Puutarha tänään.. – Our garden today..

Puutarha tänään.. – Our garden today..

Hei! Täällä on satanut kaiken päivää. Riittäisi taas vähäksi aikaa. Ensi viikolla saattaa sataa jopa lunta. Sitäpä tässä nyt kaivattiinkin. Nappasin töitten jälkeen takapihalta muutaman kuvan. Tältä näytti tänään…

Vielä kukkii ja nuppujakin on, mutta talvi ja kylmyys alkavat painaa päälle. Hollannin sipulit eivät vielä ole tulleet ja kotimaasta hankitutkin ovat vielä autotallissa.

Kelloköynnös kukkii..

ja on tehnyt tällaisen ”hedelmän”.

Syksy on… Miten syksy näkyy sinun puutarhassasi?

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

25 thoughts on “Puutarha tänään.. – Our garden today..

 1. Siulla on vielä niin vehreää puutarhassa.Täällä meillä kukat lakastuu ja lehtiä varisee ja tuntuu jo niin syksylle ,kun vain voi.

 2. Tuasta kelloköynnöksen siämenkorasta saat omat siämenet 🙂
  Enoo mäkää pannu viälä yhtäkää sipulia maaha. EI kai LUNTA viälä. Yäk! Ja maa on nii märkääääää…..

 3. Ennenkuin päästän ihailuni siististä syyspihasta julki kysyn: onko alakuvan vas. ylänurkan korkeat valkokukkaiset leimuja? Istutin ko.juurakoita parikymmentä tienvieripenkkiin ja toivon, että ne pysyisivät ensi kesänä pystyssä kuin sotilaat. Missä puiden lehdet? Meillä vielä maassa.

 4. Mitä |*/§†*, lunta!!!??? Ei tässä kirosanat riitä. Ei voi tulla lunta!
  Syyshommat on ihan aluillaan ja kukkasipulit, ne vähät mitä olen hankkinut, istuttamatta täälläkin.
  Tsemppiä hommiin ja toivotaan, että se lumijuttu on huono pila.

 5. Mikki ihmettelee, että onko nyt tosiaan syksy. Ilmeessä on pientä kesäkaipauksen merkkiä. Minä hain kasvihuoneesta vielä viimeisiä paprikoita. Haikeaa on, mutta ei auta, talvi tulee.

 6. Takapihalta pitäisi kerätä huonoksi menneet kesäkukat pois ja haravoida vielä viimeisen kerran. Sinun puutarhasi on edelleen upea!

 7. Kovasti on vihreetä vielä siellä! Meilläkään ei oo vielä pakkasöitä ollu ja daaliat kukkii täysin. Ei vielä lunta oo luvassa kun pohjoseen, jos siellä sattaa niin sai voip olla lunta. Oon amerikkalaisen siäennusteen nähny joka lupovaa sattaanvuoteen kylymintä joulu- ja tammikuuta.

 8. On se aina jotenkin surullista, kun on syksy ja kaikki kaunis lakastuu pois.

 9. Oi miten siellä on aina vaan kaunista♥ ihana on asua tuollaisessa ympäristössä! Syyspuuhista haravointi on sellainen mikä odottaa, kun vaan kelit sallisi! Toivottavasti ei nyt sentään vielä lunta tulisi…Hyrrrr:) Mukavaa syyspäivää sinne!

 10. Ei kai nyt sentään vielä lunta?! Ihme kyllä, yhtään hallayötäkään ei ole ollut ja daaliat ovat saaneet kukkia rauhassa, joskin sade liottaa niitä koko ajan. Ihana tuo kelloköynnöksesi kukka – näin tänään Harjun oppimiskeskuksen pihassa ihan huikean kelloköynnöksen, laitan siitä kuvan jossain vaiheessa blogiini, ensi vuonna minäkin kylvän noita kelloja!

 11. Sinulla kukkii siellä vielä ihanasti! Tuo kelloköynnös on niin kaunis ja sen syvä värikin aivan ihana ?

  Sateisen syksyn vuoksi omassa puutarhassani ei ole ollut sitä tavanomaista syksyn kukkaloistoa, vaikkakin jotkin sitkeät lajikkeet kukkivatkin yhä. Jotenkin tuntuu, että sade ja kosteus mädätti suuren osan kukista liian varhain. Harmittaa! Mutta ensi kevättä odotellessa ?

  Kaunista syysviikonloppua sinulle! ?

 12. Kauniilta näyttää puutarhasi vielä näin syksylläkin 🙂

  RONJA

  ronjanelamaajaelamykset.blogspot.fi

 13. Meillä on vielä nuppujakin mm. syysvuokoissa, kellopeipeissä, ruusuissa ja syyskimikissä. Mutta kyllä se syksy tulee. Kylmää, märkää ja pimeää on.

 14. Juu, siemenet talteen kevättä varten. Kohtahan ne saakin taas kylvää. En ole minäkään sipuleita istuttanut, kun sataa jatkuvasti kaatamalla. Hollannin lastikin on vielä tulematta.

 15. Syysleimuja ovat. Ei ole vielä pahemmin lehtiä pudonnut. Haravoitu ei olla, joten kaikki on paikoillaan.

 16. Niinpä. Toivottavasti ei. Kiitos tsempistä. Sitä tarvitaan, sillä hommaa riittää. Juu, ei lunta, kiitos.

 17. Meillä ei ole haravointia vielä aloitettukaan. Kiitos, Outi.

 18. Juu, vielä on ihan loppukesän fiilis. Kaipa se syksy on. Valitettavasti. Jää moni kukinta ihan kesken, kun on nuppujakin vielä.

 19. Kiitos! Meillä ei voi haravoida ennen kuin on kaikki alasleikattu. Sipulitkin pitäisi istuttaa. Mukavaa viikonloppua!

 20. Meilläkin vähän daaliat vielä sinnittelevät. Sataa tosiaan joka päivä. Kelloköynnös on ihana. Mukavaa viikonloppua, Sirkku!

 21. Meilläkin sataa joka päivä. Riittäisi jo ainainen sade. Ostin tänään 10 kiloa kotilorakeita ja menen riehumaan pihalle huomenissa. Kotiloita on alkanut ilmestyä märkyyden myötä. Mukavaa viikonloppua!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: