Kaksi ei petä koskaan!

Kaksi ei petä koskaan!

Moikkelis! Aurinkoinen ja lämmin lauantai tuloillaan! Voisiko olla parempaa? No, ei. Viikolla saimme Mikin kanssa ihanaakin ihanamman lähetyksen blogiyhteistyökumppaniltani Biolanilta. Kiitos, Biolan!

Kiirehän siinä sitten tuli, kuten kuvasta näkyy… (Mikillä ainakin!) Minulla on pari luottojuttua puutarhan suhteen. Toinen on Mikki – tottakai! Ja toinen on ehdottomasti Biolan. Meidän puutarhan kasvu ja kukkaisuus perustuvat Mustaan Multaan ja Luonnonlannoitteeseen. Ei ole niiden voittanutta. Olen tätä hehkuttanut jo vuosia ja voin hehkuttaa vielä eteenpäinkin.

Musta Multa on kunnon tavaraa. Ei tarvitse ostaa hiekkaa säkissä. Meillä on hiekkamaa jo valmiiksi…

Pistimme pikkukasvariin Mikin kanssa uudet mullat ja multien alle Biolanin Luonnonlannoitetta.

Mikki valvoi, että homma hoitui asianmukaisesti.

 Ja kun kasvari saatiin kuosiin, istutettiin taimet ja siemenet kasvusäkkeihin. Toivottavasti on kurkku- ja kurpitsasatoa tiedossa.. Ei se ole ainakaan kasvualustasta kiinni.

Aiempina vuosina säkkikasvatus on toiminut hyvin. Olen laittanut säkit heinähäkkien päälle. Kun kurpitsat kasvavat, naamioituvat häkit kauniisti.

Sitten oli vuorossa kukkapenkkien lannoitus Luonnonlannoitteella.

Työnjohtaja Mikkikin ehti taas paikalle kiireiltään. Oli meillä hommia.

Kuvassa näkyykin yksi kuollut alppiruusun oksa. Saksilla on töitä… Liekö tuo työnjohtaja ollut asialla, kun oksa on ykskaks nuupahtanut?

Illalla työnjohtajaakin alkoi ramaista. Puutarhassa on hyvä ottaa pienet nokoset, jotta jaksaa siirtyä sisätiloihin nukkumaan…

Ehkä pieni tilusten tarkistus on kuitenkin vielä paikallaan.

Hyvin näyttää kukkivan auringonlaskun aikaan ja pian vielä paremmin, kun kukat saivat lannoitetta ja penkkejä vähän mullattiin.

Keskusympyrästä tarha-alpi on saanut lähdön ja tilalle olen istuttanut David Austin -ruusuja ja leijonankitoja. Mikki tarkistaa tilannetta.

Kukkuu!

Tuolle tuijalle tulevat Biolanin Havu- ja rodonnoite sekä multa tarpeeseen…

Mikki ja patsas hohtavat kilvan ilta-auringossa.

Alkaa olla laukkojen aika.

Huoks. Valtakunnassa kaikki hyvin. Iltakierros tehty! Kukkaisaa ja aurinkoista viikonloppua!

34 thoughts on “Kaksi ei petä koskaan!

 1. Mitähän tähän nyt sanoisi, kun loppuu ihan sanat kuvaamaan uskomattoman ja henkeäsalpaavan kaunista puutarhaasi. Sinulla on myös aivan ihanat haalarit.

 2. Siellä niitä ihania syreenejä näkyykin! Kaikki on niin kaunista. Kivasti muuten laukatkin mätsäävät syreeneihin.
  Mikille sopii varmaan myös naapurini harrastama sanonta: pitää syödä että jaksaa nukkua 😉

 3. Ai että olette ahkeria, ja niin kivoja ja tyytyväisen näköisiä joka kuvassa missä olette ♥
  Luontoa hoitaen, luonnollisesti. Kiva juttu.
  Särkyneet sydämet ovat erityisen hurmaavia. Jännään ovatko omani hävinneet vai nousevatko vielä maasta.

 4. Ei voi kuin huokailla tuon kauneuden edessä. On siinä hommaa, taitaa varvaskin olla kunnossa vai vaivaako ajoittain? Tuolla menee varmaan kaikki liikenevä vapaa-aika…
  Musta multa onkin parasta, kunnon tavaraa kuten sanoit.

 5. On sinulla niin ihana ja mainio puurathakaveri! <3
  Kukkaisaa kesää Sinulle!

 6. Kun työnjohtaja on mitä parhain hommatkin hoituu iloiten. Ja se ilo näkyy kyllä tänne ruudunkin taakse,kaunista!! Mukavaa viikonloppua!

 7. Upealta näyttää teidän puutarhassa, niin kaunista <3
  Mukavaa lauantai-iltaa sinulle Satu!

 8. Vau, aikamoinen piha! En voi kun huokailla, enkä tuohon kasvimäärään tällä pinta-alalla koskaan pääse. Oiiiihhh…

 9. Tomaattisatoakin on luvassa taimien määrästä päätellen kurkkujen ja kurpitsojen lisäksi. Biolanin luonnonlannoite on minunkin luottotuote, ainut lannoite jota ostan puutarhaan.

 10. Kaunista on siulla siellä. Mustamulta ja kanankakkarakkeet on tiälläkin käytössä. Syreenit kukkivat kommiisti.

 11. Ihanaa luettavaa, minustakin parasta vapaa-ajan viettoa parhaalla mahdollisella mahdollisella tavalla on möyriä omassa puutarhassa! Kun hommat ovat mieluisia, eivät ne tunnu ollenkaan työltä ja voihan sitäpaitsi huilia ihan milloin itsestä tuntuu.
  Mielettömän kaunista jo nyt, entä sitten kun pääkukinta on .. huooh. ??
  Minäkin vannon mustanmullan nimeen, se on kertakaikkiaan parasta. Viime vuonna tilasin halpismultaa lavallisen enkä sitä virhettä toiste enää tee. Se oli niin turpeista ettei vesi meinannut siihen tarttua ollenkaan, mutta sateinen kesä pelasti tilanteen.
  Oikein mukavaa ja tohukasta viikonlopun jatkoa sinne Lappeenrantaan <3

 12. Mieletön tuo sinun puutarhasi,eipä taida olla vapaa-ajan viettoonngelmia? Minulla myös kukkiva piha ja pihalla vierailevat ihmettelevät työmäärää,mutta eihän se työltä tunnu kun on niin rakas harrastus,eikö niin?

 13. Kaunis syreenien kukinta kuvissa! Helppo uskoa Biolanin lannoitteen toimivan, kun katsoo puutarhaasi – paljon runsasta kukintaa.

 14. Tuommoiset lähetykset ottaa kyllä ilolla vastaan:) Ihanan runsas on sun puutarha vaikka teilläkin on varmaan ollut melko kuivaa? Miki on varmasti ihan uupunut iltaisin kun on niin paljon vahdittavaa:))

 15. Kiitos, Saila. Totta. Tuota filosofiaa noudatan pitkälle minäkin…

 16. Kiitos, Rita A. Toivottavasti nousevat. Biolanin tuotteet ovat hyviä.

 17. Kiitos, Maatuska. Kyllä tuo varvas pottuilee. Huomenna on reumalääkäri. Toivottavasti reuma pysyy kurissa. Tuolla todellakin menee kaikki aika. Iltakymmeneltä kömyän sisälle.

 18. Kiitos! Ilo on Mikin kanssa puuhailla. Kaunista viikkoa!

 19. Se möyriminen tuolla on vain niin kivaa. Ei yleensä tunnu työltä. No, joistain hommista en ihan kympillä tykkää…, kuten haravoinnista syksyllä. Kiitos, Tuulikki. Se on parasta multaa. Minä tilasin joskus irtomultaa ja sain hiekkaa ja rikkaruohoja. Ei enää ikinä, kiitos…

  Kiitos. Mukavaa ja kukkaisaa viikkoa!

 20. Kiitos. No, ei ole. Tuolla menee kaikki aika. Ei se yleensä työltä tunnu. On ihanaa puuhaa.

 21. Kiitos, Piparminttu. Musta Multa ja Luonnonlannoite ovat luottotuotteeni.

 22. Totta! Ja tulee tarpeeseen. Tänne on varmaan uponnut jo sata säkkiä multaa tänä keväänä. Kuivaa on. Pakko kastella joka ilta. Mikillä on kiireiset ajat.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: