Elo Harjussa jatkuu…

Elo Harjussa jatkuu…

Heips! Kylläpä oli hyinen päivä. Vähän ropautti kuitenkin onneksi vettä. Tuli tarpeeseen luonnolle.

Tässä lisäannos kuvia puutarhastamme. Otin kuvat sunnuntaina. Mikki esittelee..

Nuo laukat ovat ihania, mutta nuo keltaiset lehdet…argh. En tykkää. Tekevät suttuisen vaikutelman.

Tänään täällä Harjussa traktoriharjoitukset jatkuivat. Vaativuusastetta lisättiin peräkärryn verran. Kaikki muu sujui, muttei peruuttaminen suoraan. Ihan mahdotonta!

Siimaleikkuria opin myös käyttämään. Se oli muuten mukavaa, mutta huoletti eläimet, mm. siilit ja linnunpoikaset, joita ei voi nähdä korkeasta heinikosta. Huomenna on pensasleikkurin ja puhaltimen opettelua tiedossa. Sitten lähdenkin kotiin.

Yllä näkymä Harjuun huoneestani. Alla keskeneräinen puutarhaprojekti.

Täällä on ollut oikein opettavaista ja mukavaa. Ainoa ikävä juttu on, että peukalo on taas sanonut sopimuksen irti. Jalat vielä onneksi pelittävät. Ilta pitää käyttää taas kasvien tieteellisten nimien opiskeluun. Ei ole helppo nakki se. Nuorempana olisi ollut, mutta ikä painaa… Mukavaa tiistaita!

31 thoughts on “Elo Harjussa jatkuu…

 1. sama, ei meinaa jäädä mieleen ne latinankieliset nimet.. onneks tääl töissä on taottu päähän ettei se siihen kaadu jos en nyt heti saa kaikkia päähän 😀

 2. Aivan mahtavaa, että jaksat jatkaa opintojen parissa!

 3. Niin kauniilta näyttää puutarhassasi. Ja onnea vaan opintojen jatkamiseen. Hieno homma, kun opinnot innostavat.

 4. Ihanan rehevä ja värikäs puutarha jo nyt! Tsemppiä opintoihin, ja kyllä se suoraan peruuttaminen onnistuu kun sitkeästi harjoittelee, nimimerkki been there, done that ?

 5. Niin kaunista teidän puutarhassa..ah ja suloinen Mikki♥ Voi harmi tuota peukaloa, toivottavasti ei kiusaisi kauaa:( Tsemppiä kovasti opiskeluun ja Mukavaa viikkoa♥

 6. Tsemppiä opiskeluun! Komeat laukat mutta lehtien kellastuminen on niissä ikävää, en tiedä miten sen estäisi, tuntuu kellastuvan, oli vuosi millainen tahansa.

 7. Ihanat puutarhakuvat! Tuo laukkojen lehtien kellastuminen ei ole minunkaan mieleeni. Laitoin syksyllä jättilaukkoja ja niiden lehdet ovat jo ihan ränsistyneet, eikä penkissä kasva vielä mitään niin isoa, että ne peittyisivät.
  Mukavaa viikon jatkoa ja tsemppiä opintoihin!?

 8. Niin,tuo latina on sellaista et itsellä ei tahtonut tarttua enää neljänkympin korvilla,meikä tentti ihmistä ja kasveja silloin,kasvit kyl oli jotenkin helpompia meikäläiselle. Kylmä kun mikä täälläkin Puumalassa,mut hallalta säästyttiin viime yönä.Meikäläiselläkin nuo tulppaanien varret koristavat pihaa vielä,en ole raaskinut istuttaa kaikkia kesäkukkien taimia kun on ollut tuota hellettä.Mukavaa päivää sinulle!

 9. Voi miten paljon uusia taitoja oletkaan oppimassa, tulevaisuudessakin senkun vuokraat/hankit traktorin ja hoitelet itse maansiirtotyöt pihallasi. Laukat jäi syksyllä hankkimatta, ovat kyllä upeita, mutta nuo lehdet eivät ole kivoja. Onneksi häipyvät pian toisten kasvien alle. Peukkuja peukulle!

 10. Kommeita laukkoja siellä ja tuo lehtien kellastuminen on tiälläkin havaittu. On jokavuotinen. Peräkärryn kanssa perruuttelu ei ookkaan helepointa hommoo. Siihenkin oppii.

 11. Olet kyllä kotipihaa jaksanut ahkerasti sadettaa, kuivuudesta ei varmaan ole muita merkkejä kuin nuo laukkojen lehdet, sekin aika vähäinen!

  Nostan sinulle hattua, olet kyllä sellainen duracel-täti niin kotona kuin opinnoissasi! Hienoa, kun pääset toteuttamaan haavettasi! Toivottavasti kroppakin kestää!! Uskon, että latinakin sinulta sujuu erinomaisesti :D.

 12. Kyllä se opiskelu on varmaan hankalampaa kun ikää karttuu . Hienot kuvat taas sinulla .

 13. Lattarit tuntuvat alkuun hieman haasteelliselta, mutta loppupelissä ne kuitenkin tarttuvat päähän melko nopeasti.
  Nyt kuivuus alkaa olla jo melkoinen ongelma puutarhassa. Isoa pihaa kun ei suita millään kastella kokonaan ja etenkin nurmikko alkaa meillä ruskettua uhkaavasti.

 14. Saisi tännekin suoda sateita. Puhaltele niitä etelän suuntaan 😉

 15. Tänään on täällä Espoossakin muutamaan otteeseen sadellut ja kyllä vaan tekee luonnolle hyvää ja hoitotädeille myös, ei tarvitse hiekkapölyssä seisoa tunti tolkulla 🙂
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle Satu <3

 16. Upea tuo sun puutarha on kyllä jo nyt.
  Kiva kun jaksat opiskella vielä, itse olin 35-vuotta kun valmistuin sairaanhoitajaksi, muistan kun en millään meinannut oppia hermoja latinaksi.
  Täällä (Kokkolassa) sataa vettä tänään, onneksi.
  Mukavaa torstai päivää sulle.

 17. Minä olen nyt jotenkin saanut opittua ne kylvökukat. Vielä olisi parit liuskat…

 18. Yritän ainakin. Välillä kyllä vähän ihmetyttää, mihin tulikaan ryhdyttyä.

 19. Kiitos, Anneli A. Pitää nyt ainakin yrittää tuota opiskelua.

 20. Kiitos, Virpi. Karumpi on puutarha kuin aiempina vuosina. Johtuen kuivuudesta ja reippaalla kädellä tehdystä karsinnassta. Toivottavasti onnistuu…

 21. Kiitos, Päivikki. Toivottavasti voin tehdä vähän kevyempiä hommia tuolla työssä oppimisessa. Mukavaa viikkoa!

 22. Kiitos, Katja. Ilmeisesti nuo keltaiset lehdet kuuluvat laukkoihin. Itseäni ne häiritsevät melkoisesti.

 23. Kiitos, Anni. Ikäviä ovat nuo keltaiset lehdet. Tekevät sottaisen vaikutelman. Kivaa viikkoa!

 24. Kiitos! Hankalia ovat nuo nimet muistaa. Keksin mitä ihmeellisimpiä muistisääntöjä niihin. Toivottavasti halla pysyy loitolla. Kivaa loppuviikkoa!

 25. Heh, taitaa jäädä vuokraamatta… Inhottaa nuo keltaiset lehdet noissa laukoissa. Pitäisi istuttaa nuo vaikka kotkansiipien lomaan, jotta keltaisuus peittyisi. Kiitos, Sirkku.

 26. Juu, kaipa oppisi, jos ehtisi harjoitella. Ei ole helppoa.

 27. On tuolla karuja kohtia. Onneksi nyt satoi.

  No, kyllä välillä on takki tyhjänä, mutta pitää nyt yrittää. Kroppa ei meinaa pysyä mukana. Vaikeita nuo nimet ovat muistaa…

 28. Nila: Juu, ei suju niin helposti kuin ennen. Kiitos.

 29. Minäpä puhaltelen. Saimme äsken pari tuntia sadetta.

 30. Kiitos, Outi. Sade puhdistaa ja raikastaa. Tekee kasveille hyvää. Mukavaa viikkoa!

 31. Kiitos! Mekin saimme tänään pari tuntia sadetta. Hyvä niin. Kivaa loppuviikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: