Yllätin itseni positiivisesti!

Yllätin itseni positiivisesti!

Hei! Viikonloppu alkoi mukavasti, kun saimme teinit kotiin Espanjasta. Olivat viikon Albacetessa opintoretkellä. Tyytyväisinä tulivat kotiin. Maaliskuussa meille tulee vuorostaan kaksi nuorta Espanjasta. Saanpa vähän kieliharjoittelua… Tein jälleen perjantain perinteiset, eli kurvasin kotiin viikonlopun viettoon kukkakaupan kautta.

Olin kuitenkin sen verran väsynyt eilen, että väsäilin kukkakimput ostoksistani vasta tänään.

Viikolla kävin Saimaan kameraseuran tilaisuudessa ”Toiko pukki kameran”. Ensin oli tunnin esitelmä sommittelusta yms. ja sen jälkeen sain tunnin verran yksityistä perehdytystä Nikonin maailmaan. Tajusinkin aika paljon! Positiivinen yllätys! Aiemmin en ole mennyt kamerakursseille juurin tuon tekniikan vuoksi. Inhoan käyttöohjeita ja kaikkea teknistä.

Olen jo ilmoittautunut huhtikuussa alkavalle valokuvauksen peruskurssille. Siitä se lähtee!

Kohta aion lähteä Mikin ja perheen kanssa pienelle metsäkävelylle.

Huomenna saatan tehdä ensimmäiset kukkakylvöt.. Jättiverbenan siemenet odottelevat kylvöään. Joko sinä olet aloittanut kylvöpuuhat? Viikolla posti toi ihanat kortit, jotka voitin Lindan Romppala-blogin arvonnassa. Kiitos, Linda!

Oikein mukavaa viikonloppua!

50 thoughts on “Yllätin itseni positiivisesti!

 1. Oi kun ihania nuo kortit! Kiva juttu, että pääsit yllättämään itsesi 😀 Ei sitten pääse kyllästymään itseensä, kun yllättyy aika joskus. Ihanat kuvat, teillä on niin kaunis olkkari, ihailen ekassa kuvassa. Kauniit värit ja ilmavuus.

 2. Upeita kimppuja ja kauniita kuvia! ?
  Tuollaiset nuorten opintoretket ovat loistavia. Tyttäreni lukiosta 2 tyttöä pääsee kolmeksi viikoksi tutustumaan japanilaiseen kouluun keväällä. Tyttäreni on toinen onnekkaista. Myöhemmin meille tulee vuorostaan yksi japanilainen tyttö kolmeksi viikoksi. Minäkin odotan innolla näitä kokemuksia ja kieliharjoittelua.
  Mukavaa viikonloppua ja ensimmäisiä kylvöjä!

 3. Sullaoli onni saada ihan yksityistä ohjausta kameran käyttöön. Hyvä. Mun käymälläni kurssilla mentiin sellaista vauhtia eteenpäin, eikä perusjutuista ollut puhettakaan, etten tullut yhtään viisaammaksi siitä.
  Mitään en ole vielä kylvänyt ja olen ajatellut kylvääkin hiukan vähemmän kuin viime vuonna.
  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

 4. Tuollainen vaihto on mukavaa ja elämää rikastuttavaa. Meillä tytär oli aikoinaan Saksassa ja saimme vuorostaan saksalaisen tytön meille. Lindan kortit on kauniita.

 5. Tuo kuva on ihana, missä on vaaleanpunainen kimppu ja keltainen tulppaani vangitsee katseen.
  Siemenet ovat vielä kaupoissa 🙂

 6. Valokuvauskurssi olis kyllä tarpeellinen. Ihanat kukkakimput! Nuo kortitkin ihastuttaa, piti ihan tilata itsellekin.
  Kylvöistä en tiedä, tuleekohan kylvettyä mitään ensikeväänäkään. Nyt on vielä paljon lunta, että kevääseen on niin paljon aikaa 🙂

 7. Kameran käsittelyn oppeja minäkin tarvitsisin, kiva, kun pääset oppimaan uutta! Kauniita kimppuja taas kerta kaikkiaan!

 8. Ihania tuollaiset kimput, joissa ei ole kauhean paljon värejä! Tarkoitan paria ekaa kuvaa. En itsekään ole kiinnostunut tekniikasta ollenkaan. Vain sen verran, mitä on pakko

 9. Kiitos, Saila. En olisi uskonut, että nuo kamerajutut ovat noin teknisiä.

 10. Minäkin kävin perjantaina kukkakaupassa. Kukat vein tosin äidilleni. Olen jo toisella kamerakurssilla, mutta minun päähän ei vaan meinaa kaikki opit mahtua. Kolmas kurssi alkaa tiistaina ja taas olen mukana, ei saa luovuttaa.

 11. Kiitos, Riina. Kuulostaa hienolta! Lukio antaa nykyisin paljon mahdollisuuksia. Edullisesti pääsee tutustumaan eri maitten kulttuureihin.

 12. Onni oli saada yksityisopetusta! Sain kysyä niin paljon kuin tarvitsi. Kivaa sunnuntaita!

 13. Meidänkin lapset olivat viime keväänä Saksan Baijerissa viikon. Olivat tyytyväisiä matkaan silloinkin.

 14. Juu, lunta on. Pitäydyn aikalailla kukkakylvöissä tänä vuonna.

 15. Minä tykkään värittömistä ja värillisistä. Riippuu fiiliksestä ja ympäristöstä.

 16. Minä kuvaan yleensä automaattiasetuksilla, kun suljinajat jne tuottavat minulle päänvaivaa. Toinen mikä pitäisi opetella on raw-kuvien otto ja käsittely.

  ihanat kimput!

 17. Kiva että saitte teinit kotia♥ Aivan ihania kimppuja ja nuo kortit on kyllä kauniita! Sinulla onkin mukava kurssi tulossa, valokuvaus vie varmasti mukanaan ja sinulla kun on vielä niin paljon upeaa kuvattavaa:) Mukavaa talvipäivää sinne teille ja Mikille rapsutuksia♥

 18. Hianoja kimppuja oot taas teheny ja sait ihanat Lindan kortit. Kyllä kuvauskurssilla kannattaa käyrä. Aina siälä jotaki uutta oppii. Olis vaa tääläki kurssia mihinkä menis.

 19. Kauniita kukkia ja kauniita kortteja voitit. Keijunmekot olen kylvänyt ja alkavat nousta pintaan.

 20. Kauniita kimppuja!
  Minäkin inhoan ylikaiken kaikkea teknistä. Paitsi nyt kun olen kiinnostunut valokuvaamisesta, niin kameran tekniset jutut on ruvenneet vähän kiinnostamaan. Mutta sitten kun menee ylihilseen, niin silloin se kiinnostus taas lopahtaa 😀
  Mukavaa sunnuntai-iltaa<3

 21. Kauniita kukkasia olet jälleen laittanut. Kuvauskurssit olisi myös kiva itsekin käydä. Mukavaa sunnuntaita!!

 22. Kauniita kuvia kaikki! Tuo ensimmäinen on suosikkini. Tänään on ollut ihana luminen pakkaskeli. On ollut mukava ulkoilla. Lyhytkarvaiset koirammekin pärjäsivät hyvin puvut yllään :). Ihanaa huomenna alkavaa viikkoa! <3

 23. Upeita kimppuja olet tehnyt. Ihana sinisen sävy noissa kukkasissa, joiden nimeä en tietenkään muista 🙂

 24. Nuo vaihdot ovat huippuja. Itse pääsin vanhimman pojan mukana leirikouluun Ranskaan ja meille aikuisille oli järjestetty mielettömästi hienoa ohjelmaa lasten koulupäivien ajaksi. Ja ne vastavierailut ja eillä asuneet vaihto-oppilaat rikastuttavat arkea ja opettavat lapset suvaitsevaisemmiksi vierasta kultturia kohtaan. Monet vaiharit ilmoittelevat edelleen itsestään.
  Kuvaamisen perusteet kun ymmärtää, niin kuvaaminenkin on paljon helpompaa, tosin 'tieto lisää tuskaa' 😉

  Mukavaa uutta alkavaa viikkoa!

 25. Aivan mahtavan kauniit kuvat ja nyt on kyllä muutoksen vuosi siellä meneillään, mikä luo rohkeutta toivottavasti meille muillekin. Hyvä Satu <3

 26. vuotesi on alkanut tosi energisesti Satu! kyl munkin täytyis ottaa itseä niskasta kiinni ja perehtyä vihdoinkin jo muutama vuosi sitten saamani kameran toimintoihin.
  mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle ja muista rapsutukset Mikille;)

 27. Kauniit kimput oot tuas loihtinu. Kamerankäsittelyyn miekin oon haaveillu oppii ja toinen tää tietsikka, kuvankäsittely ja monta muuta assiita on ihan hepreoo.

 28. Aika vaikeita nuo jutut ovat, mutta josko sitä pikkuhiljaa sitkeästi yrittäen oppisin.

 29. Niin minäkin teen. Nyt pitää yrittää opiskella noita juttuja.. Kiitos, Sussi.

 30. Juu, oli jo ikävä. Kiitos! Olisihan tuolla tosiaan kesäisin kuvattavaa ja jospa oppisin hyödyntämään kohteita paremmin. Mukavaa viikkoa!

 31. Kiitos! Juu, ihanat kortit! Niin minäkin ajattelin, että kai nyt jotain jää päähän.

 32. Minulla on nyt mullissa jättiverbena ja latva-artisokka. Jälkimmäisestä en ole vielä ikinä saanut satoa.

 33. Kiitos! Pitäisi heti päästä neuvojan kanssa tositoimiin. Silloin oppisi parhaiten.

 34. Kiitos, Ninnu. Meillä on parikymmentä astetta pakkasta. Hrr. Mukavaa uutta viikkoa!

 35. Kiitos, Outi. Kruunuvuokkoja ovat. Tykkään niistä kovasti.

 36. Jep, avartavat maailmankuvaa ja kielitaitoa. Juu, tuskaa on nyt monella alalla… Kukkaisaa viikkoa!

 37. Kiitos, Tiia. Juups, nyt kun tuo numero vaihtui, tuli vipinää meikäläiseen tuolla tekemisen saralla. Pitää muuttaa siis puheet teoiksi.

 38. Jep, pakko yrittää vielä, kun voi. Loppukiri! Kivaa viikkoa!

 39. Kiitos, Ulla. Joo, paljon olisi opiskeltavaa monella saralla.

 40. Hienot kimput. Kävin kaupasta hakemassa kolme Santpauliaa. Pitää olla jotain kukkia aina näin talvella ainakin.

 41. Todella kauniit kimput ja kuvatkin ovat todella kauniita. Mukava niitä katsella. Joku kuvauskurssi olisi itsellekin tarpeellinen 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: