Voi, Mami, minkä teit!

Voi, Mami, minkä teit!

Mikki tässä moikkelis! Pitkästä aikaa Mami päästi minut kanavalle. On ominut tämän blogin ihan kokonaan itselleen. Ei taida tajuta, että minähän se tähti täällä olen, jota lukijat käyvät moikkaamassa. Luulee, että kukkia katselevat…

No, eilen alkoi päivä lupaavasti. Mami tekee blogiyhteistyötä Scheteligin kanssa. Minun ja Mamin luottotuote on Natrian Luujauho. Olin niin iloinen, että nyt sitä saa!

Ja kattia kanssa! Ruusuille se oli tarkoitettu. 

Ei ole todellista! Hyvä tuote menee ihan hukkaan. No, kuulemma ei mene. Mami sanoo, että Luujauho saa kukat kukoistamaan. Ravinteet liukenevat hitaasti ja näin ollen ylilannoittamisen vaaraa ei ole. Sikäli tämä tuote on Mamille täydellinen, että hän uskoo aina, että ”More is more” – Enemmän on enemmän ja heittelee lannoitteitakin sen mukaan. Mutta voisinhan minäkin kukoistaa vielä enemmän… Vai onko se mahdollistakaan?

Mamilla kävi vähän vahinko latva-artisokan taimien kanssa. Kuivahtivat ja olivat täynnä kirvoja. Voi sitä sadattelun määrää. Minun korvia kyllä kuumotti.

No, ei hätää. Bayer Gardenin Provado Care -puikoilla öttiäiset saivat äkkilähdön. Provado Care on tarkoitettu koristekasveille, ei syötäville. Mami kasvattaa noita artisokkia kukkakimppuihin, joten ovat koristekasveina.

Nyt taimet voivat taas hyvin. Mami pisti tuollaisen puikon jokaiseen ruukkuun ja kasteli. Torjunta-aine vaikuttaa siten, että se leviää kasvin nestekierron mukana juurista kaikkiin kasvin osiin. Torjunnan lisäksi puikot sisältävät pitkävaikutteista lannoitetta. Lannoittaminen voidaan jättää pois kahdeksaksi viikoksi.

Mamilla oli eilen jokin superpäivä. Heti aamusta haki mummon (äitinsä) avuksi. Pahvilaatikollinen daalioita, kruunuvuokkoja yms, kaksi kassillista saksalaisesta kaupasta hamstrattuja kasveja ja kassillinen ryhmäruusuja pääsivät multiin. Ihan minua heikotti katsoessa.

Isompi kasvari on nyt täynnä erilaisia potteja ja ruukkuja daalioita. Mami on vähän suuruudenhullu noitten kukkien kanssa. Tänään on kuulemma siemenpäivä. Kylvää pihalle kukkien siemeniä.

Isikin oli eilen tehokas. Laittoi meidän syksyllä ostetut vesitynnyrit paikoilleen ja viritteli niihin vesiletkut ränneistä.

Tämmöistä eilen. Tänään siis siemeniä ja Mami uhkasi käydä ostamassa muutaman orvokin.

Aurinkoista sunnuntaita!

47 thoughts on “Voi, Mami, minkä teit!

 1. Ihana piha ja toimeliasta henkilökuntaa Mikillä tuntuu olevan. 🙂

 2. Ihana blogin päätähti! Vesitynnyrit sopeutuvat maisemaan, niin hyvä väri niissä

 3. Oi Mikki♥ sinä tosiaan olet tähti:) Kiva kun ne ötökät hävisi kiusaamasta mamin kukkia! Siellä näyttää niin kauniilta jo nyt:) Ihanaa alkanutta kevättä sinulle ja pidähän hyvästi vahtia siellä teillä♥

 4. Kyllä me odotettiinkin, että saatiin Mikki postaamaan<3

  Teillä on ahkeroitu oikein urakalla! Niin meilläkin, tosin vesisade hääti sisälle, mutta eiköhän se kohta taas kirkastu. Mukavaa sunnuntaita!

 5. Ihana Mikki<3
  Hyvä että pidät puoliasi, sillä onhan sinulla tärkeä rooli mamin puutarha-apulaisena ja eihän se mami ilman tuollaista apuria pärjäisi puutarhassa 😉

 6. Teillä mamin kanssa kevät on lähtenyt todella ponnekkaasti käyntiin! On niin ilo katsella ja lukea teidän yhteisistä puuhailuista pihamaalla <3 <3
  Kaikki näyttää niin kauniilta siellä. Toivon aurinkoisia päiviä teille sinne.

 7. Johan tässä on Mikin blogipäivityksiä odotettukin. Hyvä, että mami vihdoin päästi sinut esiintymään päätähtenä.
  Mukavaa sunnuntaita teille kummallekin!

 8. Mikki on oikea kukkaiskoiruli <3
  Ihanaa sunnuntaita Satu ja Mikki!

 9. Kiitos, Unelma. Henkilökunta yrittää parhaansa. Onneksi on hyvä pomo.

 10. Kiitos, Maria. Kauan etsittiin vesiastioita, mutta lopulta löytyi.

 11. Mikki kiittää. Onneksi kasvit selvisivät ja öttiäiset lähtivät. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

 12. Meillä piti urakointi lopettaa alkuunsa, kun tuli kunnon sade. Nyt vihertyy ihan silmissä. Kivaa sunnuntai-iltaa!

 13. Juu, ei pärjäisi. Pakko tässä on puolensa pitää, jotta saa someaikaa..

 14. Kiitos,Tuulikki. Mukava on pihalla puuhailla pitkän talven jälkeen. Aurinkoista uutta viikkoa!

 15. Kiitos! Ilta meneekin lepäillessä. Eilen tuli urakoitua..

 16. Oot sie Mikki vaan ihana. <3 On se kiva, että Mamilla on tuommoinen ahkera ja suloinen apulainen. 🙂

 17. Teillä on ollut aktiivinen päivä. Meillä ollut lähinnä sateista silloin, kun olisin ollut valmis puutarhahommiin.

 18. Mikin blogi on ihana ja voisit Mikki yrittää hieman useammin siellä teillä pitää omaa blpgiasi, tosin tietysti tuo päällysmiehen hommakin on tosi vaativa.
  Yhteistyö teillä on kuitenkin ihan sujuvaa ja rentouttavaa on katsella miten siellä yhtenä mukana häärit. ?

 19. Hyvä Mikki! Olet kyllä ihan paras puutarha-apulainen. Jos mami liikaa riehaantuu, vie hänet hetkeksi Lillevillaan huilaamaan ?.

 20. Ihana postaus! Toivottavasti työnjohtaja Mikki saa palkkiokseen luun tai muun herkun, kun ei saanut luujauhetta:)

 21. Noi Mikin ilmeet, tulee niin oma edesmennyt kultsuni mieleeni. Rapsutuksia ja kiitos kivasta postauksesta. Oikein mukavaa vappua sinulle, pari munkkia myös Mikille 🙂

 22. Micky is the best garden assistent you can have, love that handsome dog. The Bayer products are something different, I try to avoid them as much as possible.
  Regards, Janneke

 23. Moi! Olen lukenut blogiasi jo pidempään, mutta nyt ajattelin kommentoida. Tulen aina blogiisi, kun haluan nähdä jotain kaunista. Sitä blogissasi edustavat niin Mikki kuin kukatkin. En ole itse puutarhaimmeisiä, mutta teidän viherpeukaloiden innostusta on ihana seurata. Mä olen seurannut myös muutamia muitakin puutarhablogeja, ja niiden innoittamana olen hankkinut tässä viimeisen puolen vuoden aikana muutamia huonekasveja, joten sellaista "tartuntaa" olen saanut näistä blogeista. 😉 On ollut ilo seurata sun kiintymystä kukkiin. Nostan hattua todella korkealle, että työn lisäksi jaksat kukkatouhut ja myös nyt alan opinnot – wau! On ollut niin ihanaa seurata viimeisten viikkojen aikana teidän puutarhaihmisten iloa ja riemua tästä keväästä ja kasvukauden alkamisesta! Ootte kyllä hauskaa porukkaa! Ja tosi taidokkaita blogeja teillä! Kuten tämäkin yksi niistä! Oikein ihanaa kevättä! Nauttimista puutarhan kuopsuttelusta! Rapsutukset Mikille! T. Jankkuliini

 24. Vähän ovat kelit täälläkin rajoittaneet. Silloin, kun sää sallii, on tehtävä urakalla.

 25. Hih, Mikki ei välitä makeasta, mutta rakastaa juustoa. Sitä sai.

 26. Oi, kiitos! Kirjoititpa kauniisti! Virtuaalihalaus sinulle!

  Kevät on ihanaa kaiken talvimöllötyksen jälkeen. Joka päivä puutarhassa poksahtaa jotain kukkaan.

  Mikki kiittää myös ja lähettää lipaisun. Kivas vappua!

 27. Ihana postaus! Ei ole mahdollista että Mikki voisi kukoistaa vielä enemmän. 🙂
  Kukkaisaa toukokuuta!

 28. Joo, tehot on otettava irti silloin, kun sää sallii.

 29. Kiitos, Sara. Jep, Mikki on jo täydellinen. Hauskaa vappua!

 30. Hyvä assari tuo Mikki, taitavasti esittelee puutarhaansa 🙂 Mutta mikäs on esitellessä kun puitteet on kohdillaan. Kohta taas kukoistaa 🙂
  Luujauho onkin mulle uusi asia – pitääpä perehtyä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: