolla kantattukin on siistimpi kuin ei kanttausta ollenkaan. Mukavaa viikonloppua!

 18. Ihania kuvia ja on sinulla vaan ihana tuo apuri??Minulla ei tuollaisia välineitä ole..Mutta varmasti nuo puutarha hommat on vielä mukavampia kunnon välineillä!! Kaunista viikonloppua sinne❤

 19. Molemmat työkalut ovat todella hyviä. Ei tarvitse hiki päässä heilua, kun perennakin irtoaa muutamalla lapion pistolla.

 20. Tiedä, vaikka toiveesi toteutuisi jo aiemmin. Pian täällä pamahtaa Mikin juhla-arvonta..

 21. Oikein näppärä ja jämäkkä on tuo rauta. Suosittelen, jos kanttaat paljon.

 22. Voi ei. Tuo rauta on todella hyvä. Kevyesti tulee siistiä jälkeä.

 23. Juu, nätit ovat! Punainen on hyvä väri. Löytyy paremmin. Kivaa viikonloppua, Outi.

 24. Siistiä tuli nopsaan. Pitkään olen tuosta raudasta haaveillutkin.

 25. Hih, olisiko joku miespuolinen hyvä voimalähde… ?

 26. Thank you, Ria. Happy weekend to you as well. Hugs to Trevor and Leaf.

 27. Kiitos. Juu, hienoa jälkeä tuolla saa aikaan. Ensi keväällä aloitankin puutarhakauden kanttailulla.

 28. Mikki on ihana mussukka. Tykkää olla mukana pihalla puuhailemassa. Välillä meinaan kompastua Mikkiin, kun on ihan vieressä. Mukavaa viikonloppua!

 29. Kanttausrauta on tuttu ja kätevä, mutta tykkään ehkä kuitenkin enemmän käyttää suorateräistä lapiota kanttaukseen. Riippuu tietysti hiukan millaista kohtaa kanttaa, onko kyseessä hiekkakäytävä vai kukkapenkki.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: