Gaudin luomus

Gaudin luomus

Hei! Tänään menin toiveikkaana pihalle satojen istuttamattomien kukkasipuleitteni kera. Eipä lapio enää maahan uponnut. Voipi olla, että ensi keväänä minulla on erittäin runsas ruukkutarha. Monena vuonna olen sellaisen aikonut tehdä, mutta olen kuitenkin istuttanut sipulit maahan. Miten tähän tilanteeseen sitten jouduttiin? Sipulilähetys Hollannista kesti puolitoista kuukautta. Olin Barcelonassa, kun lähetys tuli. Äitini oli istuttanut jo satoja sipuleita, muttei ehtinyt istuttaa kaikkia ennen lumen tuloa. Tällä viikolla oli kovat pakkaset ja kas, maa on jäässä. Vähän tuolla pihalla haravoin, mutta eipä oikein innostanut, kun ripsi vettäkin. Jep, masentavissa keleissä onkin kiva palata Barcelonan maisemiin kuvien kera. Jatketaan puistoissa ja mennään Antoni Gaudin suunnittelemaan Park Güeliin. Hieno paikka, mutta ehkä kuitenkin pieni pettymys. Näkemieni kuvien perusteella luulin paikkaa vieläkin suuremmaksi. Upea puisto toki on.

Liput tuonne puistoon kannattaa varata netin kautta ennakkoon. Päivän aikana otetaan vain tietty määrä vierailijoita ja menijöitä on paljon. Kun yritimme puistoon ensimmäisen kerran, jouduimme menemään lippuluukulle ja ostamaan liput vasta seuraavalle päivälle. Lipuissa oli myös tietty kellonaika, jolloin puistossa sai olla. Sama systeemi on muidenkin Gaudin kohteiden kanssa.

Oikein kunnon turistikuva ;O)

Ihanat laventelit… Huoks.

Päivä oli mukava lopettaa herkkuaterialla yhdessä sataman mukavista ravintoloista.

Seuraavan postaukseni teen labyrinttipuutarhasta, jossa kävimme. Ihana paikka sekin! Mukavaa lauantaita!

35 thoughts on “Gaudin luomus

 1. Ihania kuvia 🙂 Mukavaa viikonlopun jatkoa 🙂

 2. Ihana laventelimeri ja kauniit kiinankellot. Varmasti voimaannuttava ja kiva matka.
  Mukavaa pyhäinpäivää.

 3. Kiitos kesäkuvista pimeän vihmonnan keskelle :). Gaudi on ?.

  Mukavaa viikonloppua.

 4. Vaikka kotoilija olenkin niin kyllä matkustelu minuakin kiehtoo jollain tasolla. Ehkä vielä joskus repäisen ja tilaan lennot Englantiin ? Upealta näyttää myös tuolla Barcelonassa?

 5. Houkuttelevia kesäisiä kuvia.

  Hyvä, että keksit ratkaisun kukkasipuleillesi.

 6. Ihana katsella kuvia, joissa on kesäistä ja aurinkoista. Pimeässä syksyssä ajattelen usein kesää, pimeys ei tunnu niin tylsältä.

 7. Ai kun ihanaa minustakin katsoa kuvia valosta ja auringosta näin marraskuun pimeydessä! Ihan hurjaa, että maa jäätyi jo. Hirmu nopeasti. Toivottavasti vielä saat sipulit maahan, tai johonkin ainakin!

 8. Aikamoisia teoksia tuolla kyllä on, lisko on ihana <3
  Mukava katsella näitä lomakuvia, varsinkin kun tänäänkin oli ihan kökkö sää.
  Ihanaa iltaa sinulle!

 9. Voi tuota valoa. Ja kauneutta. Kiitos kuvista, joissa näkyy lämpö ja ilo <3

 10. Tuttu paikka! Onko sinulla kuvia niistä Gaudin erikoisista asuintaloista? Ne olivat minusta Barcelonassa kaikkein hienoimpia.

 11. Upeita kuvia ja hieno sää. Voit hyvin palata näiden kuvien myötä noihin tunnelmiin milloin vaan.
  Minä olen varmaan tullut vanhaksi tai sitten tämä koto Suomi tuntuu ainakin täältä katsottuna niin turvalliselta, että ei yhtään tee mieli lähteä minnekään.

 12. Kiitos. Oli ihana matka ja mieli lepäsi. Mukavaa sunnuntaita!

 13. Kyllä Gaudi oli aikaansaapa ja taiteellinen persoona. Tuskin toista tulee. Mukavaa sunnuntaita!

 14. Aikamoinen kotihiiri olen minäkin. Nyt oli niin hyvä reissu, että suunnittelen jo uutta! Englannin puutarhoista haaveilen..

 15. Tänään aion vielä yrittää, josko maa olisi pehmeämpää. Jollei, pitää mennä multakaupoille ja kaivaa ruukut esiin.

 16. Pimeys ja kylmyys ovat niin… Argh. Ihmettelen monesti, miksen nuorena muuttanut lämpimämpään ilmanalaan.

 17. Juu, jäätyi. Viikolla oli 14 pakkasta yhtenä aamuna. Tänään yritän sipulien kanssa uudelleen.

 18. Gaudi oli suuri taiteilija. Ilmat ovat, mitä ovat.. Kivaa sunnuntaita!

 19. Jep, lämpöä ja valoa riitti. Olisin tuolla viihtynyt toisenkin viikon.

 20. Ulkopuolelta on. Emme käyneet sisällä. Hienoja ovat. Minuun tietty vetosivat Barcelonan puistot ja puutarhat. Ja se tunnelma. Ihana kuulla espanjan kieltä.

 21. Hei itse istutin pari sataa sipulia perjantaina, kun halvalla sain hankkijalta 😉 Työvälineenä käytin rautakankea niihin kohti mihin ei sipulin istutus kaira purrut 😉
  Ihana reissu teillä ja ihan paras tuo turistin kuva <3 <3

 22. Itsestäni olen huomannut, että mitä pidempi väli matkoilla on, sitä vähemmän tekee mieli lähteä. Nyt taas olisin valmis pakkaamaan hetimmiten.

 23. Kiitos matkakuvien jakamisesta, mukava oli matkustaa kanssasi. Emme ole käyneet Barcelonassa. Kaupunki on saanut paljon kehuja.

 24. Ihania matkakuvia! 🙂 Tulee niin mieli päästä jonnekin lämpöiseen. <3

 25. Ounou. Kangen kanssa. Kävi tuo kanki kyllä mielessä, mutta eivät taida niveleni moista operaatiota kestää. Noista sipuleita on satoja… Jep, reissu oli ihan paras.

 26. Juu, kyllä kelit oli siellä vähän paremmat kuin täällä. Huoks.

 27. Barcelona on minulta käymättä, joten kiva päästä virtuaalimatkalle. Gaudin arkkitehtuuri on niin omanlaistaan, että siinä riittää ihmettelemistä.
  Ihana katsella näin kesäisiä maisemia ja kukkien loistoa. Virkistää kummasti.
  Täällä on ollut jo useamman päivän aika lämmintä ja lumet ovat sulaneet. Juuri ulkona ollessani mietin, että hyvin voisi vielä sipuleita istuttaa. Ehkä siellä kaakonkulmallakin vielä maa pehmenee.

 28. Upeita kuvia, ja ihanan kesäisiä maisemia! Nyt lämpenee, saat sipulit varmasti istutettua!

 29. Voihan laventelimeri! Kauniilta näyttää muutenkin. Nuo taideteokset ei ihan oo omaan makuuni, mut sopivat toisaalta tuohon tunnelmaan. Nyt kun lumet on sulaneet pois, olisin ihan valmis karkaamaan vaikkapa viikoksi lämpimään! Toivottavasti saat sipulit työnnettyä jonnekin. 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: