Tutkimusmatkalla

Tutkimusmatkalla

Hei! Mukavaa lankalauantaita! Sain mieheni houkuteltua tänään tutkimusmatkalle Harjuun.

Minua jännittää aina kaikki uusi ja halusin nähdä etukäteen minne ja miten menen. Reissun pääasiallinen tarkoitus oli, että löydän  perille tiistaina kello kahdeksaksi aamulla.

Aloitan siis tiistaina puutarhuriopinnot Harjun oppimiskeskuksessa Ravijoella. Meiltä on Harjuun matkaa reilut 90 kilometriä. Matka vie  kuitenkin puolitoista tuntia, sillä nopeusrajoitukset ovat 60 – 80 km tunnissa valitsemallani reitillä. En halua ajella moottoritietä, tosin ei sitä pitkälti meiltä olisikaan.

Meitä aloittanee viisi uutta puutarhurin alkua. Vaikuttaa siltä, että Harjun pääalaa ovat nykyisin hevospuolen opiskelijat. Yllä kuvassa on vanha päärakennus.

Valitsin linjakseni puutarha- ja kukka-alan. Koin jo pieniä yllätyksiä, kun infokirjeessä sanottiin, että on hankittava turvakengät, suojalasit, kuulosuojaimet, työkäsineet ja työasu. Mitäh??

Vanha luokkatalo, jossa opiskelu alkaa

Ensi viikolla minulle tehdään hops = henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Opiskelen työni ohella. Luvassa on  tulevalla viikolla myös kasvinsuojelukoulutusta ja puiden sekä pensaiden leikkuuta. Juupelis juu. Ei vielä mainintaa kukkakimppujen sidonnasta…

Majoitus- ja ruokalarakennus

Seuraavalla viikolla päätoimiset opiskelijat jatkavat harjoituksia, kun meikä menee taas töihin. Kesäkuussa opiskelu jatkunee osaltani.

Opiskelualue näytti todella viehättävältä vanhoine rakennuksineen. Kesällä siellä on varmasti todella nättiä.

Pakko kyllä todeta, että mihinköhän tulin pääni pistäneeksi. Noh, tämä on mahdollisuus ja vierivä kivi ei sammaloidu…

Että tämmöistä on tiedossa ensi viikolla. Jotenkin olin kuvitellut, että voisin suorittaa ammattitutkinnon työni ohessa, jolloin suoriutuisin huomattavasti nopeammin. Minun täytyykin suorittaa puutarhurin perustutkinto, mikä vaatii enemmän. Tiedossa on äidinkieltä, ruotsia, matematiikkaa yms. luullakseni. Siis ihan oikeaa koulua! Pitäkää minulle tsemppipeukkuja! Tulevat tarpeen! Olen innoissani, mutta vähän myös kauhuissani, jos ihan rehellinen olen. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

33 thoughts on “Tutkimusmatkalla

 1. Tsemppiä tiistaille! Tuskin sinua ruotsin tunnille ainakaan laitetaan 😀 HOKSaaminen on päivän sana ammatillisessa koulutuksessa. Kivan näköinen ympäristö!

 2. Kivannäköinen paikka tulet varmasti viihtymään:) Mukavia opiskeluhetkiä ja tsemppipeukut on pystyssä:) Ihanaa pääsiäistä♥

 3. Aiva mahtavan näkööne opiskeluympäristö. Kyllä se siitä, ku alakuhun pääset.
  Hyvää pääsiäästä!

 4. Vau miten kaunis paikka ja vau miten nopeasti tämä alkaa! Huh. Hyvä, että homma järjestyi työsi kanssa.

 5. Onpa kaunis opiskelupaikka. Rakastan vanhoja rakennuksia. Mun mummi aina sanoi, että opiskelusta ei koskaan ole haittaa! Tsemppiä, sä pystyt siihen kyllä!

 6. No, on sulla jännät paikat!
  Mutta uskon, että pärjäät hyvin. Ei nuo puutarhahommat ole sinulle vieraita.

  Minusta puutarhakoulussa pelottavinta oli traktoriajot ja koneoppi. Selviydyin niistä kuitenkin kiitettävin arvosanoin ja peruutin traktorin peräkärryineen nopeammin kuin ryhmämmme pojat. Mutta olen erittäin kiitollinen, että minun ei ole tarvinnut traktoriin koulun jälkeen koskea. Olin todella epämukavuusalueellani.
  Mutta nuo konehommat ovat vain pieni osa opiskelua. Puutarhaopinnot ovat aika moninaiset, ja niistä on paljon hyötyä, vaikka aikoisikin suuntautua kukkakauppa-alalle.

  Tsemppiä aloitukseen! Kun pääset vauhtiin opiskeluissa, luulen, että nautit täysin siemauksin. On niin ihana, kun pääset toteuttamaan unelmaasi ja opiskelu työn ohessa järjestyi.

 7. Tsemppiä! Hyvin tulee menemään, nykyään voi suorittaa opiskeluja niin omaan tahtiin. Opiskelupaikka on upea!

 8. Hyvin se menee. Esim turvakenkiä ym pitää käyttää ettet telo varpaita ihan perushommissa, esim. trimmerillä. En kyllä usko että päädyt äikän tai matikan tunneille! En minä ainakaan päätynyt omissa opinnoissani.

 9. Tsempit aloitukseen. Kun alkuun pääsee, jännityskin varmasti helpottaa tai muuttuu. Puutarhurilla pitää olla varusteet kunnossa.

 10. Kiitos! Ei sitä tiedä…Kaunis paikka tuo Harju. Voin kuvitella, miten nättiä tuolla on kesällä.

 11. Juu, kaipa se siitä. Vähän kauhistuttaa jotkut jutut. Mukavaa pääsiäistä!

 12. Jep, nopeaa toimintaa! Palkatonta virkavapaata… Toivottavasti saan opinnot järkättyä työn suhteen hyvin.

 13. Ihana miljöö tuo Harju on. Joo, ei ole haittaa – päinvastoin. Kiitos, Outi!

 14. On tuolla joskus tullut käytyä, ei tosin opiskelemassa. Mielenkiintoinen paikka. Ensin tulisi mieleen että turvakenkiä ym voisi tarvita nurmikon leikkaamiseen/trimmaamiseen liittyen. Toivottavasti on mielenkiintoiset opinnot. Varmaankin melko rankkaa töiden ohella. Kauan opiskelut tulevat kestämään?

 15. No, on! Toivon totisesti, etten traktorin rattiin joudu. Niitä kukkakimppuja odottelen… Tsemppi on tarpeen! Innoissani menen, mutta vähän kauhistuttaakin.

 16. Kiitos, Katja. Harju on kaunis paikka. Toivottavasti homma sujuu.

 17. Saa nähdä, mistä löydän itseni ja missä varusteissa. Ensi viikolla olen jo viisaampi.

 18. Thank you, Ria. Happy Easter to you as well! Thank you for stopping by!

 19. Kiitos! No, nyt on varusteet! Katsotaan, mitä tuosta tulee…

 20. Ihana innokas opiskelija. Hyvin se menee ja jännitystä elämään se pitää mielen virkeänä ? Ihanaa pääsiäisen aikaa.

 21. Ihan mieletöntä Satu ja olet rohkea nainen. Matkaakin on aikamoisesti eli kertoo todellakin sisukkuuden määrästä ja rakkaudesta kukkiin. <3 Sydämellistä pääsiäisen jatkoa sinne <3

 22. Tsemppiä! hopsissa minun käsittääkseni otetaan huomioon aikaisemmat opinnot, joten varmasti saat esim. ruotsin kurssit korvattua niillä.

 23. Hui, nyt vasta kuulen tämän uutisen. En ihmettele yhtään että sua jännittää. Työn ja opiskelun yhdistäminen vaatii varmasti paljon mutta joskus sitä on vain seurattava sydämensä ääntä. Täälläkin peukut pystyssä, varmasti selviät urakasta hienosti?

 24. Onnea opintoihin <3 Kivan näköinen paikka 🙂

 25. On varmasti rankkaa yhdistää työ ja opiskelu, kun ei ole enää 20 v, mutta uskon, että sinun innostuksesi kumoaa tämän ajattelun.

 26. Mäkin olen aina ollut kiinnostunut puutarhan hoidosta ja puutarhuroinnista. Enpä tiennytkään, että sille löytyy tällainen koulu/opisto, vielä todella viihtyisän näköiset rakennukset ja paikat. Teille vaan tsemppiä ja eikun vaan työkäsineet ja kumpparit jalkaan ja puutarhaan!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: