Inhokkihommasta tuli terapeuttista!

Inhokkihommasta tuli terapeuttista!

Hiphei! Nyt sujuu kastelu paremmin kuin hyvin. Ilokseni sain blogiyhteistyönä kokeiltavakseni Gardenalta letkukelan. Gardenalla on kastelutuotteiden 50-vuotisjuhlavuosi.

Todella kätevä! Seinään kiinnitettävästä kelasta vedetään kasteluletku ulos ja voidaan pysäyttää haluttuun pituuteen. Minulla on käytössä 30 metriä pitkä letku, joten yllän kastelemaan pihan perälle asti. Kastelusuuttimessa on useampi säätövaihtoehto, miten haluaa veden suihkuavan. Suuttimia kastelusetissä on kaksi erilaista.

Näillä keleillä olen joutunut kastelemaan puutarhaa monta tuntia illassa. Nyt homma sujui nopsaan ja siististi. Jäi vielä aikaa katsella tv:täkin, kun pääsin kasteluhommista aiemmin pois sisälle. Vesi tuli pehmeästi ja hyvällä paineella laadukkaan letkun ansiosta.

Ja mikä on ihan huippua! Letkua kevyesti nykäisemällä lukitus vapautuu ja letku kelautuu automaattisesti takaisin. Sisäänrakennettu jousi takaa letkun tasaisen ja tehokkaan kelautumisen. Integroitu letkunohjain varmistaa, että letku ei taitu tai jumitu kelautuessaan.

Hiekat on kätevä suihkauttaa kelatusta letkusta pois.

Enää ei tarvitse taistella jäykän letkun kanssa ja liata käsiään. Kaikki sujuu siististi ja sutjakkaasti. Kastelun aikanakaan letku ei kertaakaan taittunut niin, että vedentulo olisi jumittunut. Kastelu on ollut inhokkihommaani, mutta nyt se tuntui melkein terapeuttiselta. Seisoskelin veden virratessa ja fiilistelin puutarhaa lintujen laulaessa. Ei tarvinnut ärräpäitä mättäen mennä oikomaan letkua ja vesi tuli hyvällä paineella. Lopuksi ei myöskään vaatteet ja kädet likaantuneet letkua kelatessa. Tykkään! Kympillä! Näin hommien tulee sujua. Miten sinä hoidat puutarhan kastelun? Tähän loppuun vielä pari kuvaa puutarhasta ja Mikistä.

Mukavaa keskiviikkoa!

27 thoughts on “Inhokkihommasta tuli terapeuttista!

 1. On kyllä todrlla näppärä systeemi letkussa. 🙂
  Onneksi itselläni on sen verran pieni piha, että kastelu hoituu hyvin vielä tavallisen kokoisella kastelukannulla. 🙂

 2. Tuommoista kelaa ollaan myös harkittu, toistaiseksi on kuitenkin pitkä letku jonka päässä on joko sadetin jonka voi säätää erilaisille suihkusuuntauksille tai sitten tuommoinen käsisuutin. Siinäkin on erilaisia suihkuvaihtoehtoja, yleisimmin käytetään sitä suihkusta. Koska kumpikaan meistä ei jaksa seisoa letkuvahtina tuntikaupalla laitetaan tuo käsisuutinsysteemin kahva lukkoon ja jätetään suihkutelu toimimaan yksinään. Välillä vain käydään vaihtamassa paikkaa.
  Aikamoista kastelua on ollutkin tässä kesän kynnyksellä, meillä ei ole tullut taivaalta kuin muutama pisara vettä kuukauden sisällä.

 3. Onpa tehokkaan näköisiä niin kasteluletkusysteemi, suihkuttelija ja virallinen valvoja! Sadetta kyllä nyt kaivattaisiin kohtuudella ainakin.

 4. On kyllä kätevän t8ntuinen, ja tuo kelasysteemi on ihan huippu. Täsmäkastelussa on se hyvä puoli ettei käytävät kastu joten rikkaruohotkaan eivät siellä pääse rehottamaan. Itse kastelen kastelukannulla ja isommilla alueilla ja rinteissä sadetin on apuna. Sadetin on muuten juuri kasvimaan kokoinen, tekee neliskanttisen kastelun, joten sen sijaintia ei tarvitse vaihtaa kesken kastelun 🙂 Sade tekisi nyt kyllä hyvää! Semmoinen pehmeä kesäsade 🙂

 5. Toimiviin työvälineisiin kannattaa panostaa. Ostimme viime kesänä saman merkkisen letkukärryn oheistuotteineen. On kyllä uskomattoman hyvä peli ja kastelu sujuu lähes leikiten.

 6. Vaikuttaa hyvältä apuvälineeltä sinunlaisellesi puutarhurille ja moninverroin kätevämmältä kuin kastelukannulla kastelu, jollaista minä harrastan vielä, kun sen verran pieni on tuo oma puutarhani. Nyt on saanutkin kastella oikein urakalla ja siitäkin huolimatta tuntuu, että kasvimaa nuutuu auringonpaahteessa. Sade ei olisi pahitteeksi!
  Niin kaunis kukkaloisto sinulla siellä jo nyt!'

  Kesäpäivien iloa Sinulle!

 7. Voi onpa kätevä kela. Meillä on jatkoletkuja ja keloja pitkin nurmikkoa. Inhottavaa niitä siirrellä ja varsinkin nyt, kun on niin kuumaa, on sitä tehtävä jatkuvasti.

 8. Meillä ei kastelukannulla pärjää. Voin hehkuttaa tuota kelaletkua ihan kympillä.

 9. Kätevältä näyttää tuo laite, kiva kun helpotusta saa kastelupuuhaan. Meillä sadetetaan puutarhassa.

 10. Jee hieno keksintö! Tuommonen heti, raahaan letkua mukanani ja täytämme saaveja:) Taitaa olla aika kallis? Mikille halauksia ja intoa kasvitarhurille!

 11. Toimiva letkukela, se on jotain mistä puutarhuri yleensä vain haaveilee. meillä kastellaan kannulla, sadettimella ja sumuttimella. Kaikki konstit käytössä 🙂

 12. Voi hyvänen aika tuota teidän pihaa..minä en vaan voi näitä kuvia olla katselematta ilman huokailua, niin kaunista♥ Tuohan näyttää oikein kätevältä systeemiltä, kiva yhteistyö! Meillä kastellaan puutarhaletkun tai sitten ihan kastelukannun kanssa. Saisi kyllä pikkuisen ropauttaa vettä, vaikkapa yö aikaan:) Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää ja Mikille halirutistuksia:)♥

 13. Tuntuu, että kastelusta huolimatta kaikki on rutikuivaa. Kun mullan pintaa vähän sohaisee, on alla ihan kuivaa. Tykkään näistä keleistä, mutta jokin öinen sadekuuro olisi kiva.

 14. Virallinen valvoja hoitaa hommat antaumuksella. Todella hyvä tuo kelaussysteemi.

 15. Juu, mielellään yösade! Ja vain parina yönä. Ei enää niitä kaatosadekesiä kiitos…

 16. Tuo on todella hyvä ja laadukas. Vesi suihkuaa hyvin ja tuo kelaus on ihan parhautta!

 17. Meillä menisi kastelukannun kanssa koko päivä ja nääntyisin. Kiitos, Kaaru. Kamalasti hommia nyt puutarhassa. Kaikki illat menevät siellä.

 18. On tosi kätevä. Joka ilta on kasteltava, huvitti tai ei. Onneksi sujuu nyt helpommin.

 19. Tuosta on iso apu, sillä kasteluun menee litroja ja aikaa.

 20. Puolisentoista sataa tuo taitaa maksaa. On erittäin käytännöllinen ja laadukas. Mikki kiittää ja minä myös! Mukavaa viikonloppua!

 21. Kela on erittäin kätevä ja tuo letku laadukas. Ei taitu mutkalle ja vesi tulee voimakkaasti halutulla säädöllä.

 22. Kiitos, Päivikki. On tuolla korjailtavia kohtia paljonkin. Välillä meinaa epätoivo iskeä. Pitää käydä läpi penkki kerrallaan. Öinen sadekuuro on toivelistalla. Mukavaa viikonloppua!

 23. Jos on emäntä kätevä, niin sitä on tuo letkukelajuttukin, vissisti toimii hyvin. Tänä aurinkoisena toukokuuna niin tarpeellinenkin vielä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: