Labyrintin sokkeloissa..

Labyrintin sokkeloissa..

Hei! Barcelonan eräällä kadulla oli paljon tennispallon kokoisia, keltaisia, jonkin puun ”hedelmiä”. En tajunnut ottaa puusta kuvaa, mutta tietääkö joku, minkä puun siemenpallo on kyseessä? Aika hauskoja pampuloita.

Mennäänpä kuva-arvoituksen jälkeen Barcelonan Labyrinttipuistoon, joka on kaupungin vanhin puisto Horta-Guinardon kauunginosassa. Ihana puutarha on hieman  turistialueitten ulkopuolella. Puistoon päästetään vain 750 turistia päivässä puiston varjelemiseksi. Liikkeellä kannattaa siis olla ajoissa, jotta pääsee sisään.

Vesi on tärkeässä osassa puistossa.

Labyrintti on 750 metriä pitkä. Sen keskustassa on rakkauden jumalatar Erosta esittävä patsas.

Tytär löysi labyrintin keskelle.

Kuvia tuli nyt aivan liikaa yhteen postaukseen. Onnittelut, jos jaksoit tänne asti. Tämä puisto oli ehkä lempparini. Ihana, romanttinen. Barcelonan Park Ciutadella jäi meiltä kokematta, sillä puisto oli suljettu mielenosoitusten vuoksi. Loppuun vielä puutarhakahjon turistin vilkutus! ;O)

Mukavaa sunnuntaita!

33 thoughts on “Labyrintin sokkeloissa..

 1. Ei yhtään liikaa kuvia – aivan ihana paikka! Olisin jaksanut enemmänkin. 🙂

 2. Hih, ihana vilkutus! Ja ihana postaus, minustakin tuo puisto on niin ihana – juuri kuin sanot, romanttinen. Vähän sellainen salaisen puutarhan tunnelma, hieman unohdettu ja vanha.
  Kunpa kuviin saisi mukaan ihanan tuoksun, joka noista kasveista nousee auringon paahteessa… ja sen paahteen ihanan lämmön! Vaikka muistan, ettei Barcelona mikään hyvän tuoksuinen kaupunki ole, puistoissa monen eliön kakka ja vanhassa keskustassa viemärit haisevat paikka paikoin aika mehevästi 😀
  Mysteeripuusi tunnistukseen kaivoin kurssityön opintoajoilta, sillä tutkielma katupuista kuului yhden suorittamani kurssin tehtäviin. Onneksi kokosin kattavan kansion, se oli tosi hauskaa työtä sitä paitsi. Hedelmäsi kuuluu värimulperiolle (Maclura pomifera), joka tosiaan on mulperio – mulperi on eri puu, sitäkin Barcelonassa kasvaa.

 3. Ompa kivoja matkakuvia 😀 Ja ihania nuo turisti kuvat <3

 4. Upea paikka. Vielä lisääkin kuvia olisi hyvin jaksanut katsoa.

 5. Että voikin olla kaunista! Tuollainen paikka on kyllä niin sinun oloinen, että varmasti nautit jokaisesta askeleesta..sen näkee myös tuosta ihanasta hymystä vilkutussa kuvassa:) Tällaisia kuvia kyllä jaksaisi katsoa vaikka kuinka monta ja vähän enemmänkin:) Ihana reissu ollut teillä ja niin paljon mukavia muistoja/näkymiä mieltä lämmittämässä talven vilakoilla! Kaunista sunnuntaipäivää sinne♥

 6. Ei ollut liikaa kuvia. Minulle tuli heti mieleen, että tuolla olisi ihanaa mennä naimisiin. Tulisi vain hankaluus valita monesta paikasta se juuri oikea.

 7. Aivan ihana puisto. Ei liian huoliteltu. Juuri sellainen, salaperäinen ja romanttinen. Juu, kaupungin hajut eivät aina olleet ihan parhaita..

  Sinun varaasi vähän laskinkin tuon tunnistuksen. Kiitos! Värimulperio. Hauskat "hedelmät".

 8. Kiitos. Barcelonassa oli ihania puistoja ja muitakin paikkoja.

 9. Nautin kyllä. Mies meni 100 metriä edellä, kun juutuin kuvaamaan joka kolkkaa. Kiitos. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

 10. Tuolla puistossa oli hääparin kuvaukset menossa tuon ison vesialtaan luona. Siellä tehtiin myös jonkin räppärin videota isommalla porukalla. Hieno paikka ja upeat puitteet kuvauksille.

 11. Ihana puisto. Tuolla kannattaa käydä, jos käy Barcelonassa.

 12. Labyrintti tarvisi vähän saksia…alkoi käsi automaattisesti tehdä oikeaa liikettä! Kauniita kuvia!

 13. Minulta jäi tämä labyrintti Barcelonan-matkalla kokematta, mutta ajattelin, että jos ensi kerta vielä tulee, niin tuonne on pakko päästä. Nyt heräsi vaan kysymys, että voiko tuonne eksyä. :-O

 14. Olen seurannut matkaanne puhelimen kautta anonyyminä…olen niin iloinen, että sinne lämpimään pääsitte puutarhan asetuttua talviunille! Upeissa paikoissa olette käyneet ja varmasti virtaa vierailukohteistanne olet saanut! Ihaniin kuviin ei kyllästy koskaan!

 15. Voiko kuvia olla liikaa? Varsinkaan jos ne on noin ihania. Toi hedelmä näyttää kasalta vihreitä matoja/toukkia yök.

 16. teillä on ollut aivan ihana lomareissu! puistot ovat minunkin lempparipaikkoja matkoilla. jos joskus matkaan Barcelonaan, niin postauksestasi sai hyvät vinkit missä kannattaa käydä, kiitos:))
  hyvä idea tehdä ruukkuistutuksia. minullakin vielä paljon helmililjoja istuttamatta mitä sain naapurilta, taidanpa minakin laittaa ne isoihin ruukkuihin, tosin täällä on edelleen maa ihan sulaa ja luntakaan ei ole.

 17. Olipas hauska puisto. Tuollaisia labyrinttejä näkee joskus elokuvissa, mutta en arvannut että sellaisia olisi olemassa ihan oikeastikkin. Kiva, että sait tunnistuksen mysteerisiemenelle.

 18. Huikea labyrintti ja vielä niin korkea. Hienoja matkakuvia 🙂

 19. Juu, oli siistimistä vailla. Upea puisto, jossa kannattaa käydä.

 20. Hieno puisto. Kyllä tuolla kannattaa vierailla. Labyrintti oli kohtuullisen helppo. ;O)

 21. Hih, minulla oli suuri kiusaus napata tuo hedelmä mukaan…

 22. Ihana matka oli. Ruukkuistutukset jäivät tälläkin kertaa. Maa oli eilen sula, ja sain sipulit multiin. Jes!

 23. Englannissa olen käynyt tuollaisessa labyrintissa. Jep, Sailaan voi luottaa.

 24. Lapset tykkäsivät erityisesti tuosta labyrintista, kun eivät ole sellaisessa ennen käyneet.

 25. Niinpä. No, onhan meillä märkää ja kylmää… Huoks.

 26. Hienot kuvat.
  En tiedä olisinko uskaltanut mennä labyrinttiin.

 27. Onpa upea! Tuollainen puisto on kyllä minulta jäänyt näkemättä. Kun Barcelona on niin täynnä Gaudi ja Picassoa, että tuollaiset jäävät varjoon.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: