Barcelonan kasvitieteellinen puutarha

Barcelonan kasvitieteellinen puutarha

Heips! Viikko on mennyt nopsaan ja vähän reissusta toipuessa. Tällä kertaa postaan kuvakimaran Barcelonan kasvitieteellisestä puutarhasta ja kasvi-ihanuuksista. Kävimme myös parissa muussa ihanassa puistossa, joista tulee juttua tässä viikonlopun aikana.

Meikäläinen nuuskutteli sataman lähellä pullokapokin kukkaa. Ihanat kukat, mutta erittäin piikkinen runko ko. puussa. Kuva puusta taisikin olla edellisessä jutussa.

Palmut ovat ihania aina!

Koin ”valaistumisen” kasvitieteellisessä puutarhassa. ;O) Puutarhassa oli syksystä johtuen melko vähän kukkivia kasveja, mutta fiilistelin ihania polkuja ja eri vihreän sävyjä ja lehtimuotoja.

Kohtuullisen iso hyönteishotelli..

Hotellissa viihtyivät myös pikkuliskot.

Ja vielä yksi kukkakuva.

Jos jaksatte katsella matkakuvia, voisin postailla myös retkestämme Torresin viinitilalle, MontSerratin vuorelle, Sitgesin kalastajakylään yms. Näimme reissullamme valtavasti, joten kuvia ja aiheita riittää. Eipä nyt lumen alla olevasta puutarhasta olisikaan kerrottavaa. Voi olla, ettei ole keväälläkään, jos huonosti käy. Lunta on vain nimeksi ja esim. eilisaamuna pakkasta oli 14 astetta. Että semmosta. Oikein mukavaa viikonloppua! Meikä alkaa nyt valssata imurin kanssa. Siivottiin eilen, mutta Mikistä lähtee siihen malliin karvaa, että imuroitavaa riittää.

20 thoughts on “Barcelonan kasvitieteellinen puutarha

 1. Voi, ihana puisto ja koko Montjuic-kukkula niin kiva. Olisikin kiinnostavaa käydä tuolla, kun siitä on yli 15 vuotta, kun siellä asuin – kasvitieteellinen oli silloin vasta rakennettu ja aika karu. Nyt se näyttää olevan paratiisi! Ilmasto Välimerellä onkin niin ihana, valoa ja kukkia, kun meillä ei tosiaan ole mitään.. ja kiitos kun et laittanut kuvia siitä lumisesta puutarhasta 😉
  Tsemppiä karvataistoon!

 2. Ihanaa kun olitte Barcelonassa ja piditte siitä! Ihanan kesäisiä kuvia. Tuolla kasvitieteellisessä emme ole käyneetkään -oliko se siellä MontJüicilla?
  Laittele vain lisää kuvia ja kertomuksia kun kerkeät, ja ihanaa viikonloppua!

 3. Vau, mikä paikka! Kiitos kun päästiin sun mukaan upeiden kuvie välityksellä!

 4. Ihania kuvia. Puutarha voi olla kaunis ilman kukkiakin pelkillä lehdillä ja niiden muodoilla ja vihreän eri sävyillä.

 5. I love those yellow flowers on the Chorisia Insignis tree along with its strange thorny trunk – definitely not a tree to hug!
  I too have been enjoying the late Autumn sun, but in the island of Sardinia – such a tonic before having to face the coming winter months.

 6. Kivan näköinen paikka tuo puutarha! Olen Barcelonassa käynyt muutama vuosi sitten, mutta en tuolla. Gaudin rakennukset tekivät suuren vaikutuksen. Oliko Barcelonassa rauhallista?

 7. Hauskat nuo pikkuliskot hyönteisapajilla seisovassa pöydässä 🙂 Mäkin haluun sellaisen 😉

 8. Olen niin haaveillut pääseväni joskus Barcelonaan. Kiitos siis kuvistasi ja lisää nitä odottelen. Tuo jättisuuri hyönteishotelli on upea.

  Hyvää pyhäinpäivää!

 9. Jep, ihanaa aluetta tuo MontJuic. Kiva tuolla puutarhassa oli käyskennellä. Hih, ei nuo lumikuvat ole meikäläisen juttu ollenkaan. Kiitos, sitä tarvitaan. Harjasin tänään Mikistä muovipussillisen karvaa.

 10. Barcelona on ihana! Olen onnentyttö, kun saat asua talvet siellä. Kannattaa käydä. On MontJuicilla. Kaunista viikonloppua siellä lämmössä.

 11. Ihana kaupunki ja puutarha. Tuolla voisin käydä toistekin.

 12. Juu, kaunista oli, vaikka kukkivia oli vähän. Ihanat puitteet ja rakenteet.

 13. Sardinia is a lovely island. I've spent there one day, when we were on a Mediterranean cruise. Yes, it was so nice to enjoy warmth and sunshine. Happy weekend, Rosemary!

 14. Gaudi oli aikaansaapa persoona. Hänen kädenjälkensä näkyi monessa paikkaa. Oli rauhallista. Luimme lehdestä itsenäistymisestä. Ei se näkynyt juurikaan katukuvassa.

 15. Jep, noita liskoja oli paljon. Hyvät tarjoilut ilmeisesti.

 16. Siitä haaveesta kannattaa pitää kiinni. Ihana kaupunki. Lisää tulee. Mukavaa viikonloppua!

 17. Oi miten upeita kuvia! Niin kaunista…Kiva kun pääsi kuvin näkemään tuota puutarhaa.. seuraavia postauksia jo odotellaan:) Rauhaisaa pyhäinpäivä viikonloppua♥

 18. Upeita kuvia! Haluan ehdottomasti nähdä lisää kuvia reissultasi. 🙂 Niin upea tuo pullokapokki. Hitsiläinen, tässähän nousee matkakuume! Kivaa maanantaita! 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: