Miten havujen kävikään? + Huomenna arvotaan!

Miten havujen kävikään? + Huomenna arvotaan!

Heips! Meillä on ollut havukasveja vasta muutaman vuoden. Koiran vuoksi en aiemmin hankkinut niitä. Ajattelin, että Mikki ruikkii ne keltaisiksi… Viime syksy ja talvi olivat melkoisen vaativia havuille. Syksyllä oli märkää ja maa jäätyi ykskaks. Keväällä aurinko porotti kirkkaalta taivaalta parinkymmenen asteen pakkasella. No, kuinkas havut selvisivät kaikista koettelemuksista?

Ihan hyvin sanoisin. Yllä kuvassa on muutaman vuoden olleet tuijat javiime kesänä istutetutkultatuija ja onko tuo nyt laakakataja?

Toissasyksynä istutetut tuijat ja pallotuijat näyttävät selvinneen mukavasti myös.

Viime keväänä sain blogiyhteistyön merkeissä PlantinavialtaHollannista marjakuusen taimia. Miten niiden mahtoi käydä? Oikein hyvin ovat nekin selvinneet. Pientä varjostusverkon läpi tullutta ruskettumaa pinnalla paikoin on, sillä neulasia tuli verkon läpi, mutta hyvin näyttävät voivan.

Ja havujen alaosien kellastumat ovat erään heppulin aiheuttamia…

Vanhemmat valkokartiokuuset voivat myös hienosti. Jippii!

Etupihan sipulikukkapenkissä kukkii.

Löysin takapihalta muutaman katharine hodgkinin.. Iiks!

Syksyllä istutetut alppikellot ovat voimissaan.

Toinen syksyllä hankituista sadevesitynnyreistä on päässyt kasvarin kulmalle. Vielä ovat virittelyt kesken..

Tällaiset sadepäivän kuvailut. Tein töitten jälkeen pikaisen pihakävelyn kännykän kera. Loppuun vielä vinkki… HUOMENNA ARVON NELJÄ HYÖTYKASVIEN SIEMENSETTIÄ. ARVONTAAN PÄÄSET TÄSTÄ! Kivaa keskiviikkoiltaa!

21 thoughts on “Miten havujen kävikään? + Huomenna arvotaan!

 1. Hyvin on havut pärjänneet. Niiden ympärivuotinen vihreys luo koko puutarhalle kivan selkärangan. Talvella vihreyttävät ja kesällä luovat kukkaloistolle rauhallista kontrastia.

  Uroskoiraa voi harhauttaa laittamalla havun ympärille ns. ensisijaisina pissikohteina keppejä pystyyn. Pojat on yllättävän hyviä tähtäämään 🙂

 2. Voi miten kiva että havut ovat säilyneet! Hih..tuon "heppulin" ilme kuvassa on juurikin mainio♥ "Mitään en oo tehny.." toimii ainakin täällä joka kerta:)) Rapsutuksia Mikille ja kivoja kevätpäiviä sinne teille♥

 3. Todella hyvin ovat havusi selvinneet ja tuovat kauniin lisän puutarhaanne.
  Mukavaa loppuviikkoa.

 4. Kiitos Satu, vähän kuin toivepostaus minulle 🙂 Marjakuusia erityisesti mietin, niitä tekisi mieli hankkia omaankin pihaan. Tämä kevät oli haastava havuille, aurinkoa ja tuulta oli runsaasti.

 5. Minulla ei käynyt ihan noin hyvin havukasvien kanssa. Kotona muutamat havut kellastuivat hieman liikaa ja mökillä lumen paino aiheutti harmia. Heppuli näyttää kyllä hyvin viattomalta ❤

 6. Hyvin o havut pärijänny. Mariakuuset ottaavat helaposti nokkihinsa kevätauringosta. Mulla toine on pinnasta ruskiana, mutta toipuu kyllä.

 7. Havut tuovat pihaan mukavasti väriä ja korkeuseroja näin keväällä. Suojan antajina ehdottomia! Hyvä, että ovat säilyneet. Ihana tuo Mikin ilme:)

 8. Hyvästi ovat havut selevinny. Tuota marjakuusta mie en vielä oo hankkinu.

 9. Onneksi olkoon havujen suhteen. Meillä on toista vaikka peitinkin ne jo helmikuussa ja lämmintä vettä olen antanut. Nyt sumutin havupuubalsamia . Kyllä kai ne siitä jossain vaiheessa toipuu . Sinulla on siellä jo niin siistiä ja hoidetun näköistä.

 10. Ihmettelin, kun pallotuijani on mennyt jotenkin luttuun tässä sen jälkeen, kun lumet jo olivat poissa. Tänään syy taisi selvitä; Leevi seisoi tuijan päällä ja polki sitä ihan kuin olisi aikonut siihen maata käydä! Kissa sai lemput, mutta oli varmaan jo muutamat päikkärit ottanut tuijapedillä;)

 11. Totta, havut tuovat näköä ympäri vuoden. Keppejä olen viritellyt ja perennoja myös, jotta ei ole pääsyä suoraan havulle. Juu, tähtäys sujuu.. ;O)

 12. Mikki on aivan viaton kellastumiin… Ainakin omasta mielestään. Mitään ei tunnusta. Mikki kiittää. Mukavaa loppuviikkoa!

 13. Hyvin onneksi selvisivät. Ajattelin havubalsamia ruiskutella noihin kellastuneisiin kohtiin kuitenkin. Aurinkoista viikonloppua!

 14. Hih, kiitos sinulle postausideasta! Haastavat kelit tosiaan olivat. Onneksi kaikki havut selvisivät.

 15. Voi harmitus. Lumi painoi meilläkin paria pallotuijaa vähän lysyyn, mutta kaipa nuo toipuvat. Heppuli on itse viattomuus..

 16. Näemmä ottavat, vaikka suojasin ajoissa. Havunneulasia tunki verkon läpi ja heti kellastuivat.

 17. Ensimmäisestä talvestaan minunkin marjakuuset nyt selvisivät. Tuovat kivaa kontrastia kukille ja väriä, kun ei vielä oikein mitään kasva.

 18. Balsamia ajattelin minäkin kellastuneisiin kohtiin ruiskutella. Kiitos! Onhan tuolla pihalla jo tullut touhuttua.

 19. Noi pallotuijat näyttää kivoilta, en ole ennen edes tiennyt, miksi niitä sanotaan, mutta joskus tullut eteen ja katsellut, että ne on kiva näköisiä. 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: