Helpotusta sipuliurakkaan! – Planting bulbs with Mickey!

Helpotusta sipuliurakkaan! – Planting bulbs with Mickey!

Heips! Eilen meillä kaakossa oli aivan ihana syyspäivä. Otettiin siitä ilo irti Mikin kanssa. Päätettiinpä aloittaa sipulinistutusurakka. Siinä meillä hommaa riittääkin, mutta onneksi apuun tuli  blogiyhteistyökumppaniniFiskars. Kiitos! Minun on hankala kyykkiä selkärankareumani vuoksi ja sipuleita on satoja, jollei tuhansia. Joka tapauksessa kymmeniä kiloja. Aiemmin syksyllä googletin pitkävartisia sipulinistutustyökaluja ja onnekseni löysin Fiskarsin QuickFit Istutuslapion. Siihen voi yhdistää näppärästi 845 mm:n QuickFit-vaihtovarren. Ja eiku istuttamaan sipuleita suorin vartaloin! Jes!

Siis ihan paras! Kevyt käyttää ja tuolla istutuslapiolla tekee juuri sipulin mentäviä kuoppia näppärästi. Kuten kuvasta näkyy, Mikkikin osallistui puuhaan ahkerasti. Vähän siinä otsakin mustui.

Varressa on näppärä pikalukitussysteemi. QuickFit-vaihtovarsi käy muihinkin saman sarjan Fiskarsin työkaluihin mm. haravoihin. Vaihtovartta on myös pidempänä 1560 mm:nä.

Urakan lopuksi pesimme istutuslapion ja kesäkukkaruukkuja käyttäen Fiskarsin Waterwheel kasteluletkua.

Kun päivän sipulipuuhat oli tehty, fiilistelimme Mikin kanssa auringonpaisteessa ja kuvailimme puutarhaa.

Joko sinä olet istuttanut sipulit? Mitä työkalua sinä käytät istutuksessa? Oletko tiennyt tällaisesta Fiskarsin istutuslapiosta aiemmin? Jollei sinulla tätä QuickFit Istutuslapiota jo ole, suosittelen lämpimästi. Mukavaa sunnuntaita!

27 thoughts on “Helpotusta sipuliurakkaan! – Planting bulbs with Mickey!

 1. Nuo laukat ovat nykyisin minun lempparisipulikukkia. Seisaaltaan lapion kanssa teen kuopat ja sitten kyykyssä istutan. Tulee jumpattua samalla. Puutarhahommat ovat parasta liikuntaa.

 2. On hyvä, että olet löytänyt selällesi sopivat työkalut. Minä olen juuri päässyt lonkkaleikkausjonoon ja mietin, mitä uskallan tehdä. Fysioterapeutti piti puutarhatöitä hyvinä lihasten vahvistamisen kannalta.
  Ukkolaukat tuottavat pitkäaikaisen ilon. Ovat meillä levinneet ympäri pihaa.

 3. Onpa sinulla nyt hommaa, kun niin paljon sipuleita. Tuo istutuslapio onkin sinulle varmasti tarpeen. Minulla ei sellaista ole. Kaivan lapiolla reiät. Mukavaa sunnuntaita!!!

 4. Onpa älyttömän näppärä väline ! Etenkin sinulle jolla on röykkiöittäin sipuleita ?
  Suorin vartaloin työskentely olisikin mukavaa. Monet pihahommat koettelevat selkää.

  Fantastisen hemaiseva väri noissa ukkolaukoissa ?

 5. Minä tykkään laukoista myös. Kukkaivat vuodesta toiseen ja lisääntyvät. Liikuntaa tosiaan saa..

 6. Enemmän kuin selkä, minulla rasittuvat varpaat tuosta kyykkimisestä. Yritän siis tehdä mahdollisimman paljon kyykkimättä. Meillä on laukkoja myös siellä ja täällä.

 7. Jep, nyt on hommaa, mutta keväällä on kiitos työstä. Kivaa sunnuntaita, Liisa!

 8. Näppärä on! Ja selkää enemmän minulla ottaa varpasiin, kun kyykin. Sitten tulehtuvat. Nyt kyykkimistä on huomattavasti vähemmän.

 9. Näppärä vehje kyllä sinulla on hommaa kun on niin paljon sipuleita. Hyvää pyhäpäivän jatkoa:)

 10. Voi että, tuollainen lapio tarvii hankkia! Sipulit ovat maassa, kesäkukkaruukkujen tyhjennysurakka vielä edessä, ulkona sataa kaatamalla…Kiitos kun vinkkasit tuosta lapiosta!

 11. Näppärä on! Istuttamista riittää. Tulisivat vain ne Hollannin sipulit..

 12. On kätevä. Onneksi löysin tuon. Googletin jos jonkinmoisia bulb shoveleita ja sitten löytyikin Fiskarsilta. Säästää vähän jäseniä, kun ei tarvitse kyykkiä niin paljon.

 13. On sinulla sipuleita aika määrä.siinä on silti tekemistä, vaikka olisi apuvälineitä. Minulla oli pikkasen pienempi määrä ja sain ne kaikki tänään maahan.

 14. Ompas siulle hyvä työkalu löytyny, pittää miunkin kahella tuota, voip olla jotta ei löyvy muuvalta kun isommista kaupunkiloista! Ei vielä kaikki sipulit oo muassa, nyt on vähän kuivempii keliä luvattu, niin sitten . Paljon oot sipulia istuttanut ja kukkaloisto on kevväällä.

 15. Istutushommatkin sujuu nopeammin kun välineet on oikeat ja toimivat. Ihana kuva Mikistä, hän tuoksuttelee syksyä!

 16. Istutin Juniorin kanssa 384 kukkasipulia ( J laski ;)) Ottihan se hieman nivelten päälle kyykkiä, mutta tehty nyt on..Katsotaan sitten keväällä millainen kukkameri odottaa vai vain suunnattoman lihava myyrä 😀
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

 17. Ihan mahtavaa että on tuollaisia apuvälineitä!! Kuulosti näppärältä:) Onneksi sinulla on siellä tuo apuri, kyllä homma toimii:)♥ Ihanaa alkavaa syysviikkoa sinne♥

 18. Juu, hommaa riittää. Keväällä on sitten kiitos työstä. Oletkin jo hyvissä ajoin valmis.

 19. On hyvä. Suosittelen. Plantagenissa lopulta näin tuollaisen. Ei ollut ihan joka kaupassa. Kuivempia kelejä minäkin odottelen.

 20. Näin on ja kroppa säästyy. Mikki tuoksuttelee syksyä ja joskus kukkia.

 21. Ihan hyvä satsi. Minulla meni maihin luultavasti saman verran, ehkä vähän enemmänkin. Nyt on ehkä viidennes tai neljännes maassa. Kun vain tulisi ne Hollannin sipulit. Hih, voipi olla lihavia myyriä täälläkin. Kivaa uutta viikkoa!

 22. Niin on. Säästyvät jalat. Mikki toimii päällysmiehenä. Mukavaa uutta viikkoa!

 23. Tuo olisi ollut näppärä. Meillä oli apuna Fiskarsin pieni lapio ja sipuleita oli kamala kasa. Aikaa meni hurjasti ja seitsemänkuinen apuri onnistui syömään odottaessaan kamalan kasan lehtiä ja multaa 😀

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: