Daaliatilaus osa 2 ;O)

Heips! Meikä on asioitten suhteen usein ”on tai off”. Daaliat ovat nyt erittäin ”on”! Juu, tuli sitten vähän tilailtua. Tässä on jatkoa edellisen postauksen listalle. Kuvat olen jälleen lainannut Bulbs.se:n sivustolta.

Miten tuollaisia voisi vastustaa? Ei mitenkään!

Että tämmöstä menin tekemään… Seuraavassa jatko-osassa esittelen ne muut kuin daaliat. Nyt voisin suorittaa itsearviointia ja pohtia: ”Miten meni noin niinku omasta mielestä?” No, ihan hitokseen hyvin! Vielä, kun keksin noille kaikille ihanille tosiaan sen paikan puutarhasta ja saan juurakot esikasvatettua toukokuulla ja lopulta oikeisiin multiin. Jes! Hyvä meininki, vai mitä? Floristiikan kirjan lukukin edistyy hyvin. Nyt tulin kyllä kohtaan, jossa aivotoiminta joutui vähän koetukselle. Miten sininen ja pyöreä edustavat erityisen seesteistä ja rauhallista ja punainen neliö erityisen kiihkeää ja levotonta? Siis ymmärrän värien symboliikan, mutten noitten muotojen. No, ehkä sulateltuani ajatusta se muuttuu vielä päässäni ihan järkeväksi. Joka tapauksessa sinisten pyöreiden kukkien muodostama pyöreä kimppu on erityisen rauhoittava. Pitäisiköhän katsella sinisiä palloja samalla, kun tekee kukkatilauksia? Hmmm… Mukavaa arkea!

20 thoughts on “Daaliatilaus osa 2 ;O)

 1. Ihanaa väriloistoa! Hirveä ikävä kesää. Ensi kesänä pihassasi on huikea väri-ilottelu!

 2. Minulla oli vuosia useita kymmeniä daalioita talvehtimassa kellarissa. Yhtenä vuonna ne jostain syystä mätänivät kaikki ja sen jälkeen en ole niitä juurikaan hommannut. Ovat kyllä kauniita, mutta kamala homma laittaa niitä kellariin. Ja en minä ainakaan ole niitä ilman esikasvatusta saanut kunnolla kukkimaan. Pienet tilat meillä ja saunanlauteilla niitä aina esikasvattelin.

 3. Voi herrijee! Ny kyllä jourut luapumahan lopuusta nurmikkolämpärehistä 🙂

 4. Upeaa daalioiden kukintaa tiedossa ensi kesänä. Onhan niistä todella paljon työtä esikasvatuksineen ja talvetuksineen, mutta onhan se myös vaivan arvoista.

 5. Ompas uppeita daalioita! Kyllä suat kimppuloihin tarpeet omasta puutarhasta. Mie talavetan vanhoja juurakoita ja ostan jonkun uuven!

 6. Daaliat on kauniita. Ei niiden esikasvatus ole välttämätöntä. Ne voi myös laittaa suoraan maahan toukokuussa. Kokeilin, ja onnistui hyvin. Sen sijaan esikasvatukset ovat mulla aiemmin epäonnistuneet. Hyvää vuoden loppua! 🙂

 7. Ihania. Minulla on joka kesä dahlioita ja ne ovat upeita loppukesän kukkijoita. Kukkivat vielä loka-, marraskuulla. Samettikukkien, unikkojen, kehäkukkien ja syysastereiden kanssa mukavaa väriloistoa syksyn kukkapenkkeihin.

  Tykkään just vaaleanpunnaisista ja pinkeistä ja siniseen vivahtavista dahlioista. Valkoiset avasivat kukkansa vasta tosi myöhään, joten en halua sellaisia. Täällä voi laittaa juurakot suoraan maahan, siis Turussa.

 8. Ihanan paljon erilaisia daalioita, jotenkin nuo vaaleanpunaiset ovat kovin kutsuvia. Tsemppiä vaan kasvatuspuuhiin!

 9. No, onhan niissä hommaa. Olen kukittanut sekä esikasvatuksella että ilman. Toki esikasvatus pidentää kukinta-aikaa, kun ehtivät kukkaan aiemmin. Ajattelin pistää toukokuussa ruukkuihin kasvariin.

 10. Mulla oli viime kesänä vain pari juurakkoa ja jäivät maahan. Nyt alkaa uusi daaliakausi.

 11. Olen esikasvattanut, jotta kukinta alkaa aiemmin ja kestää kauemmin. Joskus olen laittanut suoraan maahan ja kukinta alkoi kovin myöhään. Mukavaa loppuvuotta!

 12. Ihania ovat! Kestävät meillä tuonne lokakuulle, sitten paleltuvat. Aion kasvattaa kavereiksi tsinnioita, kruunuvuokkoja, tuoksuherneitä ja kehäkukkia.

 13. Minä en ala. Nuo vaaleanpunaiset kiehtoo minuakin. Pitääköhän rueta katselemaan tonttitarjontaa, jos löytyis joku maapala ihan vaan kukkien kasvatusta varten. 😛

 14. On ne kauniita ja nyt sinulla on daalioita tooosi paljon. Katsoin, että matalimmat ovat 80-senttisiä, joten aika näyttävä kukkamaa noista tulee. Ei sille mitään mahda, kun hurahtaa niin sitten hurahtaa. Mielenkiinnolla seuraan daaliaprojektiasi.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: