Jihaa! Daaliat ja vähän muutakin on tilattu!

Heips! Se on meikäläisen kevät nyt virallisesti alkanut! Valoa kohti mennään ja joulut on ”lusittu”. (Anteeksi, kaikki joulunystävät…) Nyt mennään kevättä kohti – lujaa! Kaikkea huisin kivaa on tiedossa keväällä. Kukkaoppia, uusia ideoita yms. Olen aloittanut kesävarustelun puutarhaan. Ensi kesänä meillä on runsain mitoin tuoreita kukkia maljakoissa omasta puutarhasta. Ensin pitää vain opiskella tekemään niitä ihania kimppuja. Floristiikan oppikirja on ollut joululukemisina… Tänään tein suuren daaliatilauksen. Olkoon se syntymäpäivälahja itselleni jo vähän ennakkoon. Heh, no jotenkinhan sitä on perusteltava… Kuvat olen lainannut Bulbs.se:n sivustolta. Tämä ei ole blogiyhteistyötä, eikä mainos. Ihan omasta pussista meni tilaus. Huoks. Ja minulla ei ole aavistustakaan, minne nuo juurakot istutan ja miten saan ne esikasvatettua. Heh, he. Tuli myös tilattua vähän muitakin kasveja ajatellen niitä kukkakimppuja. Älä pyörry!

Viime syksynä otti sen verran pattiin, etten ollut panostanut daalioihin, että sama ei toistu enää. Ja, tässä kävikin niin, että näitä tuli tilattua sen verran reippaasti, että esittely jatkuu seuraavassa postauksessa. Hih, onkohan minulla lääkitys ihan kohdillaan? Että tämmöistä…. Jokos olet pistänyt tilauksia vetämään ensi kesää silmällä pitäen? Aiotko tehdä tilauksia? Kivaa tapania!

30 thoughts on “Jihaa! Daaliat ja vähän muutakin on tilattu!

 1. No siinä on kukka poikineen ? Aivan ihastuttavia värejä ja muotoja.
  Minä en ihan vielä ole saanut ajatuksia kääntymään kevääseen, mutta eiköhän sekin tapahdu pian kun päivät alkavat pitenemään.

 2. Onpa siinä daalioita kerrakseen niin kauniita . Hyvää Tapanin päivää:)

 3. No siinähän taas riittää hetkeksi puuhaa sinulle 🙂 Ihania nuo daaliat on kyllä!

 4. Oih mitä ostoksia! Upeaa kukintaa tiedossa! Pitänee käydä katsomassa myös, vaikka vielä vähän aikaa sitten ettei yhtään uutta daaliaa ensi kesäksi 🙂

 5. Oi miten upeita ostoksia. Daaliat ovat niin kauniita. Mukavaa tapaninpäivän jatkoa sinulle Satu!

 6. Juu, taisin vähän innostua. Minulla ovat ajatukset aina keväässä ja kesässä.

 7. Luulisi noista kimppuja saavan. Mukavaa tapaninpäivää, Ritva.

 8. Toivottavasti on! Minä rakastan daalioita ja harmitti kovasti, etten ollut niitä viime keväänä istuttanut.

 9. Ihastuin dahlioihin kun näin naapurinmiehen niitä kasvattavan vanhassa saunapadassa. Pohjalla oli hevosenlantaa reilusti, päällä multaa ja kesällä joriinit olivat kahden (lyhyehkön)miehen mittaisia ja kukat niin isoja, että ne oli viritetty kärrynpyörään. Siinä huushollissa ei rouvalla ollut asiaa sille saunapadalle. Me kyläläiset teimme vaellusmatkoja kukkia ihailemaan. Minä taidan tyytyä kymmeneen juurakkoon.

 10. hei!
  kylläpä olet kovasti innostunut kukista ja kukkien parissa työskentely onkin palkitsevaa.

  mutta muistakaa lukijat myös työn kääntöpuoli. floristin työ kukkakaupassa on oikeasti rankkaa työtä. juostaan kilpaa kellon kanssa että tilaukset saadaan tehtyä asiakkaille ajoissa.

  kaikki juhlapyhät olemme töissä, meillähän tehdään töitä silloin kun muut juhlii 🙂 omaa joulua/äitienpäivää ei ehdi/jaksa laittaa koska teemme ympäripyöreitä tunteja esim
  toukukuussa/joulukuussa/pääsiäisenä…

  näkee että sinulla on silmää kimppuja tehdä, mutta näin ammattilaisen silmin katsoen vielä paljon on oppimista…. ja uutta oppii tässä työssä koko ajan, ikinä ei ole valmis 😉

  luetkin varmaan parhaillaan kukkien sommittelu ja sidonta – kirjaa. siinä näkyykin ne tekniikat ja tyylisuunnat jotka täytyy omaksua.

  tämä ei ollut mitään parjausta sinua ja tekemisiäsi kohtaan. päinvastoin. kukat ja puutarha tuo iloa tekijälle ja myös kukkien saajalle. ja kuvatkin luo katsojilleen iloa.

  se mikä minua vähän kismittää kun (usein) kauppaan tulee asiakas, joka ihastelee ja sanoo että minäkin haluaisin tehdä kukkia kun niin ihana työympäristö olisi. juu kyllä työympäristö on ihana, mutta asiakas ei näe työhuoneessa kilometrin korkuista pinoa työtilauksia, jotka on hoidettava ripeästi ja ajallaan.
  emme me kukkakauppiaat ehdi pyörittelemään peukaloita niinkuin joku voi luulla. eikä kaunista kukkakauppaakaan tule ilman että joku laittaa ne kukat paikoilleen ja vielä kauniisti ja myyvästi.

  jatka Satu todellakin kukkien kanssa, puutarhanhoito on parasta terapiaa ja kukkasidonta kivaa kun sitä tekee harrastuksena. kun sitä tekee työkseen niin usein on glamour kaukana…

  tulipa pitkä paasaus, anteeksi,ei ollut tarkoitus…

  mukavaa uutta vuotta! jään seuraamaan tekemisiäsi 🙂

  terveisin puutarhuri/floristi

 11. Oikeita kaunottaria – ja paljon!
  Kevääseen tässä on meikäläisenkin ajatukset jo kääntyneet. Kävin juuri läpi vinkkivihkoni ja ryhdyin pohtimaan ensi kesän hankintoja.

 12. Oho! Onpas daalia poikineen!=O

  En ole juurikaan ajatellut kevättä vielä. Juurihan sain syyskylvöt vasta tehtyä kasvimaalle! =D

  Jotenkin pidän tästä ajasta vuodessa, että voi hengähtää ja nauttia talvesta. Kuitenkin viimeistään helmikuussa alkaa jo polttelemaan kaikki kasvatustouhut ja sittenhän se on taas yhtä raadantaa koko kevät ja kesä! ='D On tää hullua touhua tämä puutarhurointi! ;D

 13. Jep. Tiedän, että oppimista on vaikka kuinka paljon! Siksi epätoivo välillä iskeekin! Haluan oppia! Siis en varmaan ikinä ole halunnut oppia mitään niin paljon kuin tätä!

  En käsitä, mikä näissä kukissa ja kimppujen teossa oikein viehättää. Ehkä kauneus, luovuus, käsillä tekeminen. En tiedä. Sen tiedän, että on ihan PAKKO saada oppia kukkasidontaan!

  Olin tässä joulun alla kukkakaupassa näkemässä hieman tositoimintaa. Olin siellä takahuoneessa. Myös tuosta kirjasta käy ilmi aika hyvin, mitä todellisuus on. Kukat on tilattava, valmisteltava, myymälä pidettävä siistinä, osattava hinnoitella, pakata, tehdä kustannustehokkaasti. Vaikka mitä!

  Ja viikonloput töissä, ympäripyöreitä päiviä yms. Ei varmasti ole helppoa hommaa. Toisaalta joka työssä on puolensa.

  Itse olen yläkoulun opettaja ja rakastan kyllä työtäni. Siinäkin taas on puolensa ja puolensa. Juu, ja minulla on selkärankareuma, mikä välillä asettaa stopit tekemiselleni. No, se taas käynnistyy niin fyysisestä kuin henkisestäkin rasituksessa, jos on käynnistyäkseen. En anna sen kuitenkaan rajoittaa unelmiani. Periaatteessa eihän minulta pitäisi onnistua puutarhan ylläpitokaan. No, ei se aina onnistukaan. Monena syksynä olen ollut ihan puhki jäsenistäni kesän pihapuuhien jälkeen, vaikka saan runsaati apua. Mutta en lannistu! Jos minun pitäisi luopua kukista ja puutarhasta, olisin totaalisesti lyöty.

  En tiedä, miten onnistuu, jos pääsen jossain vaiheessa kunnon kukkaopintoihin. Sen tiedän, että kadun, jos en koskaan edes tavoitellut unelmaani.

  Voipi olla, että minulla on keski-iän kriisi: "Nyt tai ei koskaan". Jokin pakkomielle nämä kukat ja puutarha ovat! Ovat olleet jo vuosia. No, sen nyt näkee, jos katsoo blogipostauksia puutarhastamme kesällä 2012 ja vertaa näkymiä kesään 2017. Paha tauti. Rahat ja terveyskin aina välillä menee.

  En varmman ikinä ole ollut niin onnellinen ja elementissäni kuin Kevätmessuilla 2015, kun olin siellä "töissä".

 14. Minullakin on vinkit muistissä kännykän muistiinpanoissa.

 15. hei, kiva kirjoitus! ymmärrän niin intohimosi 🙂 en minäkään tiedä mitä muuta tekisin kuin tätä työtä! kaikesta huolimatta viihdyn ja nautin, vaikka välillä ei jaksaisi edes kissaa sanoa 😀

  terkuin sama floristi

 16. Heh, minä en koe puutarhan osalta mitään muuta raadantana kuin syksyisen haravoinnin ja rutikuivalla kesällä tuntien kastelu-urakan. Kaikki muu on pelkkää ihanuutta! En tiedä parempaa kuin uusien istutusalueiden rakentamisen, istututuspuuhat yms.

 17. Miust on niin ihanaa, kun joku muukin on jo ihan keväässä. HerraMies on "vähän" pyöritelly jo päätään, ku oon intoillu esikasvatus-kauden olevan ihan kohta käsillä 😀 hahahha. Niinkuin taisin jo aiemminkin sanoa, taitaa tulla piiiitkä talvi 😉 Olet kyllä kaikkea ihanaa löytänyt 🙂

 18. Hih, tuo tunne on tuttu kesiltä puutarhahommien jälkeen. Se, mikä vähän huolettaa on se, että onnistuuko puutarhaopinnot monimuoto-opintoina. Päivätöissä on meikäläisen käytävä taloudellisista syistä. Mutta intohimo kukkiin ajaa haluamaan oppia kukista ja puutarhasta. Siis on pakkomielle!

 19. Ihanaa löysin ja tuossa yllä on alle puolet löydöistäni..

 20. Voi ei, ihania! Minäkään en laittanut viime kesänä yhtään daaliaa, säät kun oli mitä oli niin ei pahasti edes harmittanut. Olisikohan tavalliset ämpärit tai pesuvadit hyviä esikasvatusastioita? Tai isot muoviruukut?

 21. Hahahah, mahtavaa. Olet kyllä mahoton, siis mahottoman ihana! Mut jos jotaa kivaa löytää, se on paras haalia äkkiä jottei lopu kesken 🙂 Tulis jo kesä!

 22. Voi sinun kanssasi! Arvaa heräsikö himo mennä samantien kyseiselle sivulle tilaamaan kaikkea kivaa.. Mun jouluvalmistelut meni vähän plörinäksi, mutta onneksi itse juhlapäivät sujuivat silti mukavasti. Nyt olen ihan valmis kevääseen! Ihanaa kevään odotusta sinulle!

 23. Mahtava määrä ihania daalian juurakoita, siis todella. Minulla on noin viisitoista isoa juurakon möhkälettä ja joskus tuntuu, että siinäkin on liikaa.
  Toivon niiden kuitenkin talvehtivan kesäkodin kellarissa, vasta helmikuussa pääsen niitä hoivailemaan.
  Onnellista kevään odotusta ja intoa uuteen kasvukauteen.

 24. Miksei niihin voisi istuttaa? Pistää vain kivenmurikoita salaojitukseksi pohjalle. Näin meinasin tehdä.

 25. Eiku menoksi! Jee, kevät on kohta täällä. Talvesta viis, on vain hidaste.

 26. Minä tilasin sellaiset reilut 30. Eivät lopu ihan heti. Intoa on! Kiitos, Molley!

 27. Ihanan kukkea kesä sinne tulossa 🙂
  Tänne ekat siiditilaukset jo tulleet ja tässä illalla naputtelin maailmalta lisää tulemaan – oi onnea 🙂
  Tää aika ja suunnittelu on ihanaa – kun kaikki on vielä mahdollista 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: